mide bagırsak hastalıklarında şifalı bitkiler

Mide Bağırsak Hastalıkları : Japon bilim adamlarının açıklamasına göre mide ve bağırsaklarda oluşan hastalıkları önlemekte artık ilaçlar yetersiz kalmakta ve yan etkileri nedeniyle hastalık daha ileri boyutlara ilerleyebilmekteymiş. Japon bilim adamları normal ilaç tedavisiyle tedavi edilemeyen mide ve bağırsak hastalıklarının etkilerinin bitkisel ilaçlar kullanarak azaldığını bilimsel olarak ispatladı.

Japonya‘nın Keio Üniversitesi Tıp fakültesinden yapılan açıklamada mide ve bağırsak hastalıkları tedavisinde kullanılan bazı ilaçların tedavide etkisiz olduğu ve bazı durumlarda da yan etkilerinden dolayı piyasadan çekildiği gözlemlendiği belirtildi.

Araştırmanın dünya tıp literatürüne mide ve bağırsak hastalıkları üzerinde bitkisel ilaçların fonksiyonlarını ortaya koyan değerli bir hizmet olduğu ifade edilirken, Japon bilim adamları ginseng, kudret narı, zencefil ve Japonya‘da özel olarak üretilen karışımlar olan Dai-Kenchu-ve Rikkunshi bitkisel ilaçların mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde faydalı olduğu kaydedildi.

Mide Hastalıkları

Besinlerin midede hazmolması için, mide hidro klorik asit salgılar. Bu asit mide duvarlarını delecek kadar güçlüdür. Bunu önlemek için yaratan midemize otomatik sistem kurmuş, hidroklorik asitden önce mukus adlı bir madde salgılanıyor. Bu mide duvarlarını kaplayıp, mide duvarlarının delinmesini önlüyor. Önceki başlıklarda bazı hastalıkların kaynağı olarak mideyi göstermiş ve sünnet üzere yemek yemeği tavsiye etmiştik. İnsan midesini ve sistemini, Ayakta, gelişi güzel aburcubur ne bulursa yeme tarzı Safra salgısında düzensizliğe yol açtığı için; mide ekşimesi, gastrik ve ülser başlamıştır.

Ülserin en önemli sebebi düzensiz beslenme sonucu oluşan mide asididir

Hemen hemen her asit düzensizliği olan kişide mide ülseri ya da gastrit bulunur. Hastalıkların hepsi ırsî değildir. Fakat ırsî olarak bazı organlar zayıftır. Stres sonucu ilk arızalanan organ midedir. Onun için mide rahatsızlıklarının ikinci sebebi strestir. Son zamanlarda yapılan araştırmalarda mide asidi olmayanlarda da mide ülseri olduğu tesbit edilmiştir. Bunun sebebinin ülser yapan bir mikrop olduğu görülmüştür. Ülserin üçüncü sebebi mikrobiktir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp