Yağlı Egzama Tedavisi

Yağlı Egzama Tedavisi, yağlı egzama rahatsızlığı hakkında bilgiler aşağıdaki makalede yer almaktadır.Yağlı egzama ve tedavisi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıdaki makaleye göz atmanızı tavsiye ederiz.

Egzama tehlikeli sayılabilecek ağır bir hastalık değildir; ama rahatsızlık verebilir.Egzamalıların rahat etmek için almaları gereken önlemlerin başında yarayı kaşımamak gelir.Egzamalı kişilerin uçuk hastalığı olanlardan özellikle uzak durmaları gerekir.

Egzamalı deri, uçuk virüsü olan herpes simplekse karşı dirençsizdir; virüs alınırsa enfeksiyon yayılabilir. Egzamalıların çiçek aşısı da olmamaları gerekir. Normal insanlara hiçbir zarar vermeyen bu aşı, egzamalı bir çocukta, ölümcül olabilen ateşli bir hastalık yapabilir.

Egzamalı ya da egzama geçirmiş insanların derileri çok hassastır. Bu nedenle tahriş edici maddelerden sakınmalıdırlar. Bu tür maddelerle çalışmak zorunda kalanlar lastik eldiven ve yüz maskesi gibi basit önlemlerle korunmalı; genç insanlar meslek seçerken yağlar, boya maddeleri ve şampuan gibi malzemelerle çalışmak zorunda kalacakları meslekleri seçmemelidirler.

Egzamanın nedeni olan alerji yapıcı madde bulunabilirse, hastanın o madden korunması yeterlidir.Nedeni bulunamayan egzamalarda ise giysilerde yünlü kumaş kullanmamak, derisi kurumaya yatkınsa çok sık yıkamaktan kaçınmak, enfeksiyonları önlemek için hem kendini hem de çevresinin temizliğine özen göstermek ve özel sabun kullanmak yararlı olur.

Egzama tedavisinde yararlanılabilecek birçok ilaç vardır.Çinko bileşimleri ve kortizonlu deri merhemleri egzamalı yerlere doktor önerisine göre sürülür; ancak bu merhemler deriyi tahriş edeceği için uzun süre kullanılmamalıdırlar.Ayrıca antihistaminik merhemlerle kaşıntıyı azaltmak, üreli merhemlerle derinin su içeriğini artırarak egzamanın deriyi kurutup çatlatmasını önlemek deriyi kurutup çatlatmasını önlemek, astım tedavisinde kullanılan "sodyumkromoglikat" adlı maddeyi içeren ilacın alınmasıyla alerjiyi önlemek olanaklıdır.

Egzamalı insanların kaşınmamaları neredeyse olanaksız olduğundan, tırnaklarını kısa, temiz ve bakımlı tutmaları, zararı biraz da olsa azaltır. Egzama hastane tedavisi gerektirecek kadar ağır bir hastalık değildir ama evinde yeterli bakım göremeyecek hastaların hastaneye yatmaları yararlı olabilir.Duygusal sorunlar, stress ve sıkıntı egzamanın yinelenmesine neden olabilir.

Egzamalıların hastalıklarının fazla önemsenmesi, stres yaratarak hastalığı büsbütün ağırlaştırabilmektedir.Günümüzde egzama tam olarak tedavi edilmemekle birlikte, rahatlatılabilmekte ve denetim altına alınabilmektedir. En iyisi, fazla önemsemeyerek, hastalığın getirebileceği duygusal sıkıntılardan korunmaktır.

Yorumlar

  • Ros* Aka*
    6 yıl önce
    Bende de vardi bitkisel cözümler denedim Ama ise yaramadi Sonra Bir Dermatologa basvurdum ve bana bir Sampuan Verdi ve 1 Ay icinde yok oldu ama tekrarlama riski var
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      Egzama, çeşitli nedenlerle ortaya çıkan ve deride kızarıklık, şişme, veziküller, kaşıntı gibi belirtilerle görülen daha çok psikosomatik nedenli deri hastalığı. ürünümüz lintedir inceleyiniz. Bilgi Hattı: 0224 234 56 78

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp