Burundaki Yaralar

Burundaki Yaralar :

Burun içinin yara olması, mevsimsel değişikliklere bağlı olarak burunda oluşan kuruma sonucunda meydana geldiği bir gerçektir. Bakteriler, virüsler yada alerjik durumlara yol açan etmenler tarafından meydana getirilir. Burun akıntısı olduğu durumlarda ise yine bu sıvı burun içerisinde yara oluşmasına sebep olabilir. Burun yapısına rinit, burun akıntısına ise tıp dilinde rinore adları verilmektedir. Burun içerisini tümüyle kaplayan mukoza zarının şişmesiyle buruna açılan ve sinüs kemik boşluklarının delikleri de tıkanabilir.

Kış mevsiminde ortamı ısıtmak için kullanılan klima, soba ve diğer elektrikli ısıtıcılar bulundukları ortamı ısıtırken havayı da kuruturlar. Havası kuru olan bir ortamda burun da gerekli nemlenmeye sahip olamayacağı için burun içerisinde yara oluşumu hızlanacaktır. Burun kuruluğu gibi durumlarda badem yağı önermekteyiz, eczanelerden temin edebilirsiniz.

Burun içindeki yara nasıl geçer?

Öncelikle bulunduğunuz ortamın nem dengesini sağlamalısınız. Kuru bir ortamda bulunuyorsanız, buhar makineleri ve diğer hava nemlendiricileri kullanarak bulunduğunuz ortamın havasını nemlendiriniz. Ve ilaç olarakta bepanthen merhem kullanabilirsiniz. Etken maddesi Pantotenik asit deri mukozanın oluşum ve gelişim sürecini hızlandırmakta ve burun içerisindeki yaraların derhal iyileşmesini sağlamaktadır.

Bunların dışında burun yaralarının geçmesi için şunları da önerebiliriz;

Burundaki yaraların üzerine sarısabır tozu sürebilirsiniz.
Kaymak, merhem şeklinde yine yaraların üzerine sürülebilir.
Servi kozalağı tozu merhem olarak sürülebilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp