böbrek taşı nedir nasıl tedavi edilir

Böbrek taşı nedir ? Böbrek Taşının Sebepleri Nelerdir ? Bitkisel Tedavisi hakkında bilgiler.

Böbrek taşı nedir ? ve tedavisi nelerdir ? gibi sorulara cevap arıyorsanız doğru yerdesiniz % 100 bitkisel BÖBREK TAŞI düşürücü ürünlerimizi bu makalede inceleyebilirsiniz.

Aloe Vera ve Sinameki

Alovera ve SinamekiSinameki ve Aloe vera gibi bitkilerden yalıtılan, antrakinonlar olarak bilinen bileşikler, salaksatif (ishal yapıcı) dozun altında ağız yolun kullanıldığında kalsiyuma bağlanır ve idrarda kristallerin büyümesini önemli ölçüde azaltır. Tavsiyemiz, Aloe vera veya sinamekiyi, laksatif bir etki yapabileceği düzeyin hemen altında kullanmanızdır.

Yaban mersini (Vaccinium maerocarpon)

Yaban MersiniYaban mersini suyu içilmesinin, yineleyeıböbrek taşı sorunu olan hastaların idrarındaki iyonlaşmış kalsiyum miktarını yüzde ellinin üzerinde azalttığı saptandığından, yaban mersini suyu veya özütleri yararlı olabilir.İdranâı yüksek kalsiyum düzeylerinin böbrek taşı abusumu riskini artırması nedeniyle yaban mersini suyu önemli bir yarar sağlayabilir. Piyasadaki yaban mersini suyu ürünlerinin çoğuna yüklü miktarda şeker konulduğundan şifalı bitki pratisyenleri ve hekimler yaban mersininin hap biçiminde alınmasını önermektedirler. Yüksek riskli kişilerde böbrek taşlarını önlemek için 450 ml yaban mersini suyuna eşdeğer miktarda alınmalıdır.

Khella (Ammi visnaga)

Khella19301u yıllarda yapılmış bir tıbbi araştırma,khella'nın idrar yolunu gevşeterek taşın geçmesine olanak sağlamada olağanüstü etkili olduğunu ortaya koymuştur.Bu eylem, idrar yolu üzerinde gevşetici etki yapmasından kaynaklanmaktadır. Benzer bileşikler içermesi nedeniyle gravel root (Ruta graveolens) da böbrek taşlan tedavisinde kullanılmıştır.

Dilenci biti (Desmodium styracifolium)

Dilenci BitiBu bitki adını giysilere sımsıkı tutunup kalan küçük meyvelerinden almıştır. Çinliler tarafından eski çağlardan beri böbrek ve safra kesesi taşlarının tedavisinde kullanılan bitkinin bu sırrını Japon bilim adamları çözmüştür.Bitkinin içeriğindeki bir bileşik, idrarla atılan kalsiyum miktarını azaltıp, sitrik asit tuzu miktarını artırarak, böbrek taşı oluşumunu büyük ölçüde engellemektedir.

Kırlangıç Otu (Chelidonium majus)

Kırlangıç OtuKırlangıç otu halk arasında geleneksel olarak karaciğer tedavisinde kullanılır ve bunun geçerli nedenleri vardır. Böbrek taşı semptomları görülen 60 hastaya, altı hafta boyunca kırlangıç otunun aktif bileşenlerinden biri olan chelidonine verilerek yapılan bir araştırmada, doktorlar semptomlarda dikkat çekici bir azalma olduğunu rapor etmişlerdir. Kırlangıç otunun içeriğindeki chelidonine ve diğer bileşiklerin, safra yolundaki düz kasları rahatlatarak safra akışım düzenlediği ve üst karında ortaya çıkan sancılara engel olduğu resmi raporlarda yer almaktadır.


Ayrıkotu (Agropyron repens ya da Elyms repens)

AyrıkotuE komisyonu, bu bitkinin böbrek taşlan ve idrar yolu iltihaplarında kullanılabileceğini onaylamıştır. Bitkinin toprak altında kalan kısımlarını doğrayıp, 8-10 çay kaşığı kadarını 250 ml. suya atıp kaynatarak kuvvetli bir çay elde edebilirsiniz. Avrupalılar bu çayı günde dört fincana kadar içmektedirler.

(E Komisyonu: Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu komisyonu.)

Zencefil (Zingiber Officinale)

ZencefilKonsantre zencefil çayıyla yapılacak sıcak kompres, böbrek sancılarını hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Kompres ciltte hafif bir tahribat yaratarak beynin dikkatini, çok daha şiddetli olan böbrek ağrısından bu tahribata çeker.

At kuyruğu (Equisetum arvense):

At KuyruğuE komisyonu, at kuyruğunun böbrek taşlan ile idrar yollarının genel sağlığı için kullanılabileceğini onaylamıştır.

(E Komisyonu: Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu komisyonu.)

Nane (Mentha piperita), kıvırcık nane (M. spicata) ve diğer nanegiller:

NaneNane familyasına mensup bitkiler, geleneksel olarak safra kesesi taşlarının tedavisinde kullanılmaktadır. İngiltere'de reçetesiz olarak satılan taş düşürücü Rowachol adlı "böbrek taşı çayının" bileşiminde kullanılan kimyasallar, nane ailesinden çeşitli bitkilerden elde edilmektedir. İngiltere'de yapılan bir araştırmada, bu çay, çayı kullanan deneklerin % 25'i üzerinde etkili olmuştur. Eğer safra kesesi ağrıları çekiyor olsaydım ve bir doktora gitme imkanım da olmasaydı, bahçemden ya da şifalı bitkiler satan dükkanlardan bulabildiğim kadar nane türünü bir araya getirerek "Taş Çayı" adını verdiğim çayı hazırlardım,îçine biraz da, yine bu durumlarda yararlı bir başka bileşik olan borneol içeren, kakule ilave ederdim.

Altın çomak (Solidago vigaurea):

Altın ÇomakAltın çomak, vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olan leokarpsid adlı güçlü bir diüretik bileşik içerir. Altın çomağın kronik böbrek iltihabı (nefrit) tedavisinde de son derece etkili olduğunu kanıtlayan bazı araştırma raporları görmüştüm. Yukarıda saydığım bu iki nedenden dolayı, E komisyonunun altın çomağı böbrek taşlarını önlediği ve tedavisine yardımcı olduğunu onaylaması beni hiç şaşırtmadı. E komisyonu, beş çay kaşığı doğranmış kuru altın çomak çiçeğini 250 mg. kaynar suya karıştırarak yapılan çayı, günde üç kez yemek aralarında içmenizi öneriyor.Bunun yanında, E komisyonunun bu bitkiyi safra taşları için de önermesi benim için sürpriz oldu. Eğer safra taşları ciddi ağrılara neden olmuyorsa, bu çayı bir ay kadar kullanmanızı öneririm. Koruyucu amaçlı kullanmak için de biraz daha az miktarda bitkiyle hazırlayacağınız çayı içmenizi öneririm.

Isırgan otu (Urtica dioica):

Isırgan OtuE komisyonu her gün içilecek birkaç fincan ısırgan otu çayının, böbrek taşlarının önlenmesi ve tedavisinde yararlı olduğunu onaylamıştır. Bir çay kaşığı kuru ısırgan otunu, incecik doğrayarak 250 ml. kaynar suya atarak hazırladığınız çayı günde bir kez için. Isırgan otunu toplarken bir eldivene ihtiyacınız olabilir, fakat bitkiyi haşladığınız zaman yumuşayan dikenleri etkisini yitirir.
Diğer Hususlar

Birçok ağır metal (cıva, altın, uranyum ve kadmiyum) böbrekler için toksik olduğundan, saçta mineral analizi bir değer ifade edebilir. Özellikle kadmiyumun böbrek taşı olgularını büyük ölçüde artırdığı ortaya konulmuştur. Bakırcılarla ilgili yapılan ileriye dönük bir araştırmada, kan serumunda kadmiyum düzeylerinin yükselmesiyle bağdaşır biçimde, yüzde kırk böbrek taşları olgusu saptanmıştır.

Tıp literatüründe, kalsiyum oksalat böbrek taşlarının oluşumunda potansiyel bir etken ola-
rak C vitamininin adı geçmektedir. Bununla birlikte, günümüzde çok sayıda araştırma, hemoliz, yineleyen böbrek taşı, şiddetli böbrek hastalığı ya da gut sorunu olmayan kişilerde yüksek dozda C vitamini terapisinin böbrek taşlarına neden olmayacağını ortaya koymuştur. Günde 10 grama kadar C vitamini verilmesinin idrardaki oksalat düzeylerine herhangi
bir etkisi olmamıştır.

Bir diğer beslenme tavsiyesi, tuz (sodyum klorür) tüketimini azaltmaktır. Normal yetişkinlerde besinlerle alınan sodyum miktarında her 100 mmol. (2.300 mg) artışa karşılık idrarda atılan kalsiyum miktarı yaklaşık 1 mmol. (40 mg) artmaktadır. Böbrek taşları oluşma eğiliminde olan kişilerde tuz alımının artması idrardaki kalsiyum miktarını daha da
fazla artırmaktadır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp