prostat kanseri belirtileri prostat kanser nedir

Prostat İltihabı Bitkisel Tedavi: Vücudun herhangi bir yerindeki iltihabın, kan dolaşımı aracılığı ile prostat bezine gelip yerleşmesi sonucu ortaya çıkar.

Hastada titreme, halsizlik, ateş, sırt ve bacak ağrıları görülür. Hasta, İdrarını ve büyük abdestini yapmakta güçlük çeker. Tedavi sırasında en az 10 gün yatak istirahati şarttır.

Prostat Büyümesi ve Bitkisel Tedavisi

Kabul edilen tedavi yöntemi ameliyattır. Prostatın bir kısmının alınması, kalan herhangi bir parçanın büyümeye meyilli olmadığı anlamına gelmez. Prostatın tamamının alınması ise iktidarsızlık ve ereksiyon zorluğuna neden olabilir.

Cüce palmiye, dihidıoiestosleron üretimini azaltarak prostat büyümesini önleyebilir, ikişer ölçü cüce palmiye ve Sibirya ginsengi tentürlerini bir ölçü beyaz ısırganla karıştırıp, günde üç defa 5 ml alın. Cüce palmiyenin kapsülleri de bulunmaktadır.

İdrar antiseptikleri, biriken idrardan meydana gelebilecek enfeksiyonu engellemeye yardımcı olur. Eğer üretrit veya sistit belirtileri varsa, eşit miktarlarda mısır püskülü, beyaz ısırgan ve parmakotu içeren çaydan günde üç defa için; her fincana bir tatlı kaşığı atkuyruğu suyu karıştırın.

Almanya‘da yapılan çalışmalara göre, ısırgan parçaları da prostatın büyümesini engeller; düzenli olarak çayından için veya hazır tablederinden alın.
Çinkonun prostatın üzerinde yararlı bir etkisi vardır ve aynı zamanda, boyutlarının küçülmesine de yardım edecektir; günde 15 gr alın veya iyi bir doğal kaynak olan kabak çekirdeğinden bol bol yiyin.

Eski araştırmalara göre domates de, prostatın büyümesini engelleyebilecek bir kimyasal içerir; her gün salatalarda veya yemeklerde bir porsiyon domates yiyin veya kahvaltılarda domates suyu için.

Tedavi: Prostat büyümesinde bitkisel ilaçlar tercih edilmektedir. Bitkisel ilaçların istenmeyen etkileri azdır, ayrıca tedavi giderleri de daha düşüktür. Prostat büyümesi tedavi ile geri döndürülemez, ancak şikayetler hafifletilir.

Tedaviye destek olarak hareketsiz kalınmamalı düzenli ve devamlı olarak vücut hareketi sağlanmalıdır. İçki içilmemeli, soğukta kalınmamalı, soğuk içecekler içmemelidir. Sıcak ortam idrar yapmayı kolaylaştırır.

Düzenli olarak tuvalete gidilmeli, tuvalette fazla kalınmamalı, zorlanmamalıdır, kabızlık varsa tedavi edilmelidir. Önemli bir destek tedavi de çörekotu ile sağlanmaktadır. Çörekotu vücut sıvılarının dokularda akışkanlığını dengeleyerek prostat büyümesinde şikayetlerin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Dahilen Kullanılan Bitkisel İlaçlar:

Cüce palmiye meyvesi: 1-2 gr tohum dövülür veya öğütülür, biraz su ile içilir. Hazır ilaç şeklinde bulunmaktadır. Isırgan otu kökü ve kabak çekirdeği ile birlikte kullanılabilir. Uzun süreli tedaviye uygundur. 150 ml soğuk suyla kaynayana kadar ısıtılır, ateşten alınıp ağzı kapalı olarak 10 dakika bekletilir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 2-3 defa içilebilir. Kullanım süresince günde 2-3 litre su içilmelidir. Hazır ilaç şeklinde bulunmaktadır.

Isırgan kökü:

Dövülmüş veya öğütülmüş 1 çay kaşığı kök 150 ml soğuk suyla kaynayana kadar ısıtılır, ateşten alınıp ağzı kapalı olarak 10 dakika bekletilir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 2-3 defa içilebilir. Kullanım süresince günde 2-3 litre su içilmelidir. Prostatın başlangıç devresinde kullanılır, iltihaplanmaya karşı idrar yolarının yıkanmasını sağlar, kalp yetersizliği, böbrek yetersizliği ve buna bağlı vücutta su birikmesi ( Ödem) varsa kullanılmamalıdır.

Kabak çekirdeği:

Günlük ortalama kullanım miktarı 10 gr çekirdek içidir, bu miktar günde 3 defada çiğneyerek yenir veya iyice dövülerek su ile içilir. Hazır ilaç şeklinde bulunmaktadır. Çörekotu: Günde 15 gr çörekotu 2 veya 3 defada öğütülerek bekletmeden aç karnına yenir. Öğütülmüş çörekotu 2 yemek kaşığı çorba ile veya rendelenmiş elma ile karıştırılarak yenebilir. Şeker hastası olmayanlar, pratik olması açısından 1 haftalık çörekotu kullanım miktarını öğütüp bekletmeden tahin ve pekmeze ( 100 gr çörekotu, 150 gr pekmez, 250 gr tahin) karıştırıp aç karnına 1 yemek kaşığı karışımdan yiyebilirler.

Tedaviye şikayetler azalana kadar devam edilir, sürekli olarak kullanılması tercih edilmelidir, sarımsakla birlikte yendiğinde bağışıklık sistemini dengeleyerek iltihaplanmanın oluşmasını da ( Prostatit) önler. Sarımsak her defasında 1 diş ( 1 gr) olmak üzere günde 3-4 diş yenir, uygulamaya 2-3 ay devam edilir. Sarımsak havanda dövüldükten sonra, havanda 4-5 dakika bekletilir, yemeğe veya yoğurda katılarak ana öğünlerde yenir. Not: Hazır öğütülmüş olarak satılan çörekotu kesinlikle yenmemelidir, çok zararlıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp