Tek Göz

Tek Göz

Tek Göz hakkıda bilgiler.

İnsanın en önemli duyu organı sayılan gözler, görme fonksiyonunun dış dünyaya açılan penceresi gibidir.Göz hakkında detaylı bilgi edinmek için aşağıdaki makalemizi okuyabilirsiniz.

Genetik mirasımız dışında, güneş, yorgunluk, stres gibi birçok etken “gözaltı morlukları” için zemin hazırlar. Gözaltı yüzümüzün en hassas bölgelerinden biridir. Gözaltında oluşan bu koyu renkli görüntü bizim yorgun, hasta ve kötü görünmemize sebep olur.

Göz çevresinin koyu renkli bir görüntüye sahip olmasının sebebi en çok genetiktir. Genellikle gözaltları ile ilgili sorun yaşayan kişilerin, anne ve babasında da bu durum vardır. Genlerle kişiye aktarılmış olabilir. Ancak ailesinde bu sorun ile hiç karşılaşılmamış olmasına rağmen de ortaya çıkabilir. Beyaz tenlilere göre koyu tenli kişilerde daha yaygın olarak görülmektedir. Sıklıkla sadece gözün alt kapağında oluşabileceği gibi bazen kirpiklerden kaşa kadar tüm üst kapağı da kapsayabilir.
Gözaltı Morluklarının Nedenleri

• Damarların cilde yakın olması bu görüntüyü verebilir.
• Bazen de gözaltı torbalanması dolaşımın rahat sağlanamamasına neden olur ve bu durum gözaltı morlukları oluşturabilir.
• Göz çevresi cilt dokusunun pigmentasyon yapısının yoğunluğundan yani cilde renk veren hücrelerin normalden fazla olmasından kaynaklanan bir koyulaşma olabilir.
• Gözaltında bulunan kılcal damarların kan sızdırması da bu görünümün oluşmasına neden olabilir.
• Gözaltına koruyucusu sürmeden, hassas bir bölge olan gözaltını güneş ışınlarına maruz bırakma da yine koyu halkaların bir nedenidir.
• Alerji ve astımı olan kişilerde göz çevresinde morumsu renk görülmektedir.
• Yaşlanma da koyu renk halkaların oluşmasında bir etkendir.
Gözaltı hassas bir bölge olması sebebiyle çoğunlukla çevresel faktörlerden de etkilenir. Stres başta olmak üzere, uykusuzluk, yorgunluk, sigara ve alkol kullanımı gözaltında koyu halkalar oluşmasına neden olur. Günümüzde estetik uygulamaların artması ve bu uygulamaların sık aralıklarla tekrarlanması, gözaltı morlukları ve torbalanmasını arttıran bir etkendir.




SENDE YORUM YAP!

Whatsapp