Cilt Bakımı Güzellik

Cilt Bakımı Güzellik :

Uzun kış aylarında soğuk havanın kuruttuğu, nemsiz bıraktığı ve matlaştırdığı cildimizi baharla birlikte tazelemenin zamanının geldiğini belirten uzmanlar, soğuk kış günleri geride kalırken cilde tepeden tırnağa yapılması gereken bahar bakımının reçetesini açıklıyor. Önce kozmetik ürünlerinizi yenileyin; baharda daha az yağlı kremler tercih edin. Kuruyan, matlaşan ve yıpranan cildinizi peelingle tazeleyin.

Güneşli yaz günleri başlamadan leke tedavinizi tamamlayın. Kaz ayaklarından botoks, gülme çizgilerinden dolguyla kurtulun. Tabii ki tüylerinizden kurtulmayı unutmayın! Dermatoloji Uzmanı Dr. Gökhan Okan; soğuk kış günlerinde yıpranan cildin tepeden tırnağa bahar bakımına ihtiyacı olduğunu belirterek, baharda uygulanabilecek bakım yöntemlerini anlattı:

Soğuklar cildi kurutur Havaların ısınması ve baharın gelmesi, vücudumuzda birtakım değişikliklere neden olur. Cildimiz baharda değişikler gösterir. Kış boyunca soğuk hava cildimizi kurutur, nemsiz bırakır, mat ve solgun görünüme neden olur. Baharla birlikte alınacak birtakım önlemlerle bu etkiler ortadan kaldırılıp, cilde güzel bir görüntü kazandırılabilir.

Cildimizi bahara hazırlamanın yolları; kullanılan kozmetik ürünlerdeki değişiklikten, kozmetik dermatolojik uygulamaları bünyesinde barındıran geniş bir yelpazeyi oluşturmaktadır. Onarmanın zamanı geldi Cilt yenilemenin amacı, zarar gören cildi onarmaktır. Cilt tipi ve ciltteki hasarın şiddetine bağlı olarak, dermatoloji uzmanları ve estetik cerrahlar, cilt hasarını tedavi etmeye çalışır. Cildimizdeki zarar; hafif, orta ve şiddetli derecede meydana gelir. Hafif hasarlar, dışarıdan uygulanan harici ürünler ve dermatolojik uygulamalarla ortadan kaldırılırken; ileri vakalarda cerrahi yöntemler etkili olmaktadır. Cilt yenilemek amacıyla dermokozmetik ürünler, cildi soyma işlemi olan peeling yöntemi, botulinum toksini uygulaması, dolgu işlemi ve lazer yöntemine başvurulmaktadır.

Kremlerin gücünden faydalanın Dermokozmetik ürünler; harici uygulanarak cilt yaşlanmasını geciktirebilen ürün gruplarıdır. Kozmetik ürünlerden farkları, istenilen sonuca biyolojik etkiyle ulaşmalarıdır. Derinin daha derin tabakalarına ulaşırlar. Vitamin A, vitamin C, meyve asidi, koenzim Q ve topikal antioksidanlar dermokozmetik ürünler içinde en fazla yer alan maddelerdir. Uzun süre kullanılmaları gerekmektedir. Kreminizi cildinize uygun seçin Dermokozmetik ürünlerin, erken başlayan yaşlanmalarda, yaşlanmanın önlenmesine etkileri olur. Ayrıca cilde yapılacak kozmetik uygulamaların etki sürelerinin uzamasına da yardımcı olurlar. Ancak tüm bu ürünler kullanılırken, kişilerin cilt tipine uygun kozmetik ürünleri seçmesi gerekir. Bu konuda dermatologlara danışılmasında fayda vardır Baharda kreminiz az yağlı olsun Kış döneminde yağ içerikleri fazla, nemlendirici özellikleri fazla ürünler tercih edilirken, baharla birlikte daha az yağlı daha hafif ürünler tercih edilmelidir. Yağ oranı fazla olan ürünler, cildin yağ dengesini bozarak, sivilce tarzı oluşumlara neden olabilir. Yağlanmayı kontrol altına almak amacıyla tonikler de faydalı olabilir. Güneş kremsiz asla Güneşin baharla birlikte belirmesi, güneşin alevlendirdiği cilt hastalıklarının ortaya çıkmasını kolaylaştırır. Cilt lekeleri baharla birlikte belirginleşir. Hastalar mutlaka güneş koruyucu kullanmaları konusunda bilgilendirilmelidir.

Yazdan önce lekelerden kurtulun Leke tedavisi, yaz başlamadan tamamlanmalıdır. Leke tedavisinde renk açıcı kremler ve peeling yöntemine başvurulur. Bazı dermokozmetik ürünler, güneşle etkileşime gireceği için akşam kullanılmaları daha uygundur. Matlaşan cilt peelingle ışıldar Kışın vermiş olduğu mat, solgun ve nemsiz görüntü peeling ile ortadan kaldırılabilir. Yaz mevsimi, peeling için uygun bir dönem değildir. Peeling işlemi; ciltteki ölü deri tabakasının atılıp alttan sağlam derinin cilde ulaşması prensibine dayanmaktadır. Peeling yöntemi için mat, soluk cilt yapısına sahip olanlar, cilt lekeleri bulunanlar, özellikle ağız ve göz çevresinde yüzeysel kırışıkları olanlar uygun hasta gruplarıdır. İşlem mutlaka uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Akne izlerine peeling gerek Peeling işlemi hafif, orta, derin olmak üzere üç çeşittir.

Peeling esnasında tercih edilecek maddeye ciltteki hasarın derecesine göre karar verilir. Hafif peeling işleminde genelde meyve asitleri tercih edilir. Kimyasal peeling işleminde tercih edilen asit TCA olup, yöntem derin akne skarları ve daha derin çizgileri olan hastalar için önerilmektedir. Peeling sonrası sıkı takip gerektirir ve kişinin mutlaka güneşten kaçınması gerekir. Çizgileri botoksla silin Çizgilerin hafiflemesini sağlayan en etkili yöntemlerden botulinum toksini ya da bilinen ismiyle botoks, sinirden kasa uyarının gitmesini engelleyerek çizgileri hafifletir. Özellikle yüzün üst kısmı ve göz çevresi çizgilerinin ortadan kalkmasında faydalıdır. Botoks uygulaması öncesi hastaların ilaç hikayeleri, hastalıkları olup olmadıkları sorgulanır. Etkisi, uygulamadan 4-5 gün sonra görülmeye başlar ve 3-6 ay devam eder. Emin ellerde yapıldığı zaman yan etkisi yok denecek kadar azdır. Dolguyla daha genç dudaklar Dolgu enjeksiyonu; yaşlanma sonucunda gelişen volüm kaybını ortadan kaldırmak amacıyla uygulanan bir işlemdir. En çok ağız çevresi, dudaklar ve gülme çizgileri dolgu işlemiyle tedavi edilmektedir. Amaç, deride bulunan boşluğu doldurmaktır. Dolgu amaçlı çok sayıda madde kullanılmaktadır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp