Vajinal Uçuk

Vajinal uçuk nedir ,bitkisel tedavisi nedir merak ediyorsanız aşşağıdaki makaleye bakabilirsiniz..

Vajinal herpes hastalığını iyi anlamak ve böylece onunla birlikte daha kolay yaşamak için konu hakkında iyi bilgilenmek gereklidir. Genel olarak genital herpes hakkında bilinenler efsanelerden ve yanlış bilgilenmelerden ibarettir. Bu da korkuyu, kendi kendine acımayı ve güvensizliği beraberinde getirir. Herkesin genital herpese cevabı ve davranışı faklı olduğundan aşağıdaki bilgilerden kendinize paylar çıkarabilirsiniz.

Genital Herpes Nedir?

Genital herpes, Herpes Simplex Virus'unun (HSV) neden olduğu bir virüs infeksiyonudur. HSV tip I ve tip II olarak iki çeşittir. Özellikle tip II genital bölgeyi, anus, kalça bölgesini, tip I ise genellikle ağız, yüz ve dudakları etkiler. Yüz ve dudak infeksiyonu, uçuğu da kapsayan yüz herpesi ile sonuçlanır.

Virüs Nedir?

Virüsler hücre içi parazitlere benzerler. Kendi başlarına yaşayamazlar. Tamamen içinde bulunduğu hücreye bağımlıdırlar. Virüsler ve bakteriler insanlarda infeksiyona neden olan mikroorganizmalardır. Bakteriler büyük ve bağımsız mikroorganizmalardır. Kendi başlarına yaşamlarını sürdürebilirler ve daha kolay izole edilip, elimine edilebilirler.

Virüs İnfeksiyonları

HSV vücuda genellikle dudak veya genital bölge mukozasındaki bir çatlaktan girerek ilerler ve sinir gangliyonlarına oturur. Bir kere sinir gangliyonunu tutan virüs, yaşam boyu orada kalır. Virüs, hücre içine girdiğinde yaşamak için hücrenin fonksiyonlarını kullanır ve bundan dolayı hücrede harabiyete neden olur. Bu harabiyetin karakteristik belirtileri ağrı, kabarcık, kaşıntı ve içi sıvı dolu kırmızı şişliklerdir. Virüs bir kere vücuda girdiğinde, savaşmak için antikor dediğimiz savaşçılar oluşur. Bunlar kanda bulunurlar ve bağışıklık cevabı için çok önemlidirler. Genital herpesde nüksler her zaman ilk ataktan daha hafif seyreder.

İlk atak ilk ya da primer infeksiyon olarak adlandırılır. Bu aşamada virüs sinir gangliyonuna oturur. Tekrarlayan ataklar (nüksler) virüsün sinir gangliyonunda çoğalması ile oluşur.

İnfeksiyonun Yeri

Kadınlarda en sık vulva ve vajina ön kısmı tutulur. Uçuklar aynı zamanda rahim ağzında da bulunur. Erkeklerde en sık penisin son kısmında uçuklar gözlenir. Bazen testislerin üzerinde de bulunabilir. Çok nadir olarak erkek ve kadınlarda anusda ve kalça bölgesinde de uçuklar çıkabilir.

İlk İnfeksiyon

İlk infeksiyon genellikle aktif hastalığı olan kişi ile cinsel ilişki sonrası 2 ile 12 gün arasında oluşur.

Genellikle vücut bu virüsle ilk kez karşılaştığı için oldukça ağrılı ve ciddi belirtilerle seyreder. Belirtiler 20 gün civarında (ağrı, kabarcık, kırmızı içi sıvı dolu şişlikler) sürer ve uçuklara ateş, halsizlik, lenf nodu şişmesi gibi sistemik belirtiler de eşlik eder. Kadınlarda belirtilere ek olarak idrar yaparken yanma ve vajinal akıntı oluşabilir.

Nüksler

Bazı kişilerde hastalık belirtisiz olarak tekrarlar. Ama genellikle tekrarlamalar (ataklar) belirtiler ile birlikte görülür. Tekrarlamalarda hastalık daha hafif seyreder. Genellikle yılda 4 atak geçirilir.

Bulaşıcılığı

Genital herpes, aktif genital herpes infeksiyonu olan eşden direk cinsel temas ile bulaşır. Eşlerin birbirine bu infeksiyonu bulaştırması genellikle farkında olmadan da oluşabilir. Bulaşma, hastalık belirtilerinin olmadığı dönemde bile oluşabilir.

Genital herpes hastalığına sahip olan kişiler %60 oranında hastalıklarından habersizdirler.

Genital Herpesi Ne Tetikler?

Fiziksel faktörler: Adet kanaması, fazla miktarda alkol alınması, güneşde kalma, mukozada çatlama, incinme genital herpesi tetikleyen faktörlerdendir.

Psikolojik faktörler: Uzun süren stres, ağır anksiyete hali de bağışıklık sistemi üzerinde etkili olduğundan hastalığı tetikler.

Laboratuvar Tetkikleri

Genital HSV teşhisini desteklemek için kanda antikor bakılır. Ayrıca yaralardan sürüntü alınarak kültürde virüsün üremesi de tanıyı destekler. Kadınlarda smear testi de yapılabilir.

Doğurganlık ve Hamilelik

HSV doğurganlığı etkilemez, kısırlık yapmaz. Hamilelikte ilk 3 ay ve son 3 ayda eğer anne adayı aktif hastalığı geçirirse risk olabilir.

Tedavi

HSV tedavisinde rekürrensleri (atakları) ve belirtileri azaltacak ilerlemeler kaydedilmiştir.

Belirtileri Rahatlatmak İçin Basit Tedaviler

Tuz banyoları, genital bölgeyi yıkamak için kullanılır (600ml suya 1 çay kaşığı tuz). Ağrı kesiciler de ağrıyı hafifletmek için kullanılabilir. Dar ve sıkı olmayan, bol giysiler giyilmelidir.

Antiviral Tedavi

Valaciclovir ve acyclovir genital herpesin tedavisinde ve nükslerin önlenmesinde kullanılmaktadır. İki ürün de lezyonların sayısını, şiddetini ve ağrısını azaltır. Özellikle supresyonda (baskılama) kullanıldığında ataklarda %85 oranında azalmaya neden olmuştur.

UÇUK İÇİN DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Uçuk İçin Losyon 1

Malzemeler :
10 gr. meşe kabuğu
15 gr. ceviz yaprağı
3,5 su bardağı su

Hazırlanışı

Malzemeler karıştırılır. Kısık ateşte 15 dakika kaynatılır. Ateşten alınıp çatal yardımı ile ezilir. Soğuduktan sonra uçuk üzerinde uygulanır.
Not :Meşe kabuğunun kanamaları durdurma özelliğide mevcuttur.

Uçuk TedavisiUçuk İçin Losyon 2

Malzemeler :
1 tutam mayıs papatyası
1 çay bardağı kaynamış su

Hazırlanışı

Malzemeler karıştırılır. Demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra süzülür. Uçuk üzerine günde 3-4 kez kompres yapılarak uygulanır, İşleme sonuç alınıncaya kadar devam edilir. Bu işlem uçuktaki kaşıntıyıda alır.

Uçuk İçin Losyon 3

Malzemeler :
3 adet andızotu kökü
2 su bardağı su

Hazırlanışı

Malzemeler karıştırılır. Bir taşım kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Soğumaya yakın süzülür. Uçuk üzerine günde 5-6 kez kompres yapılır. Uçuğun acısını ve kaşıntısını keser.

Not :Aynı formülü kille de deneyebilirsiniz, her iki formüllede başarılı sonuçlar alınmaktadır.
Andızotu mikroprarı öldürür ve kaşıntıyı keser.

Uçuk İçin Losyon 4

Malzemeler :
1 adet soyulmuş elma
2 su bardağı su

Hazırlanışı

Tencere içerisinde konulan su ve soyulmuş elma kaynatıldıktan sonra kısık ateşte 8-10 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Ilık haldeyken elde edilen su uçuk üzerine kompres yapılır ve bu işlem gün içerisinde 5-6 kez tekrarlanır. Arzu edilirse elma suyu çıkartılarakda denenebilir.

Uçuk İçin Losyon 5

Malzemeler :
1 tutam ısırgan otu
1 su bardağı su

Hazırlanışı

Malzemeler karıştırılır ve bir taşım kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülür ve elde edilen sıvı uçuk üzerine kompres şeklinde uygulanır.

UÇUK TEDAVİSİ İÇİN EVDE HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ MERHEMLER

Malzemeler
Şalgam
Çavdar unu
Şahtere otu
Ceviz yaprağı
Isırgan otu
Susam yağı

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

1- Rendelenmiş şalgamlar yirmi dakika süreyle suda kaynatılarak süzülür. Sıkılarak elde edilen posaya çavdar unu karıştırılarak merhem kıvamına gelinceye kadar susam yağı ile yoğrulur. Hazırlanan merhem pansumandan sonra uçuk üzerine sürülür.
2- Şahtere otunun yaprakları sert bir zeminde dövülerek ezilir. Elde edilen posaya, krem kıvamına gelinceye kadar çavdar unu karıştırılarak susam yağı ile yoğrulur. Hazırlanan bu krem uçuk olan bölgeye sürülür.
3- Kıyılmış taze ceviz yapraklan, ısırgan otuyla birlikte dövülerek ezilir. Elde edilen posaya, merhem kıvamına gelinceye kadar çavdar unu karıştırılarak susam yağı ile yoğrulur. Hazırlanan merhem bölgeye sürülür.

Uçuklar canınızı sıkıyorsa

Bir aminoasit olan “Lizin” uçuğa yol açan herpes virüslerinin çoğalmasını önleyebiliyor. Lizin tablet veya krem formülüyle 3-5 ay kullanıldığında uçuktan koruyor. Sık sık uçuk çıkaranlarda önleyici olarak “lizin” yanında “St. John's Wort” (Sarı Kantaron) bitkisi de faydalı olabiliyor. Bu bitki bağışıklık gücünü yükseltiyor, virüs çoğalmasını engelleyebiliyor.

Mevcut uçuklarınızın çabuk iyileşmesini istiyorsanız uçuk keseciklerine sakın dokunmayın. Lizin ve melisa içeren kremlerden faydalanmaya çalışın. Prof.Dr. Osman MÜFTÜOĞLU

Penelope ODY - Home Herbal

Daha önce uçuk problemi yaşamış insanlar, sızlama hissinin virüsün gelişmesine işaret ettiğini kısa zamanda öğrenirler. Virüsün ilerlemesini önlemek için sızlama başladığı anda aşağıdaki tedaviler uygulanmaya başlanmalıdır.

- Sek çayağacı yağını veya lavanta, karanfil ya da melissa esanslarından oluşan %50 oranından solüsyonu (bu yağlardan birini bir çay bardağı suyla sulandırın) bölgeye sürün ve mümkün olduğunca işlemi tekrarlayın.

- Düzenli olarak oğulotu çayından için; bu bitki uçuğa kesin bir antivirüs etkisi göstermektedir.

Eğer erken tedaviye rağmen, uçuk ilerlemeye devam ederse, kabarma dönemlerindeyen biraz çayağacı veya kadifeçiçeği kremi sürün.

- Enfeksiyonun ilerlemesini engellemek için ek olarak, ekinezya tentürü için veya tabletlerini alın (bir tatlı kaşığı veya günde 3 kere 600ml kapsül)

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp