Yüzdeki Lekeler İçin Lazer Tedavisi

Yüzdeki Lekeler İçin Lazer Tedavisi :

Güneş lekelerinden kurtulabilir miyim?

Güneş lekesi yani lentigo çillerle karışan bir deri renk bozukluğu hastalığıdır.Güneş lekesi çilden daha koyu renklidir.Yaz kış deride kalır. Yaz aylarında rengi koyulaşır.

Güneş lekesinin çeşitleri vardır. Özellikle açık tenli kişilerde güneşe maruz kalan deri alanlarında görülür. El sırtı,yüz,omuz, sırt ve göğüs ön yüzde ortaya çıkar.Özellikle güneş yanıklarından sonra, sırt, omuz ve gövdede derinin soyulmasını takiben yaygın bir şekilde deride belirebilir.

Birkaç seansta tamamına yakın olarak silinebilirler.

Özellikle daha derin olan lekeler de melasma türü lekeler yüzde görülen daha derin kahve renkli oluşumlardır. Güneş lekesi oldukça yaygın bir problemdir Koyu tenli kişilerde daha sık ortaya çıkar. Melasma ise en zor tedavi edilebilenidir.

Yüzdeki güneş lekeleri genellikle üst dudak yanaklar ve alın gibi güneşe açık bölgelerde gözlenir.


Gebelik lekeleri kaybolabilir mi?

Hormonların etkisiyle oluşan hamilelik lekeleri, hamileliğin ikinci üç aylık döneminde ortaya çıkıyor. Son üç aylık dönemde biraz daha belirginleşiyor.Gebelik lekeleri, tedavisi zor lekelerden biridir.Hamilelik lekelerinin bir bölümü, hamilelik bittikten sonra yavaş yavaş kaybolur. Gebelik lekelerinin yüzeyel olanları peeling ve krem tedavilerine iyi cevap verir. Derin gebelik lekeleri için, son zamanlarda özel lazer sistemleri kullanılmaktadır. Elde edilen sonuçlar oldukça başarılıdır.


Leke tedavisinde kesin sonuç alabilir miyim?

Cilt tipi ve uygulanan yönteme göre sonuçlar değişebilir. Lekelerin temizlenme oranı %75-90 civarındadır. Yüzeysel yerleşimli lekeler tedavi sonrası tamamen temizlenir.


Hangi bölgelerde daha iyi sonuç alınmaktadır ?

Tüm vücut bölgelerinde lazer leke tedavisi iyi sonuçlar vermektedir. Özellikle ellerde ve yüzdeki kozmetik soruna yol açan güneş ve yaşlılık lekeleri çok başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir.


Tedavi kaç seans sürer?

Lekelerin cildin katmanlarında hangi seviyeye kadar uzandıkları çok önemlidir. Bu nedenle yüzeysel lekeler (çiller, yaşlılık lekeleri, güneş lekeleri gibi) genellikle 1-2 seansta tedavi edilirler. Ancak daha derine uzanan lekeler 3-4 seansta tedavi edilirler. Ortalama seans sayısı 2-4 dür. Seans aralıkları 2-4 haftadır.


Sonuçları ne zaman görmeye başlarım?

Tedavi sonuçları ilk seansdan sonra ortaya çıkmaya başlar.


Tedavi süresince dikkat edilmesi gereken şeyler nelerdir?

En önemli nokta güneşten korunmaktır. Tedavi süresince yüksek faktörlü güneş kremleri kullanmak zorunludur.


Lazerle leke tedavisinin avantajları nelerdir ?

• Lekelerin kısa sürede tedavi edilebilmesi imkanı

• Tedavide hasta toleransının çok kolay olması

• Tedavide anestezi gerektirmemesi

• Tedavi sonrası sosyal ve iş hayatının kısıtlanmaması

• Tedavi sonrası enfeksiyon riskinin olmaması

Lazer; doğumsal lekelerde, güneşe bağlı lekelerde, gebelik lekelerinde, çillerde, akne lekelerinde, yaşlanmaya bağlı lekelerde kullanılıyor.

Özellikle doğumsal lekeler dışındaki lekelerde yüzde 90‘a varan başarı sağlanıyor. Doğumsal lekelerde başarı ise lekenin özelliğiyle bağlantılı. Bunlarda başarı, yüzde 70‘e inebiliyor.


Lekeler tedavi sonrası tekrar oluşabilir mi ?

Tüm leke tedavi metodlarında olduğu gibi lazerle leke tedavisinde de, leke tedavi edildikten sonra aynı bölgede tekrar gelişebilir. Ancak şu nokta çok önemlidir: Daha önce lazer leke tedavisi yapılan bir bölgede, lekenin tekrar gelişmesi olasılığı lazer uygulaması yapılmamış bir bölgeye göre daha düşüktür.


Hangi lekeler lazer ile tedavi edilebilir ?

• Güneş lekeleri

• Kozmetiklere bağlı gelişen lekeler (berlock dermatiti)

• Yaşlılık lekeleri

• Pigmentasyonlar

• Çiller (lentigo)

• Derin lekeler (nevüsler)

• Cafe au lait lekeleri - Gebelige bagli ortaya cikan lekeler (Melasma)

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp