Termal Kaplıca

Termal Kaplıca

Hangi Hastalığa Hangi Kaplıca İyi Gelir

Alternatif tıp uzmanları şifalı kaplıcaları şiddetle tavsiye ediyorlar. Aşağıdaki makalede hangi kaplıcaların hangi hastalıklara iyi geldiği hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Hangi hastalığa hangi kaplıca


Mide için şifalı sular


Kaplıca cenneti sayılan Türkiye'de şifalı sular hemen hemen her türlü hastalığa karşı etkili. Kaplıcalar; kısırlık, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında etkin bir tedavi rolü oynayabiliyor. Ancak, kaplıcaların da 'tıbbi bir tedavi' sayıldığını hatırlatan uzmanlar, doktora danışılmadan kaplıcaların kullanılmamasını tavsiye ediyor. Doktor tavsiyesi üzerine kaplıcaya gidilmesi halinde hem hastalığı destekleyici bir tedavi uygulanmasını sağlayıp hem de sevkli yararlandığınız için ücret indiriminden faydalanma imkanı da bulunuyor. Hangi kaplıcanın hangi hastalığa iyi geleceğine, ne kadar müddetle ve kaç seans kullanılması gerektiğine sadece doktorların karar vermesi gerektiğini kaydeden uzmanlar, kulaktan dolma bilgilerle sağlığı tehlikeye atıcı uygulamalara girilmemesi uyarısı yapıyor.


İster yüz, ister çamura yat


Banyo kürleri: Sıcaklıkları vücut ısısına yakın olan (35-38) maden suları ile gerçekleştirilir. Küvet veya havuz gibi bir yere biriktirilen suya bütün vücut ile girilirse buna 'tam banyo'; yarı beline kadar girilirse 'yarı banyo' denir. Suyu bol olan kaplıcalarda 'duş banyoları' da yapılmaktadır.

Buhar kürleri: Sıcaklıkları vücut ısısının üzerinde olan maden sularının buharından istifade edilmektedir. Tavandan veya tabandan açılan deliklerden fışkıran buharlar teneffüs

edilerek (iç çekilerek) şifa aranır. Ayrıca fışkıran buharlar dış derimize temas ederek cildimize de tesirli olur.

İçme kürleri: Bazı maden suları ihtiva ettikleri minerallerin özelliğinden dolayı içilmekle fayda verirler. Günde kaç defa, ne zaman ve ne miktarda içileceği yine doktor tarafından tavsiye edilmiş olmalıdır.

Çamur kürleri: Maden sularıyla senelerce ıslak kalarak çamur halini almış olan kaplıca toprağı, madensel tuzlara doymuştur. Bu çamurun içine yatıldığı veya vücuda sürüldüğü taktirde; kimyasal maddeler cildingözeneklerinden içeriye sızarak dokulara nüfuz ederler.

Kuş cennetiyle ünlü Manyas'taki Serpin Termal Tesisleri; kas ve mide hastalıklarının yanı sıra kilo vermek isteyenler tarafından da tercih ediliyor.

Serpin Termal suyu 53 derecelik sıcaklığıyla diğer termal kaynaklardan ayrılıyor. Uluslararası standartlara sahip tesiste; açık-kapalı yüzme havuzları, dev jakuziler, masaj odaları, sauna, Türk hamamı, güzellik merkezi, aletli jimnastik merkezi bulunmakta. Serpin Termal, genelde 70-90 derece arasında çıkıp, değişik yöntemlerle banyo yapılır hale getirilen termal sularından 52 derecede müdahalede bulunulmadan girilebiliyor.


Kısırlığa birebir


Serpin Termal'in suyu; şeker hastalığı, mide, böbrek ve romatizmal hastalıklar, bel, boyun ve sırt rahatsızlıkları, kısırlık ve cilt bozuklukları ile kadın hastalıklarının tedavisinde çok etkin sonuç veriyor. Doktorlar sıcaklığı nedeniyle rahatlıkla yüzülebilen suları kalp ve damar hastalarına tavsiye ediyor. Diğer yandan tesiste ayrı bir kaynaktan çıkan 32 derecelik su da içilebilen ender sular arasında yer alıyor. Kükürt oranı düşük, nitrit oranı ise sıfır olan su içildiğinde mide, böbrek ve sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağlıyor, şeker, kolesterol ve tansiyonu düzenliyor.

Konaklama: Tesis iki ve üç katlı suit apartlardan oluşuyor. 15 günlük devreler halinde aylık taksitlerle veya mevsimine göre uygun fiyatla tapulu, ömür boyu yararlanılabiliyor. Devremülkün günlük fiyatları gecelik 40 milyon lira.

Ulaşım: İstanbul'dan Bandırma'ya deniz otobüsüyle 1 saat 45 dakikada ulaşılabiliyor. Bandırma - Balıkesir karayolunun 25. kilometresinde Aksakal Beldesi'nden Manyas'a dönerek, 20 kilometre sonra Serpin Tesisleri'ne gidebilirsiniz. (Serpin Termal: 0266 818 34 67)


KAPLICA TEDAVİSİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

  • 1- Tedavi süresince vücudu üşütmemeli,yün elbise,kalın çorap,kapalı
  • ayakkabılar giyilmeli.
  • 2- Banyodan sonra biraz dinlenme ve istirahat gerekir.Terleme süresini
  • yatakta dinlenerek geçirmeli,kuru elbiselerle biraz yürüyüş yapılmalıdır.
  • 3- Sıcak su banyolarına tok karnına girilmemelidir.
  • 4- Dört-beş banyodan sonra,özellikle içme için tedavide,kaşınmaya benzer
  • durumlar ortaya çıkabilir bunlar önemsizdir,bir süre sonra kaybolur.
  • 5- Beslenmede yağlı,hamur ürünleri gibi yemekler yememeli,haşlama,sebze ve
  • meyve yemelidir.
  • 6- Günde en çok iki defa sıcak su banyosu yapılmalıdır.
  • 7- Sıvı ihtiyacını içme suyundan veya maden suyundan karşılamalıdır.Gazlı
  • içecekler tercih edilmemelidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp