Domuz Gribi Bitkisel Tedavi

Domuz Gribi Bitkisel Tedavi :

Domuz Grip hastalığının en tehlikeli yönü ; virüse yakalanan kişiyi fark edilmediği taktirde kısa zaman içerisinde ölümle sonuçlanacak kadar hasta etmesidir.

Özellikle çocuklar ve gençler için çok tehlikeli bir hastalık olarak bilinir.

Bu gerçek grip neyse ki ender görülür ancak büyük bir salgında kitlesel olmaya başlar.

Yukarıdaki bilgilere dayanarak Gribal virüslere vücudumuzu hazır tutmak ve dayanmasını sağlamak için aşağıda bahsedeceğim bitkilerden yararlanabilirsiniz.

Ihlamur

Ardı ardına içilen 2-3 bardak sıcak ıhlamur çayı, terlemeyi başlatır ve bedenin savunma sistemlerini güçlendirir. Aspirinle birlikte alındığında ise hafif bir antibiyotik etki oluşur.

Ihlamur kesinlikle kaynatılmamalıdır! Yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış ıhlamur, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür.

Biraz balla tatlandırılarak, elden geldiğince sıcak içilmelidir. İçilen her bardak ıhlamur çayı taze demlenmelidir.

İğde ağaçları çevreye yaydığı güzel kokusunun yanı sıra hoş görüntüsü ile de çevreye ayrı bir güzellik katıyor.

Haziran ayının ilk günlerinde açan çiçeğinin çevreye yaydığı güzel kokusunun hemen ardından yetişen meyvesi ile de ayrı bir özelliğe sahip iğde ağacı.

İğde ağacında da kara toprağın bağrından ter temiz bir rızık çıkarıp onu renklerle, kokularla, tadlarla süsleyen sınırsız bir güzelliğin eseri ve iltifatı görünüyor.

İğde çok lezzetli bir meyve olmasına rğmen un gibi oluşuyla insanların ağzında garip bir tat bırakır. Ama buna rağmen sağlık açısından son derece yararlıdır.

İshalde iğde yenilmesi tıpkı limon ve şeftalide olduğu gibi epeyce yararlıdır.

İğde meyvelerini belli bir süre düzenli olarak yerseniz idrar tutamama ve idrara çıkma zorluğunu yenmenize yardımcı olacaktır.

Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir.

Baharın gelişiyle birlikte iğde çiçekleri mis gibi kokmaya başlar. İğde çiçeklerinin içeriğinde, Flos Elaeagni bulunur.

  • Kabızlığı giderir,
  • iyi bir antiseptiktir.
  • C vitamini deposudur.
  • Gribe karşı etkilidir.

İğde çiçeklerini koklamak zihne kuvvet ve açıklık verir. Uygar dünya bu bitkinin iyileştirici özelliklerini Kuzey Amerika yerli halkından (Kızılderililer) öğrenmiştir. Onlar bitkinin kökünü ve yapraklarını her tür yaranın tedavisinde, enfeksiyon ve iltihaplanmalarda, zehirli böcek ve yılan sokmasına, boğaz ve diş ağrısına, kabakulak, çiçek hastalığı ve kızamığa karşı başarıyla kullanıyorlardı.

Bitki Amerika'ya yerleşen ilk göçmenler tarafından da enfeksiyonlara karşı sık olarak kullanılmıştır. Bu özel tedavi biçimleri bilimsel araştırmalara konu oldu ve 1950'den beri yapılan araştırmalara göre, bitkide bakteri, mikrop ve virüslere karşı oldukça etkili olan maddeler bulundu. Bu maddelerin başlıcaları; echinacoside, poli-sakkaritler (polysaccharides), poli-asetilenler (polyacetylenes), gliko-proteinler (glycoproteins), kafeik asit türevleri (Cichoric Acid), tri-glikosid (triglycoside), betain, seskiterenler (sesguiterpenes), karyofilen (caryophylene) dir. Bitki bu maddelere ek olarak bakır ve demir mineralleri ile tanenler, protein, yağ asitleri ve A, C, E vitaminleri de içermektedir.

Ayrıca bitkinin, etken maddelerinin sinerjik etkisi (birlikte oluşturdukları etki) sayesinde bedenin savunma sistemini (Bağışıklık sistemi) güçlendirerek enfeksiyon tedavilerinde yardım sağladığı da bulundu.

Zencefil

Nemli ve sulak iklimlerde yetişen ve sarı renkte çiçekler açan bir bitki olan zencefilin kökleri yassı ve gri renktedir. Zerdeçal ile benzer etkilere sahip olan Zencefilin kökü kullanılır. Kokusu kuvvetlidir.

Latince Adı: Zingiber officinale.

Zencefilin Faydaları: Zencefil, Kur'an'da (İnsan Suresi, 17. Ayet) adı geçen tek baharattır. İştah açar. Yatıştırıcı ve gaz söktürücüdür. Vücudu terletir. İltihap önleyici etkisi ile özellikle eklem iltihaplarına karşı faydalıdır.

Soğuk algınlığına iyi gelen zencefil, balgam söktürür ve iyileşmeyi hızlandırır. Bulantıları gidermeye yardımcı olur ve kusmayı önler. Vücut direncini, bedensel ve zihinsel gücü arttırır. Mikrop öldürücüdür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur.

Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olmasının yanı sıra kan damarlarını genişleterek romatizma ağrılarının hafiflemesine de yardımcı olur. Bağırsak bozukluklarını giderir. İshali keser. Cinsel isteği arttırır.

Nane

Dünyada 25-30 kadar türü bulunan, sağlık açısından son derece faydalı, hoş kokulu bir bitkidir. Daha çok nemli yerleri sever.

Nanenin Faydaları: İştah açar. Sinirleri yatıştırır ve vücuda rahatlık verir. Strese ve baş ağrısına iyi gelir. Spazm ve kalp çarpıntısı riskini azaltır. Ateşi düşürür. Sindirim sistemi ve mide için çok faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırır.

Gaz söktürücüdür. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. Ülsere ve mide yanmasına iyi gelir. Kusmayı, mide bulantısını ve ağrısını önler.

Grip, bronşit gibi soğuk algınlıklarında ve öksürükte faydalıdır. Diş ağrısını ve ağız kokusunu giderir. Anne sütünü arttırır. Sinirsel

Limon

C vitamini başta olmak üzere A ve B vitaminleri açısından zengin bir besindir.

Limonun Faydaları: Vücuda güç verir. İştah açıcıdır. Sindirimi kolaylaştırır ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir. İdrar söktürücüdür. Damar sertliğini ve tıkanıklığını önler. Kanı temizler ve kan dolaşımını kolaylaştırır.

Soğuk algınlığı, nezle, grip ve öksürük şikâyetlerini azaltır. Mikrop öldürücüdür. Besin zehirlenmelerinde ve böcek ısırıklarında yararlıdır.

Rahatlatıcı etkisi ile vücuttaki ağrıları hafifletir, ateşi ve tansiyonu düşürür.

Mide bulantısını ve baş dönmesini giderir. Kansızlığa karşı etkilidir. Diş ve dişetlerini kuvvetlendirir ve dişleri beyazlatır. Sivilceleri ve nasırı azaltır.

Sarımsak

Latince ismi Allivum Sativum olan sarımsak bitkisi eski dönemlerde salgın hastalıklara karşı kullanılmıştır.

Eski Mısır ve Roma'da sarımsağın tedavi edici özellikler taşıdığı keşfedilmişti. İçeriğindeki allicin mikrop öldürücü niteliktedir. Sülfür bileşikleri sarımsak içindeki en önemli bileşiklerdir.

Tedavi amaçlı olarak beyaz sarmısak kullanılmaktadır.

Sarımsak ve Faydaları

  • Savunma sistemini kuvvetlendirmesi en çok bilinen sarımsak faydası olarak belirtilebilir.
  • Beyaz kan hücrelerinin sayısını artırarak bağışıklığı kuvvetlendirir.
  • Antiseptik ve antibiyotik özellik taşır.
  • Bakteri ve mantarın üremesini önler. Doğal bir antibiyotik olarak bakteri ve virüslere karşı direnç kazandırır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp