Düzen Bozuluyor

Düzen Bozuluyor

Bozulan düzen tüm sistem ve organlarımıza olduğu gibi yansır. Beyin fonksiyonlarından böbrek, beyin ve kas fonksiyonlarına kadar: Çok idrara çıkmak, baş dönmesi veya bayılmak, aşırı halsizlik gibi. Bunun içindir ki sözü edilen tüm bu yakınmalar bir kaosun ifadesi olurlar. Çünkü sistemimizin tam ve kusursuz çalışabilmesi için kalbimizin bie dakika içerisinde pompaladığı kanın dengeli dağıtımı gerekir.
Kalbin çalışması bir düzen ve ahenk içindedir. Öyle programlanmıştır ki istirahat halinde bir dakikada 60 ile 90 atım yapar.
60'ın altındaki atımlar bradikardi 90'ın üzerindeki atımlar da taşikardi olarak adlandırılırlar.
Ekstra atımlar içermeseler de bradikardi ve taşikardi halleri de bir ritm bozukluğudur. Aktif spor yapanlarda görülen bradikardi, çok aşağı değerlerde olmamak kaydıyla masum kabul edilebilir.
İstirahat halindeki taşikardiler ise kalp yetmezliğinin dışında kansızlık, gebelik, KOAH (müzmin tıkayıcı akciğer hastalığı), tiroid hormonlarının aşırı salgılandığı guatr durumlarında görülebilir.
Konu başlığımız ekstrasistoller ise normal atım sayısı içinde görülebilecekleri gibi taşikardik veya bradikardik konumlarda da ortya çıkabilirler.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp