Uykusuzluk 2

Uykusuzluk 2 :

Etkili birçok laboratuvar araştırmasına rağmen biz insanlar hala antik çağlarda yaşamışiarla aynı uyku problemlerine sahibiz. Neyse ki atalarımızın çözümleri, inanılmaz bir şekilde etkili oluyor.

Nefes: Çin'de uykusuz insanlara, yatmadan önce derin bir şekilde devamlı esnemeleri söylenirdi. Yataktaykerı dillerinin ucunu alt dişlerine bastırmaları veuyuyakalana dek bunu yapmaları tavsiye edilirdi. Bu, onları problemlerini düşünmekten alıkoyardı. Böylece rahatlar ve uyurlardı.

Bitki: Büyük İskender, Mısır'ı fethettiğinde askerleri, sarımsak yemenin uyumayı kolaylaştırdığı temel Mısır devasını öğrendi. Yunanlar, bu Mısır fikirlerini kendi ana vatanıarına götürdü.

Tarif: Yatmadan hemen önce ıya da 2 diş sarımsağı püre haline getirin ve birkaç damla zeytinyağı ekleyin. Bunu ekmekle beraber bol miktarda tüketin. Çiğ sarımsağın güçlü kokusunu gidermek için rezene tohumu veya maydanoz çiğneyin. Kırmızı soğan da Avrupa'da bu şekilde kullanılırdı.

Bitki: Diğer Avrupalılar gibi antik Britanyalılar da aromatik şerbetçiotu bitkisinin uykuyu güçlendirdiğini bilirlerdi.

Tarif: Geçmiş yüzyıllarda şerbetçiotu, uyku getiren rahat yastıklara dikilirdi. Çağımızda bu tarz yastıklar, aktarlarda bulunabi lir. Yastığın etkisini yenilemek için ara sıra güneşe çıkarınız.

Bitki: Eski Amerikalı öncüler güzel kırmızı yonca çiçeğinin bitki ler arasında çok değerli bir yere sahip olduğunu fark ettiler. çayının tadı güzeldi, bedeni dinginleştiriyordu ve uykusuzluğa çareydi.

Tarif: Kırmızı yonca çayı yapmak için 2 çorba kaşığı taze ya da kurutulmuş çiçeğe kaynar su ekleyip çayı demieyin ve çiçekleri süzgeçten geçirin. Bir damla bal ekleyin. Arıların yaptığı bal, an tik çağlar boyunca da başlıca uyku ilacı olarak kullanıldı. Çünkü bal vücuttan sıvı çıkışını engeller, tuvalete çıkmak için kalkma ihtiyacını ortadan kaldırarak uykuyu teşvik eder. Bitki: Gereği kadar uyuyabilmek için soğuk su da farklı yollarla uygulanabilir. Aşağıdaki yöntemler, Almanların favori ilaçlarıdır.

Tarif: Yatmadan önce ayak bileklerinize kısa bir süre soğuk su uygulayın. Ya da kısa süre soğuk banyoya girin. Küveti birkaç santim yüksekliğinde soğuk suyla doldurun, sonra suya sadece ellerinizi ve ayaklarınızı daldırarak oturun. Su içinde kalma süresini yalnızca bir andan birkaç dakikaya kadar çıkarabilirsiniz. Bu devalar uykunuzun değerini artıracak ve vücudunuzu hastalıklara karşı güçlendirecek ve daha dayanıklı kılacaktır. Dolaşım sisteminde ya da kalbinde prob lem olan daha yaşlı kişiler sığ, soğuk küveclerde oturmamalılardı

Eller: Arıtik Çinliler uyku merkezinin; ayak başparmak urrıağırun altında, diğer parmaklara en yakın olan ucunda olduğuna inanırlardı.

Tarif: Uyumadan hemen önce bu noktaya baskı uygulayın. Japonlar bunu yatmadan birkaç saat önce yapılan ayak masajı ka dar yararlı bulurlar. HannibaI, Kuzey Mrika'da bulunan modern Tunus yakınlarındaki Kartaca şehrindendir. Romalılar, şehri yağmalayıp çok sevdiği babasını öldürürler. Hannibal babasının intikamını almaya yemin eder. Kuzey Afrika'dan deniz yoluyla yola çıkıp Roma'ya güneyden saldırdığı takdirde Romalıların saldırısını kolayca püskürteceğini bilen Hannibal kuzeyden saldırarak Romalıları şaşırtmaya karar verir. Bu da Alp Dağları arasında hemen hemen imkansız bir yolculuk yapmak demektir. M.Ö. 218 yılında Hannibal dok san bin piyade, on iki bin atlı ve yaklaşık otuz altı Mrika filini İspanya'dan, Pirerıe Dağları üzerinden geçit vermeyen ve dondu rucu soğukluktaki Alp Dağları'na sürer. Efsaneler Arnavut biberi tozunun, Hannibal'in hayatta kalma tekniklerinden biri olduğu nu söyler. Kuzey Mrikalı olması dolayısıyla Harınibal, Arnavut biberi çayının dolaşımı hızlandırıp sıcaklık hissi yaratacağını bili yordu. İkinci bir hayatta kalma tekniğini de kuvvetlerine katılan İspanyol dağ köylülerinden öğrenir. Bu insanlar, donmayı önle mek için ayakkabılarının içine Arnavut biberi tozu serpiyorlardı. Bu da onları sıcak tutuyordu. Hannibal'in Kuzey Mrika'sından çok uzaklarda, Çin'de dağ köylüleri Arnavut biberinin bir akrabası olan acı kırmızıbiberi kullanıp donmayı örılüyorlardı.

Tarif: Bu Çin merhemini yapmak için 1 veya 2 acı kırmızı bi beri yarım litre alkol içinde 10 gün bekletin. Biberleri süzün. Ge rektiği zaman harici olarak tatbik edin. İçilebilir acı kırmızıbiber çözeltisi yapmak için 1 veya 2 acı kırmızıbiberi yarım litre votka içinde ve karanlıkta 10"günle 2 hafı:a arasında bekletin. Biberleri süzün. Bu suyun 3 veya 6 damlasının herhangi bir bitki çayına karıştırılarak içilmesi dolaşımı hızlandıracaktır.

Hayvan: Sibirya'nın soğuk derinliklerinde, kış zamanı soğuğa karşı mücadele etmek için hala demirce zengin ciğer ve pancar çorbası içerler. Bu eski folklorik ilacın ne kadar faydalı olduğu nu zamanımız araştırmaları da göstermektedir. Kuzey Dakota'da Grand Forks'taki Beslenme Araştırmaları Merkezi' nde çalışan bir fizyolog olan Henry C. Lukasky, vücut sıcaklığını soğuk ortam larda ayarlamak için günlük olarak alınan demirin önemli olabi leceğini keşfetmlştir.

Tarif: Pancar, balık, kümes hayvanları ve yapraklı yeşil sebzeler demir bakımından zengindir. Soğuğun etkilerine karşı koymak için bunları günlük gıdanızın bir parçası haline getirin.

Eller: Çinliler, akupunktur bilimini geliştirirken vücutta bu lunan bazı noktalara basınç uygulayarak dolaşımın hızlandırılıp vücudun ısıtılabileceğine inanmışlardı.

Tarif: İlk noktayı bulmak için başınızı öne doğru eğin, sonra köprücük kemiğinin hemen arkasını bulun. Omuzları gevşetip bu çukurlara bir veya iki parmakla basarak noktaları harekete geçirin. Donan derinin rengi parlak kırmızıysa ayağın iç sağ tarafında bilek kemiğinin hemen üzerindeki Tchao-Rae noktasına da kuvvetle basmak gerekir. Şayet deri mavi renkteyse ayağın iç sol tarafındaki T chao- Rae noktasının bilek kemiğinin üst tarafına kuvvetle basılmalıdır.

Bitki: Soğuk ve rutubete maruz kalındığında el ve ayaklarda acılı şişlikler oluşur. İngiltere'de bu şişliklerirı patlamasıyla oluşan acıya karşı yerel veya İspanyol soğanlarından hazırlanmış yara la pasına çok kıymet verilir.

Tarif: Bölgeye kızartılmış veya tuzla dövülmüş soğan tatbik edin.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp