Alışveriş Sepeti
Okuduğunuz makale ile ilgili aklınıza takılan sorular için uzman kadromuz hizmetinizde.

Sorunuzu sorun, uzman kadromuz sorunuzun cevabını hemen e-posta adresinize göndersin.
Uzmana Sor
Ardıç Faydaları İbrahim Saraçoğlu
Yeşilex Alıç Ekstraktı 550 mg (60 Kapsül)
83,00 TL
Ürün Fiyatı

916
Adet Satıldı

İncele
Hemen Al
Ardıç Faydaları İbrahim Saraçoğlu
Ardıç Faydaları İbrahim Saraçoğlu :

Ardıç Meyvesi Yağının Kökeni: Kuzey Avrupa, Asya ve Amerikada yetişen ardıç ağacı çok yüksek şifalı özelliklere sahiptir. Tibet ve Avrupada kolera, aeş düşürme, vücut lekeleri için yaygın kullanımı vardır.

Ardıç Meyvesi Yağı Nedir?
5 metre boylara kadar uzanan çok yıllık bir çalı lan ardıçın mavimsi yeşil dikensi yaprakları vardır. Düzensiz ve şekilsiz gövdeye sahip bu ağaç dikenlidir. Göze çarpmamasına rağmen dişi ve erkek ağaçlar ayrı ayrı çiçeklenirler.

Yuvarlak ve mavimsi mor renkte meyveler verirler. Ardıç ağacı hem meyvesi, hem gövdesi ve hem de dikensi yapraklarından yağ çıkarılabilen bir ağaçtır. Ferah, net ve ağacımsı bir aromaya sahip olan yağ vizkozite olarak suya yakındır.

Görünüm: İnce sıvıdır.

Aroma: Canlı, Topraksı, Tatlı, Otsu, ve çok hafif meyve izleri taşır.

Renk: Açık sarı

Kimyasal Bileşenler: Ardıç meyvesi yağı borneol, terpinenol, myricene, monoterpenler, pinen, sabinen, limonen, cimen, thujen ve kamfen gibi çeşitli bileşenler içerir.

Ekstraksiyon: Meyvelerin buhar distilasyonu ile elde edilir.

Aromaterapi Kullanımı: Juniper antiseptik olarak idrar, solunum, sinir ve sindirim sistemleri üzerinde çalışır. Beyin için destekleyici, yenileyici ve teskin edici bir toniktir. İçinde bulunduğu atmosferi temizler ve meditasyon için çok faydalıdır. İdrar söktürücü olması sebebi ile Zayıflama ve detoks programlarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Temizleyici etkileri yanısıra selülit, gut, hemoroid, obezite, Romatizma ve toksinler için de kullanılır.

Farmasotik Kulanımı: Ardıç meyvesi yağı idrar yollarındaki etki mekanizması sebebi ile sistit ve üretrit için kullanılır. Ardıç o kadar etkili bir meyvedir ki idrarın dahi menekşe gibi kokmasını sağlayabilir. Vücuttaki asit atıklarının temizlenmesine yardımcı olur. Özellike böbreklerdeki ürik asit salgısında çok faydalıdır. Ardıç çayı veya tentürü sindirim bozukluklarında yardımcı olur ve sindirimi hızlandırır. Ardıçın dünya çapında menstrual ağrılar, egzema ve Sedef gibi kronik cilt problemlerinde de kullanıldığı bilinmektedir.

Kozmetik ve Parfüm Kullanımı: Baharatlı odunsu kokusu sebebi ile ferahlatıcı erkeksi parfümlerde, aftershave ve traş malzemelerinde kullanımı yaygındır. Arındırıcı bir esans/tütsü olarak Tibette ve Kuzey Amerika yerli kültüründe hala kullanılmaktadır. Kişisel bakım endüstrisinde ardıç meyvesi yağı sabun, deterjan, kozmetikler ve baharatlı parfüm kokularında hala kullanılmaktadır. Sakinleştirici ve tonik etkisi ile ağrıyan ve yorgun bacaklar için geçici rahatlama sağlar.

En Çok Bu Yazılar Okunuyor
Sizin İçin En Son Bunları Yazdık
Yorumlar Konuya Yorum Yapın
  • Osman Ipekiyi günler hocam bir konuda bilgi almak istiyordum. ardıçın faydaları araştırıyorum. cilt için çok iyimiş fakat birde bu sahte yağlardan korkuyorum yan etkisi olacak diye orjinal ardıç yağı nasıl olamlıdır bilgi alabilrimiyiz acaba?
  • Ardıç

    Faydaları

    İbrahim

    Saraçoğlu