Soğuk Algınlığı İçin Bitkisel Kürler

Soğuk Algınlığı İçin Bitkisel Kürler : Eşit miktarda Dağ veya Amerikan Geyik Otu ve Sumak Meyvesinden çay hazırlayın. Sıcak için.Bir litre Boz otu bir litre suya koyun. Kaynama noktasına getirin ve sonra süzün ve soğuduğunda 2 bardak kahverengi şeker ekleyin ve bir şurup hazırlayın. Soğuduğunda 3 limonun suyunu ekleyin. Soğuk algınlığı için gerektiğinde birer çay kaşığı alın.

Soğuk Algınlığı İçin Bitkisel Kürler

Soğuk algınlığı, sadece modern tıbbın ilaçlarının kullanıldığı bu yüzyılda ortaya çıkmadı. Neredeyse insanlık ile aynı tarihe sahip olan soğuk algınlığı için, günümüzün modern ilaçları ve tedavi yöntemleri yokken, insanlar çare olarak bitkileri kullanıyordu. Bazı bitkilerin içerdikleri vitamin ve minerallerle bağışıklık sistemini güçlendirdiği, vücudu soğuk algınlığı ve grip gibi bulaşıcı hastalıklara karşı koruduğu biliniyor. Özellikle bitkisel çaylar, hastalığın belirtileri olan göğüs doluluğu, öksürük, burun tıkanıklığı gibi sorunları hafifletmek için kullanılabilir.

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitkiler

Göğsünüz doluysa ve nefes alıp vermekte zorlanıyorsanız, fesleğen, okaliptüs, lavanta ve biberiye gibi esansiyel yağları, tatlı badem yağı, jojoba yağı veya zeytinyağı ile incelterek göğüs bölgesine masaj yapabilirsiniz. Masaj yağını hazırlamak için önerilen oran 10-15 damla esansiyel yağı yaklaşık yarım su bardağı kadar taşıyıcı yağla karıştırmak. Masaj sonrası göğsünüzün üstüne sıcak bir havlu koyarak yağın etkisini daha fazla göstermesini sağlayabilirsiniz. Cildiniz hassassa daha fazla taşıyıcı yağ kullanın çünkü esansiyel yağlar cildi tahriş edebilir.

Bitkisel çaylar

hemen herkesin soğuk algınlığına karşı korunma veya hastalığa yakalandıktan sonra öksürük, boğaz ağrısı gibi belirtilerini hafifletmek için başvurduğu doğal çözümler arasında yer alıyor. Bu çaylar arasında uzmanların en çok önerdikleri; ekinezya, ıhlamur, papatya, nane ve okaliptüs yaprağı çayları.

Ayrıca vücudunuzu güçlendirmek için mürver çiçeği, civanperçemi, çördük ve zencefil çayı içebilirsiniz. Bu bitkiler çay formunda tüketilebileceğiz gibi eczanelerde veya beslenme desteği satan mağazalarda kapsül formunda da bulabilirsiniz. Ama benim tavsiyem, çayın buharının burun tıkanıklığına, sıcaklığının ise balgamın sökülmesine iyi geldiği ve boğazı rahatlattığı için sıcak çay olarak içilmesi yönünde.

Soğuk algınlığı için bitkisel kürler arasında en sık kullanılanlardan biri de sıcak su, limon ve bal karışımı. Soğuk algınlığına karşı vücudun direncini arttıran C vitamini bakımından zengin olan limon ve boğazı yumuşatarak öksürüğü hafifleten balla hazırlayabileceğiniz bu içecek için, sıcak suya 1 limonun suyunu sıkın ve 2-3 çay kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın. Sabah ve akşam içebilirsiniz.

Yine göğüs doluluğu ve burun tıkanıklığı için bazı bitkilerin buharını solumak iyi gelebilir. Nane ve okaliptüs solunum yollarını açan en etkili bitkiler arasında ilk 2 sırayı paylaşıyor. Bu bitkileri kullanarak nefesinizi açmak için tencerenin çeyreği kadar suyu kaynatın ve ocağı kapattıktan sonra 4-5 nane veya okaliptüs yaprağı atarak 2-3 dakika bekleyin. Daha sonra bu suyun buharını 4-5 dakika kadar yavaş yavaş soluyun.

Sonuç olarak; bazı bitkiler sizi hastalıklara karşı koruyabilir ve bazı hastalıkların belirtilerini hafifletebilir. Ancak bu bitkilerinde aynı ilaçlar gibi yan etkileri olabileceğini unutmayın.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp