İç Kulak İşitme Kaybı

İç Kulak İşitme Kaybı :

Genç yetişkinlerde otosklerozun (kireçlenme) en sık görülen orta kulak işitme kaybı nedeni olduğunu belirten uzmanlar, bu rahatsızlığın aileden geçtiğini ve erkeklerden daha çok kadınlar arasında yaygın olduğunu bildirerek, Amerikan nüfusunun yüzde 10'unda, Zenci, Amerikan yerlileri (Kızılderililer) ve Asyalılar'dan (Sarı derililer) daha çok beyazlarda görüldüğünü kaydetti.

Otoskleroz hastalarında, iç kulağın kemik duvarının bozulduğunu ve iç kulak girişinde sünger gibi Anormal kemik oluştuğunu belirten uzmanlar, "Üzengi kemiği de iç kulağa ses dalgalarını geçirmek için titreşim yapan ufak kemikten etkilenmiş olabilir ve hareket edemez. Bu iletişime bağlı işitme kaybı, birbirine bağlı kemikler yoluyla orta kulaktan titreşimleri ileri geçiren mekanizmanın çalışmamasıdır. İletişime bağlı işitme kaybı düzelebilir, ancak iç kulak sinirlerine bağlı işitme kaybı için aynı şeyi söyleyemiyoruz" dedi.

Kulaklardan birinde veya her ikisinde ağır ilerleyen işitme kaybı, kulak çınlaması gibi belirtileri olan otosklerozun daha ziyade 15 ila 35 yaşları arasında ortaya çıktığını ifade eden uzmanlar, işitme kaybının yavaş ilerlediğini, tek kulağı veya her iki kulağı birden etkileyebileceğini söyledi. Kireçlenmesi olan kadınlarda işitme kaybının yüzdesinin hamilelik sırasında artabileceğini vurgulayan uzmanlar, işitmenin giderek zayıflaması durumunda doktora başvurmak gerektiğinin altını çizdi.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp