Süt Sağım Ünitesi

Süt Sağım Ünitesi

Süt sağım ünitesi,süt sağım ünitesi hakkında bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktadır.Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı hibe başvurusu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıda bulunan makalemize göz atmanızı öneririz.

Süt Sağım Ünitesi ve Soğutma Tankı Hibe Başvurusu :

* Süt Sağım Ünitesi: Hareketini elektrik motorundan alan, yağlı tip vakum üniteli süt ön toplayıcı ve sağım gruplu, alttan veya üstten süt boru hatlı, pnömatik nabız aygıtlı veya elektrik nabız aygıtlı manuel veya otomatik yıkama üniteli bir tesistir. Vakum donanımı; vakum pompası, elektrik motoru, yağlama ünitesi, egzoz sistemi, vakum tankı gibi elemanlardan oluşmaktadır.
* Süt Soğutma Tankı: Kompresör tarafından soğutucu akışkanın tank tabanında dolaştırılması ile sütü soğutan bir sistemdir. Süt soğutma tankı, sütün soğutulduğu ve soğuk olarak muhafaza edildiği tank, kompresör, kondensör, evoparatör, kumanda paneli ve karıştırıcı ile otomatik temizleme düzeninden oluşmaktadır.
* Sistem (süt sağım ünitesi ve soğutma tankı), anahtar teslimi şeklinde yerinde montaj dahil tek faturayla satın alınmalıdır.
* Süt sağım ünitesi ve soğutma tankının yerleştirileceği alan yatırımcı tarafından inşa edilir. Bu alanın inşası için hibe desteği verilmez.
* Toplam maliyetleri tebliğde belirlenen hibe üst limitleri içerisinde kalmak kaydıyla, süt sağım ünitesi ve süt soğutma tankı için her hangi bir kapasite sınırlaması yoktur.
* Süt sağım ünitesi ve soğutma tankına ayrı ayrı makineler şeklinde veya her ikisine de birlikte destek verilebilir.
* Hareketli, kovalı seyyar sağım makinelerine de hibe desteği verilir.
* Sabit sağım ünitesi veya soğutma tankı alımlarında en az 20 Baş, kovalı seyyar süt sağım ünitesine başvuranlarda en az 3 Baş sağmal ineği olmayan yatırımcılar başvuruda bulunamaz. Koyunculuk için en az 100 küçük baş hayvan varlığına sahip olanlar Sabit sağım ünitesi veya soğutma tankına başvurabilir, 25 küçükbaş ve üzeri hayvan varlığına sahip olanlar ise kovalı seyyar süt sağım ünitesine başvurabilirler.

Başvuruda İstenecek Belgeler (Hibe Başvuru formunun ekleri) :

1.Makine-Ekipman Bilgi Formu
2.Şirketler veya bireyler için ÇKS belgesi ve hayvan varlığı ile ilgili belge, tarımsal amaçlı kooperatifler ve benzerleri için ise yönetim kurulu karar defterinde üyelerinin isimleri ve arazi miktarları belirten yönetim kurulu kararı istenir.
3.Teknik Şartname
4.Piyasa fiyat araştırması beyanı veya proforma fatura
5.Tüzel kişiliğin yatırıma başvuru için aldığı yetkili kurul kararı ve başvuru sahibinin başvuru için yetkilendirme kararı ve imza sirküleri

Satın alma aşamasında yatırımcının yükleniciden isteyeceği teknik belgeler:
1. Garanti Belgesi
2. Satış Sonrası Hizmet Yeterlilik Belgesi (yetkili servis belgesi)
3.Yerli ve ithal makine ekipmanlar için deney raporu tesisin kurulduğu yerde yapılan testlerden sonra hazırlanacaktır. Yüklenici firma testlerin yapılacağı gün il proje yürütme biriminden en az bir teknik elemanı mahalline götürecektir. Yüklenici firma; test kurumu ve il müdürlüğü arasındaki organizasyonu sağlamakla yükümlü olacaktır. Makine tespit tutanağında yüklenici firma ve il müdürlüğündeki teknik personelin imzası bulunacaktır. Test kurumu yetkilisinin ismi tespit tutanağına yazılacaktır. Test kurumu tarafından hazırlanan deney raporunun aslı dosyasına konulmalıdır. (Tarımsal Mekanizasyon araçlarının 11.10.2000 tarih ve 2000/37 sayılı tebliğ gereğince bakanlık tarafından yetkilendirilmiş 14 Ziraat Fakültesi ve 2 bakanlık kuruluşundan alınmış teknik rapor)
4. İthal makinelerin mevcut teknik mevzuata uygun CE belgesi
5. Teknik Özellik Belgesi
6. Türkçe Bakım ve Kullanma Kılavuzu

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp