Yalova Termal Otel

Yalova Termal Otel

Yalova'da Bulunan Termal Oteller ve Tedavi Ettiği Hastalıklar

Kaplıcalarıyla ünlü Yalova ilimizde çok sayıda şifalı termal oteller bulunmaktadır. Bu termal oteller ve iyileştirdiği rahatsızlıklar hakkında detaylı bilgiler aşağıdaki makalede yer almaktadır.


Yalova Termal Kaplıcaları


Yalova, İstanbula'a yakın oluşunun yanı sıra tarih ve kaplıca cenneti olmasıyla da uğrak yeri haline gelmiştir.Yalova Termal Kaplıcaları'nın tarihi binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. 4000 yıl önce doğal oluşumlar sonucu oluşan kaplıcalar 2000 yıldır bölgede yaşayan medeniyetlere ve diğer bölgelerden gelen insanlara şifa kaynağı olmuştur.

Bölgenin tarhiteki ismi Pitiya'dır. Bu bölge 2 dağ arasında kalır ve görenleri hayrete düşüren bir bitki örtüsüne sahiptir.Kaplıcaların olduğu ilçe her yönetimde imar edilmiştir ve yeniden düzenlenmiştir. 19 Ağustos 1923 tarihinde buraya gelen Mustafa Kemal Atatürk'de bölgenin imari için pek çok usta tayin edilmesini sağlamıştır. Burası 1. dereceden doğal bir sit alanıdır. Deniz yoluyla İstanbul'dan 1 saatlik mesafede bulunur.Termal açık müze özelliği de taşımaktadır.

Termal ilçesinde bulunan Atatürk köşkü'ne giden yolun kenarlarında dünyanın pek çok yerinden getirilen çeşitli bitkiler ve ağaçlar dikilmiştir.Termal doğal oluşumları arasında şelale de bulunmaktadır. Kaynayan kaplıca suyunu gözlerinizde görebileceğiniz bu ilçeye her yıl binlerce kişi akın etmektedir.Kaplıcanın suyunun mide, göz ve ayakla ilgili hastalıklara iyi geldiği söylenmektedir.

Yalova Termal'ın Tedavi Ettiği Hastalıklar

Banyo kürleri ve romatizmal hastalıklar başta olmak üzere, hareket sisteminin ağrılı hastalıkları, ameliyat geçirmiş ağrılı batın hastalıkları, kronik iltihaplı ve ağrılı kadın hastalıkları, bacaklardaki bazı damar tıkanıkları içme ve banyo kürleri diabet, gut, şişmanlık gibi metabolizma hastalıkları, kanda biriken kolesterin, lipid gibi yağ cisimlerinin temizlenmesi ve asit ürik birikiminin idrar yoluyla itrahinda etkilidir.

KAPLICA TEDAVİSİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR


1- Tedavi süresince vücudu üşütmemeli,yün elbise,kalın çorap,kapalıayakkabılar giyilmeli.
2- Banyodan sonra biraz dinlenme ve istirahat gerekir.Terleme süresiniyatakta dinlenerek geçirmeli,kuru elbiselerle biraz yürüyüş yapılmalıdır.
3- Sıcak su banyolarına tok karnına girilmemelidir.
4- Dört-beş banyodan sonra,özellikle içme için tedavide,kaşınmaya benzer durumlar ortaya çıkabilir bunlar önemsizdir,bir süre sonra kaybolur.
5- Beslenmede yağlı,hamur ürünleri gibi yemekler yememeli,haşlama,sebzevemeyve yemelidir.
6- Günde en çok iki defa sıcak su banyosu yapılmalıdır.
7- Sıvı ihtiyacını içme suyundan veya maden suyundan karşılamalıdır.Gazlı içecekler tercih edilmemelidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp