İntersitisyel Sistit

İntersitisyel Sistit

İntersitisyel Sistit hakkında genel bilgiler;



İntersitisyel Sistit hastalığı nedir? Kadınların erkeklerden daha sık karşılaştığı korkulu rüyası haline gelen intersitisyel sistit hastalığı belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? İntersitisyel Sistik hastası kişinin yapması gerekenler hakkında merak ettikleriniz bu makalemizde yer almaktadır..

İntersitisyel Sistit Nedir?


İntersitisyel Sistit mesane duvarının süregelen (kronik) iltahabi bir hastalığıdır. Bildiğimiz sistit hastalığına bakteriler neden olur, hastalık antibiyotikler ile tedavi olur ve hasta tamamen iyileşir. Aksine İntersitisyel Sistit hastalığının nedeni tam olarak bilinmemektedir ve antibiyotik tedavisine cevap vermez. Intersitisyel Sistit olan hastaların genellikle doğgru tanısı konulamamıştır. Amerika'da yapılan bir araştırma sonucuna göre İntersitisyel Sistit 'li hastalarıin ortalama 4,5 yıil ve 5 doktor ziyaretinden sonra doğru teşhisi konulmuştur.

İntersitisyel Sistit, bildigimiz basit sistitden yani mikropların neden olduğu idrar yolu enfeksiyonundan farklıdır. Sistiti antibiyotikler ile kolaylıkla tedavi edebiliriz, fakat İntersitisyel Sistit , antibiyotik tedavisine cevap vermez ve hastalığın nedeni tam olarak bilinmemektedir. Diğer bir önemli nokta, İntersitisyel Sistit psikosomatik bir hastalık değildir ve stres sonucu oluşmaz.

Bu hastalik her yaş grubunda ve her iki cinsde de görülebilir, fakat en sık kadınlarda (%90) görülür.

Hastalardaki başlıca yakınmalar şunlardır:


Sık idrara çıkma; gündüz ve gece idrara çıkma , ağır durumlarda hasta 60 keze kadar tuvalete gidebilir.
İdrara sıkışma hissi; hemen tuvalete gitme isteği, ağrı ile beraber olabilir.
Ağrı; karında, vajinal bölgede, idrar kanalında (üretra) da hissedilebilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp