Alışveriş Sepeti
Okuduğunuz makale ile ilgili aklınıza takılan sorular için uzman kadromuz hizmetinizde.

Sorunuzu sorun, uzman kadromuz sorunuzun cevabını hemen e-posta adresinize göndersin.
Uzmana Sor
Argan Bitkisinin Yararı Ve Faydası Hakkında Bilgiler
Konu ile ilgili uzman kadromuzun tavsiye ettiği ürünü görmek için tıklayın

Argan Bitkisinin Yararı ve Faydası Hakkında Bilgiler

Argan Bitkisinin Yararı ve Faydası Hakkında Bilgiler, Argan yağı zararları yoktur. Ancak aşırı tüketilmemesi daha uygun bir kullanım seçeneği teşkil etmektedir.

Argan Bitkisinin Yararı ve Faydası Hakkında Bilgiler

Argan Yağının Özellikleri : Argan yağı özellikleri bakımından:


Toplam 63.5 mg / 100g yağ
Alfa 44 mg / 100 g yağ
Beta 10 mg / 100g yağ
Delta 8 mg / 100g yağ
Gama 1 mg / 100 g yağ

Yağ oranı içermektedir. Bunlara ek olarak Argan yağı yüksek oranda Evitamini ( zeytinyağının 3 katı içermektedir), cilt altı yağı ve Steroller gibi çeşitli bileşikler içermektedir. Ayrıca yüksek oranda Antioksidan özelliği de taşımaktadır. Bu yağ yöre halkı tarafından hem yemeklik yağ olarak hem de güzellik için kullanılmaktadır. Yağın ısıtılmadan yenmesi gerektiği için daha çok salatalarda yada kahvaltıda ekmekle tüketmektedirler. Argan yağı kırmızımsı bir renge sahiptir. Kıvamı ise saf zeytin yağından daha koyu bir haldedir. Tadının odunsu olduğu söylenmektedir.


Argan Yağının Faydaları


Argan Yağının Cilt İçin Faydaları :

1- Kırışıklıkları azaltarak cildinizin sıklaşmasını sağlar.

2- Sivilce tedavisinde oldukça etkilidir.

3- Cildinizin yumuşamasına yardımcı olur.

4-Güneş(UHV zararlı ışınları), sigara, stres, çevre kirliliğinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırarak hücrelerin yenilenmesini sağlayarak cildinizi canlandırır.

5- Ciltteki tahriş ve iltihaplanmayı azaltabilir.

6- Göz altı kırışıklıklarında etkilidir.

7- Hamilelik çatlaklarının önenmesinde faydalıdır.

8- Hem kuru hem de yağlı ciltler için kullanıma uygundur.

Argan Ağacı Nasıl Bir Ağaçtır?



Argan Ağacı (Latince: Argonia Spinosa): Sadece Fas’ın güneybatı bölgesinde yetişen bu ağacın boyu 10 metre kadardır. Çevresi de 15 metreyi bulmaktadır. 150 - 200 yıllık ömürleri vardır.Yaprakları zeytini andırmaktadır. Bu yüzden Türkçe adı Fas zeytin ağacı olarak da bilinmektedir. Çiçekleri sarı ve yeşil renkte olup küçüktür. Argan yağı elde edilen meyvesi ise ceviz, badem gibi sert kabukludur. Bu meyvenin içerisinden de yumuşak meyve çıkmaktadır. Mayıs ayında meyveler olgunlaşır. Haziran ve Temmuz aylarında ağaçtan düşmeye başlarlar. Ağaç oldukça büyük ( parmak uzunluğunda) dikenlere sahiptir. Bu yüzden meyvelerinin toplanması oldukça zordur. Ayrıca ağacın yetiştiği topraklar yarı kurak olduğu için bitki suyu bulmak için köküyle toprağın derinliklerine kadar uzanmaktadır. Böylece o bölgede erozyonu de önlemektedir. Argan ağacının nesli tükenmekte olduğu için 1998 yılında Fas Argan bölgesi UNESCO Biyosfer Rezervleri Programı’na dahil edilmiştir. Böylece Argan ağaçları koruma altına alınmıştır.


Yaşlanmayı Geciktirici (Anti-Aging) Etkisi:


• Argan Yağı cildi yumuşatır, nemlendirir ve cildi kurumaya karşı korur.

• Gündüz ve gece kullanımıyla kuru ve nemli cilt arasında denge kurar.
• Geceleri tüm cilt tipleri için harika bir etki oluşturur. Uyku boyunca cildin yenilenmesini sağlar ve cildin yaşlanmasına karşı savaşır.
• Nemlendirici etkisi çok güçlüdür; cildi dışarıdan gelecek güneş, kötü hava, soğuk, çatlak ve gerginliklerin oluşumunu önleyerek erken yaşlanmanın önüne geçer.


Sıvı altın olarak bilinen Argan Yağı, bitkisel tedavi araçları arasında önemli bir yere sahip. Üretimi oldukça zahmetli olan Argan Yağının faydaları arasında Cinsel sorunlara ve cilt güzelliğine sağladığı etkiler bulunuyor.
Birçok kimse tarafından çok fazla duyulmamış olsa da argan yağı bitkisel tedavi araçları arasında önemli bir yere sahip. Üretimi oldukça zahmetli olan argan ağının bilinen faydaları arasında cinsel sorunlara ve cilt güzelliğine sağladığı etkiler bulunuyor.
Argan yağı bize yabancı gelebilir. Bunun nedeni Fiyatı oldukça pahalı olan argan yağının elde ediliş şekli ve üretim aşamaları oldukça zahmetlidir. Fiyatının bu denli pahalı olmasının nedenlerinden biri de budur.

Argan bitkisi-ağacı(Argania Spinosa) sadece Fas’ta yetişen bir ağacın meyvelerinden elde edilmektedir.Argan yağının yapılış aşaması çok ilginç ve keçiler bu aşamada çok önemli rolleri bulunuyor. 10 metreye kadar uzayabilme özelliğine sahip olan argan ağacının meyvesi keçiler tarafından sindirilmeden çıkarılıyor. Üreticiler bu çıkarılan meyveyi ikiye ayırıp içindeki çekirdeği çıkarıyorlar. Ardından bu çekirdek kavrulup öğütülüyor. Suyla karıştırılarak öğütülen çekirdeğin yağı çıkartılıyor.
Argan yağı üretim işlemi ortalama 2 gün süresince devam ediyor. Ardından çıkarılan yağ miktarı ise en fazla 1 litre olmaktadır.

Argan Yağı cildi rekor denilebilecek bir zamanda nemlendirir ve cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar. Pek çok bilimsel çalışma da bu gerçeği doğrulamıştır ve uzmanlar bu mucizevî yağın diğer faydalarını bulmak için yeni çalışmalar yapmayı sürdürmektedirler.
Faslı kadınlar yüzyıllar boyunca bu mucizevî yağı dudak ve cilt çatlaklarına ve kırışıklıklara masaj yaparak uygulamışlardır. Ancak Argan Yağı’nın en etkileyici özelliği yaşlanmayı önleyici özelliğidir. Yağ cildin genç kalmasını sağlar ve kırışıklıkların da estetik ameliyata gerek kalmaksızın yok olmasına yardımcı olur. 70.2 mg E vitamini içerir. Bu miktar palmiye yağında 25.6 mg. zeytin yağında ise 7.1 mg. civarındadır.

Güzellik uzmanlarının da belirttiği gibi Argan Yağı ile rekabet edebilecek herhangi bir ürün daha yoktur. Yatmadan önce cilde birkaç damla uygulamak cildin yenilenmesi, yumuşaması ve tonunu yakalaması için yeterlidir.

Fas’ın sıvı altını olarak bilinen, yalnızca Fas’ın güneybatısında yetişen Argania spinosa ağacından elde edilen argan yağı, içerdiği E vitamini, ferulik asit ve diğer güçlü antioksidanlarla kozmetikçilerin gözdesi. İşte kozmetikçilerin mucize bitkisi argan yağının yararları…

Cilt kuruluğunu önleyen ve ince çizgileri dolduran argan yağı, yağlı ciltler için de umut veriyor. Bir araştırmada, argan yağı içeren kremlerin sebum üretimini yüzde 42 düşürdüğü gözlemlenmiş.

Argan yağının yemeklik ve kozmetikte kullanılan 2 türü vardır. Kozmetikte kullanılanı soğuk pres yöntemiyle çıkartılır, 30 kg. meyveden alınan 4,5 kg. çekirdekten ancak bir litre yağ elde edilebiliyor.

Yetiştirilen daha doğrusu doğada yedişen bu bitkiyi Fas kadınları kendine has yöntemle ayrıştırarak yağını çıkartıyorlar.

Sıvı altın olarak bilinen Argan Yağı, bitkisel tedavi araçları arasında önemli bir yere sahip. Üretimi oldukça zahmetli olan Argan Yağının faydaları arasında cinsel sorunlara ve cilt güzelliğine sağladığı etkiler bulunuyor.

Birçok kimse tarafından çok fazla duyulmamış olsa da argan yağı bitkisel tedavi araçları arasında önemli bir yere sahip. Üretimi oldukça zahmetli olan argan ağının bilinen faydaları arasında cinsel sorunlara ve cilt güzelliğine sağladığı etkiler bulunuyor.
Argan yağı bize yabancı gelebilir. Bunun nedeni Fiyatı oldukça pahalı olan argan yağının elde ediliş şekli ve üretim aşamaları oldukça zahmetlidir. Fiyatının bu denli pahalı olmasının nedenlerinden biri de budur.


Saç İçin Kullanımı:



Saçınıza kafa deriniz ıslanacağı kadar Argan Yağı uygulayın. Kafa derinize yavaş hareketlerle masaj yapın. Saçınızı ılık bir havluyla örtün ve 30 dakika boyunca böyle bekleyin.Daha sonra saçınızı yıkayın.

Tırnaklar İçin Kullanımı :


Limonu sıkın ve çıkan suyuna eşit miktarda olacak kadar Argan Yağı koyarak bir karışım elde edin. bu karışımın içinde 15 dakika boyunca parmak uçlarınızı bekletin. Tırnaklarınızın sağlıklı bir biçimde kalması için haftada 1 kere bu karışımı 15 dakika boyunca uygulamanız yeterli olacaktır.


Yaşlanmayı Geciktirici (Anti-Aging) Etkisi:


• Argan Yağı cildi yumuşatır, nemlendirir ve cildi kurumaya karşı korur. • Gündüz ve gece kullanımıyla kuru ve nemli cilt arasında denge kurar.
• Geceleri tüm cilt tipleri için harika bir etki oluşturur. Uyku boyunca cildin yenilenmesini sağlar ve cildin yaşlanmasına karşı savaşır.
• Nemlendirici etkisi çok güçlüdür; cildi dışarıdan gelecek güneş, kötü hava, soğuk, çatlak ve gerginliklerin oluşumunu önleyerek erken yaşlanmanın önüne geçer.

Akne ve sivilceler ile savaşmaktan bıktınız biliyoruz. Argan yağının faydaları arasında sivilceler ve aknelere karşı korumada var. işte akne ve sivilceden kurtulma yolları ve argan yağının faydaları…



Akne tedavisi 3 yolla yapılabilir:


İnsanların yüzünü yeterli oranda yıkamadıkları için akne sorunuyla karşılaştığı doğru değildir. Cilde önem gösterip düzenli olarak yıkamak önemlidir ancak aşırıya kaçıldığında beyaz ve siyah noktaları tetikleyebilir.

Akne sorunu olan kişiler bir yüz jeli kullanarak yüzünü temizlemeli ve arada sırada da peeling yaparak ölü derilerden kurtulmalıdır. Böylece ciltteki gözenekler açılacak ve deri hava alabilecektir.



Cildi Temiz Tutma


Gözenekleriniz kapanmamasını istiyorsanız kullandığınız losyonlar ve güneş koruyucu kremlerin yağsız içerikli olmasına özen gösterin. Kuru ciltlere karşı da yine yağsız ürünleri tercih edin.



İlaçlar


Akne sorunu çok daha ciddi bir hal aldığında doktor kontrolünde bir dizi antibiyotik ve diğer ilaçlar önerilmektedir.

Argan Yağı Akneye karşı etkili midir?

Argan Yağı Fas zeytin Ağacından elde edilen içerisinde bol miktarda E vitamini bulunan bir yağdır.

Cildin dengesini koruması için gerekli olan E vitamini nedeniyle Argan Yağı akneye karşı önerilmektedir.

Argan Yağının Faydaları



-Argan yağı derinin yaşlanmasını önler ve çatlamış cildin iyileşmesinde yardımcı olur. Doğal dengeye kavuşmasını sağladığı için akne ve sivilce oluşumlarına iyi gelmektedir.



-Argan yağının Afrodizyak özelliği de bulunmaktadır.

-Cilt tarafından kolay emilebildiği için krem gibi de kullanılabilir.

-Az miktarda üretilebildiği için çok kıymetli ve pahalıdır.

-Argan yağı saf zeytinyağına eşdeğer bir yağdır.


Argan Yağı Faydaları



Argan yağı bize yabancı gelebilir.Çünkü bu yağın üretildiği yerin Fas ülkesi olmasından kaynaklıdır.Fas’da argan yağı o kadar değerlidir ki Fas’ın altın yağı olarak adlandırılmış.Fiyat olarak oldukça pahalı olan argan yağının elde ediliş aşaması ise oldukça zahmetlidir.Fiyatının bu denli pahalı olmasının nedenlerinden biride bu olsa gerek.Argan ağacı sadece Fas’ta yetişen ağaçtır.Argan yağı ise işte bu ağacın meyvelerinden elde edilmektedir.
Argan yağının yapılış aşaması çok ilginç ve keçiler bu aşamada çok önemli rolleri bulunuyor.10 metreye kadar uzayabilme özelliğine sahip olan argan ağacının meyvesi keçiler tarafından sindirilmeden çıkarılıyor.Üreticiler ise bu çıkarılan meyveyi ikiye ayırıp içindeki çekirdeği çıkarıyorlar.Ardından bu çekirdek kavrulup öğütülüyor.Suyla karıştırılarak öğütülen çekirdeğin yağı çıkartılıyor.Toplamda işlem ortalama 2 gün süresince devam ediyor.Ardından çıkarılan yağ miktarı ise en fazla 1 litre olmaktadır.


Argan Yağı Faydaları


* Cildinizi beslenmesine ve cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.
* Çok güçlü bir antioksidandır.
* Anti-aging özelliği kırışıkların giderilmesinde yardımcı olur.
* Akne ve sivilcelerin giderilmesine yardımcıdır.
* Ciltte,kaza ve ameliyat sonrası kalmış izlerin giderilmesinde yardımcıdır.
* Ciltteki pütürlü yaraları yumuşatarak iyileşmesine yardımcı olur.
* Güneşin zararlı UV ışınlarına karşı filtre görevi görür.
* Antiseptiktir. Bakterilere karşı koruma içeren doğal yapısı vardır.
* Sedef ve egzema hastalıklarının tedavisininde yardımcı görevi görür.
* Cildin iltihaplanmamasına karşı yardım eder ve doğal bir kalkan görevi görür.
* İçindeki etken proteinleri sayesinde,cilde ani ve etkili sıkıştırma yaparak selülit tedavisine yardım eder.
* Stresten, sigaradan,hava kirliliğinden yıpranmış ciltlerin yenilenmesine yardım eder.
* Tırnakların güçlenmesi için yardımcıdır.
* Saçların beslenmesinde son derece etkilidir. Kırıkları giderilmesine, saçlarınızın nemlenmesine ve canlanlı görünümüne yardım eder.
* Romatizmal, eklem ve kas ağrılarının giderilmesinde yardımcı görevi görür.

ARGAN YAĞI

Argan Yağı ile birçok kişinin tanışması aslında reklamlar sayesinde oldu. İlk duyulduğunda a böyle bir yağ mı varmış? denildi. Bunun sebebi ise bu yağın üretildiği ağacın yurdumuzda yetişmemesi diyebiliriz. Bir diğer sebebi ise bu yağın üretiminin oldukça zahmetli olmasıdır. Artık Argan yağı bir çok kozmetik üründe de yerini almıştır.

Argan ağacı, Fas’ın güneybatı bölgesinde yetişen bir ağaçtır. Bu bölgedeki insanlar çok eski tarihlerden beri bu ağacın tohumlarından elde edilen yağı çıkarmakta ve gerek yemeklerde gerekse de yüz ve saç bakımı için kullanmaktadırlar.
Aragan yağının faydalarına geçmeden önce daha önce görmediğimiz ve bilmediğimiz Argan ağacı hakkında bilgi vermeden geçemeyeceğim.



En Çok Bu Yazılar Okunuyor
Sizin İçin En Son Bunları Yazdık
Yorumlar Konuya Yorum Yapın

Konu ile ilgili düşüncelerinizi paylaşın.

Argan

Bitkisinin

Yararı

Ve

Faydası

Hakkında

Bilgiler