Tüp Bebek Ssk Şartları

TÜP BEBEK SSK ŞARTLARI

Tüp bebek SSK şartları,Sosyal Sigortalar Kurumu'nun yaptığı yazılı açıklamasında çocuğu olmayan çiftlerin tüp bebek uygulaması için sağlık yardımı alabilmeleri için bazı koşulları gerçekleştirmeleri gerekmektedir.Tüp bebek Ssk şartları,Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Tüp bebek ücretinin belirli bir kısmını karşılaştırma kararı almıştır.

Evli olmakla birlikte eşlerden her ikisinin evlat edinilmiş çocukları hariç soybağı kurulmuş sağ çocuğunun olmaması koşuluyla ( birden fazla yapılan evliliklerde de çiftlerden her ikisinin sağ çocuk sahibi olmaması) ; genel sağlık sigortalısı kadın ise kendisine, erkek ise bakmakla yükümlü olduğu karısına, en fazla iki deneme (siklus) ile sınırlı olmak üzere uygulanan tüp bebek tedavilerine ilişkin giderler, belirtilen şartların birlikte gerçekleşmesi halinde SGK tarafından karşılanmaktadır. Buna göre;

* Yapılan tıbbi tedavileri sonrasında normal tıbbi yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması,
* 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması,
* Uygulamanın yapıldığı merkezin SGK ( SSK ) ile sözleşmeli olması,
* En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması,
* Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi,gerekiyor.

Tüp bebek tedavisine başlanan kadının deneme öncesi 40 yaşından gün almış olması durumunda, tüp bebek tedavisine ait bedeller, tedaviye daha önce başlanmış olsa dahi SGK tarafından karşılanmaz.
Tüp bebek tedavi bedellerinin ödenebilmesi için tedavi uygulanacak kadında gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek sistemik hastalık bulunmadığının sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi gerekmektedir.

Sağlık Kurulu Raporu;
Tüp bebek tedavisi için gerekli sağlık kurulu raporu; bünyesinde kadın hastalıkları ve doğum kliniği ile üroloji kliniği bulunan üçüncü basamak sağlık kurumlarında iki kadın hastalıkları ve doğum uzman hekimi ve bir üroloji uzman hekiminin katılımı ile oluşturulan sağlık kurulları tarafından düzenlenecektir. Sağlık kurulu raporlarında, hasta yaşı, kimlik bilgileri, tanı, endikasyon, uygulanacak tedavi, kaçıncı deneme olduğu, kullanılacak ilaçların günlük ve maksimum dozları da belirtilecektir. Sağlık kurulu raporunda erkek ve/ veya kadın faktörü belirtilecektir.

Yardımcı Üreme Yöntemi Katılım Payları
Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde birinci denemede yüzde 30, ikinci denemede yüzde 25 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır. Yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağlandığı sağlık hizmeti sunucusunca kişilerden tahsil edilir.

Emekli sandığına bağlı iseniz, kumrunuzun sağladığı haklardan yaralanabilmek için, Üniversite hastaneleri veya Sağlık Bakanlığı‘na bağlı Eğitim ve Araştırma hastanelerinden “tüp bebek uygunluk “ raporu almanız gerekmektedir. Raporu almaya hak kazandığınız taktirde, tedavinizin 1.123 YTL lik kısmını kurumunuzdan alma hakkı doğmaktadır. Yapılan tüp bebek işlemlerinden sonra ,” tüp bebek uygunluk raporu” , merkezlerde tedavi gördüğünüze dair “epikriz” ve “sevk “inizle kurumunuza başvurduğunuzda, 1.123 YTL lik miktar size belirli bir zaman sonra, kabul edildiği taktirde, geri ödenecektir. Ayrıca tedavi sırasında erkekten ameliyat ile sperm elde edilmesi gerektiği durumlarda Mikro - TESE ameliyatının 600 YTL lik bölümü kurumunuz tarafından karşılanacaktır.

İlaç raporunuzun da olması halinde ilaç bedelinizin yüzde 80 lik kısmını da Emekli Sandığı ödeyecektir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp