Ulseratif Kolit Bitkisel

Ulseratif Kolit Bitkisel :

Ülseratif kolit rahatsızlığında kullanılan ilaçlar kimi kimselerde gelecekte sorun yapmaktadırlar yada kullanım esnasında sorunlar oluşturmaktadır.

Eğer sizde ilaçlardan önce Ülseratif kolit rahatsızlığınıza alternatif bir çözüm arıyorsanız aşağıda vermiş olduğum bitkiler işinize yarayabilir.

SARIMSAK: Besin değeri çok yüksek olan sarımsak tam bir şifa kaynağıdır. A, C, P ve B grubu vitaminleri ile Kalsiyum, magnezyum, potasyum, selenyum, çinko, fosfor ve demir mineralleri açısından son derece zengindir.

Sarımsağın Faydaları: Vücuda güç ve enerji verir. İştah açıcı ve hazmı kolaylaştırıcıdır. Balgam söktürür ve kabızlığı giderir.

Ateşi düşürür. Kuvvetli bir antibiyotik yani mikrop öldürücüdür. Kanı temizler. Kalp ve damar sağlığı için çok yararlıdır. Kan dolaşımını düzenler, damar sertliğini ve tıkanıklığını önler.

Vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirerek özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı direnci arttırır. Tansiyonu düşürür. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kansere karşı çok iyi bir koruyucudur. Basur, bronşit, astım, varis ve romatizma rahatsızlıklarında çok faydalıdır. Kolesterolü düşürür. Kandaki şeker miktarını dengeleyen sarımsak şeker hastalarına iyi gelir. Zehirlenmelerde kullanılır. Cinsel gücü arttırır.

Böğürtlen: Beyaz çiçekleri yaz aylarında açan, kolayca bulunabilen dikenli ve çalı görünümlü bir bitkidir. Ham Böğürtlen kırmızı renktedir, olgunlaştıkça rengi kararır.

Çileğe benzeyen meyvesi sulu ve tatlıdır. C Vitamini açısından zengindir.

Böğürtlenin Faydaları: Vücuttaki zararlı maddelerin temizlenmesine yardımcı olur. İyi bir antioksidandır. Tansiyonu düşürür ve bedeni güçlendirir.

Kadınlarda görülen beyaz akıntıları kesmeye yardımcı olur. Olgun Böğürtlen idrar söktürücüdür ve kabızlığa iyi gelir. Ham Böğürtlenin ise ishal kesici özelliği vardır ve fazlası kabız yapabilir.

Böğürtlen gözleri kuvvetlendirir ve ayaklardaki şişkinliği azaltır. Basura iyi gelir.

Defne Bitkisi: 6-7 metreye kadar boylana bilen ve sarı renkte çiçekler açan, yaprakları güzel kokulu ve kışın yapraklarını dökmeyen bir ağaçtır.

Yapraklarından yeşil renkli bir yağ olan Defne yağı çıkarılır. Latince Adı: Laurus Nobilis.

Defnenin Faydaları: Mikrop öldürücüdür. Ateşi düşürür. Terletir ve vücuda rahatlık verir. İdrar ve adet söktürür. Hazmı kolaylaştırır.

İştah açar. Sinir ağrılarını dindirir. Nefes darlığı, karın ağrısı, öksürüğe karşı faydalıdır.

Defne yağı romatizma ağrılarını dindirir ve saç dökülmelerini önler.

Ebegümeci Bitkisi: Kendi kendine yetişen ve mor renkte çiçekler açan bir bitki olan Ebegümecinin yaprakları sebze olarak, çiçekleri de ilaç olarak kullanılır.

Ebegümecinin Faydaları: Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Ateş düşürücüdür. Nezle ve bronşite iyi gelir.

Burun kanamasını keser; Burun tıkanıklığını giderir. Nefes darlığında faydalıdır. Mide ağrısına ve bulantısına karşı etkilidir.

Dişeti hastalıklarında faydalıdır. Mide ve Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Kabızlığı giderir. Ses kısıklığını, boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir. Cildi korur, yumuşatır ve nemlendirir. Gözaltı kırışıklıklarına ve şişliklerine iyi gelir.

HAVUÇ: Bol miktarda A vitamini barındıran Havuç B, C, D ve E vitaminleri açısından da oldukça zengindir. Ayrıca karoten, şeker ve fosfor ihtiva eder.

Havucun Faydaları: Bağırsakları çalıştırarak sindirime yardımcı olur. İdrar ve gaz söktürücüdür. Kabızlığı giderir, ishali keser. Bağırsak iltihaplarını ve böbrek ağrılarını giderir. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur.

Vücuda, kalbe ve gözlere kuvvet verir. Cinsel gücü arttırır. Bitkinliğe ve Kansızlığa iyi gelir. Astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına ve öksürüğe karşı faydalıdır.

Kansere karşı koruyucudur. Kandaki kolesterol oranını düşüren Havuç, kalp hastalıkları ve damar sertliğine faydalıdır.

Kalp krizi ve felç riskini azaltır. Vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırmaya yardımcı olarak kanı temizler. Cilde tazelik ve canlılık verir. Cilt hastalıklarına karşı yararlıdır. Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir. Diş etlerini güçlendirir.

Hindiba (Cichorium endivia): Sarıçiçekli, uzun köklü ve sapsız yaprakları olan bir bitkidir. Uçucu yağ, glikozitler, müsilaj, karbonhidratlar içerir. Ayrıca, C vitamini ve Kalsiyum açısından da zengindir.

Hindibanın Faydaları ve Etkileri: İştah açar ve sindirimi kolaylaştırır. Vücuda, mideye, karaciğer ve böbreklere kuvvet verir.

Güneş yanıkları ve egzamaya karşı faydalıdır. İdrar ve balgam söktürür. Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur. Kanı temizler ve damarları genişletir.

Sıtmaya da iyi gelir. Kusmayı önler.

Hindiba (Cichorium endivia): Sarıçiçekli, uzun köklü ve sapsız yaprakları olan bir bitkidir. Uçucu yağ, glikozitler, müsilaj, karbonhidratlar içerir. Ayrıca, C vitamini ve Kalsiyum açısından da zengindir.

Hindibanın Faydaları ve Etkileri: İştah açar ve sindirimi kolaylaştırır. Vücuda, mideye, karaciğer ve böbreklere kuvvet verir.

Güneş yanıkları ve egzamaya karşı faydalıdır. İdrar ve balgam söktürür. Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur. Kanı temizler ve damarları genişletir.

Sıtmaya da iyi gelir. Kusmayı önler.

KEKİK: Açık pembe renkte çiçekler açan bitkinin yemeklere ve özellikle etlere farklı bir lezzet ve koku vermekte kullanılan bir baharatıdır.

Kekiğin Faydaları: Vücudu kuvvetlendirir. İştah açar. Sindirime faydalıdır. Hazmı kolaylaştırır, idrar ve gaz söktürür.

Böbreklerdeki ve bağırsaklardaki mikropları öldürür. Derideki yaralara ve böcek ısırıklarına sürülürse yararlı olur.

Bağırsak kurtlarını düşürmeye ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur. Astım, bronşit, grip, nezle ve öksürük gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.

Balgamı giderir. Kekik yağı romatizma ağrılarını hafifletir ve vücuttaki diğer yağların parçalanmasını sağlar. Kan dolaşımını düzenler ve kan şekerini düşürür.

Kalp çarpıntılarını keser. Stres ve uykusuzluğa iyi gelir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp