Sivilce Kızarıklığı

Sivilce Kızarıklığı hakkında bilgiler

Blue çağı ile başlayana sivilceler bu dönemin bitmesiyle birlikte sona erer.Fakat bazılarında ise uzun yıllar boyunca devam eden bir cilt sorunu haline dönüşür.Sivilce kızarıklığı hakkındaki makalemiz aşağıda yer almaktadır.

Sivilce Yüzü Yıkayarak Geçer mi?

Sivilce pislikten oluşan bir hastalık değil. Sivilceli kişilerin ciltlerinde aşırı bir yağlanma sözkonusudur. Bu yağlanmayı gidermek için hastalar yüzlerini çok fazla yıkarlar. Bu yanlış bir uygulamadır. Sivilceli hastalar yüzlerini günde en fazla iki kere yıkamalıdırlar. Yıkama esnasında sabun cildi kuruttuğu için sabun benzeri jellerden faydalanılabilir.

Tonik kullanımı cildi rahatlatan bir uygulamadır ancak olmazsa olmaz değildir. Sivilce hastalarının dikkat etmesi gereken en önemli şeylerden biri de üzerinde "yağsız, sivilce yapmaz, oil free" gibi ibareleri bulunan ürünleri kullanmaları gerekir.

Bayanlar makyaj yaparken fondoten, pudra kullanmamalıdırlar. İlla ki kullanılması gerekiyorsa sivilce yapmayan oil free ürünleri tercih etmeliler. Kısaca sivilce tedavisinde bölgenin temiz tutulması faydalıdır ancak tek başına yeterli olmamaktadır.

Sivilce İzleri ve Tedavisi

Sivilce izleri sivilcenin şiddeti ve tipiyle alakalıdır. Çok büyük sivilce çıkaranlarda iz kalma ihtimali daha yüksektir. Ayrıca aynı bölgede sürekli olarak çıkan sivilceler de doku tahribatı nedeniyle iz bırakabilir. İz tedavisi süresince verilen ilaçlar sivilce tedavisi yaparken bir taraftan da iz tedavisi yapar. Buna rağmen geçmeyen sivilce lekeleri varsa başka tedaviler de uygulanır. Bu tedaviler sivilcenin cinsine göre farklı farklıdır. Eğer sivilce izleri çok yüzeyel ise kimyasal ve bitkisel peelingler ile dışarıdan sürülerek uygulanan ilaçlarla tedavi edilebilir. Ancak çok derin ve çukur izler varsa lazer tedavileri ve soyma yöntemleri uygulanabilir. Çukur kalmış izlerde lazer tedavileri iki çeşittir;

Soyarak tedavi eden lazerler (Kişinin sosyal yaşamından ve işinden 3 hafta geri kalmasına neden olabilir, kış aylarında yapılan bir tedavi yöntemidir.)
Soymadan tedavi eden lazerler ise yeni bir yöntem ve teknolojidir. Çukur olan bölgelere ışık atışı yapan lazer, kollajenin zenginleşmesini sağlayarak çukurlarda bir düzleşme meydana getiriyor.Şunu unutmamak gerekir ki, hiçbir tedavi yöntemi yüzde yüz bir başarı sağlamaz ancak bu yöntemlerle sivilce izlerini geriletmek mümkün.

Sivilce Neden Çıkar?

Sivilceli kişilerde yağ salınımının artması sonucu bir süre sonra yağ kanalında tıkanma başlar. Tıkanmadan sonra insan vücudunda bulunan bir çeşit mikrop yağ kanalı etrafında üremeye başlar ve yağları parçalayarak iltihaplı sivilceler oluşur.

Sivilce (Akne) Nedir?
Sivilceleriniz varsa ve kendinizi yanlız olarak görüyorsanız sakın böyle düşünmeyin. Yanlız değilsiniz. Ergenlik dönemindeki gençlerin yüzde doksanı sivilceden yakınmaktadır. Durum böyle olunca da sivilce şikayeti olan kişiler bazen yanlış yönlendirilmektedir. Oysa ki doğru yol izlendiği takdirde sivilce tedavisi mümkün bir hastalıktır.

Genel Olarak "sivilce" adıyla bilinen akne özellikle yüz, sırt ve göğüs bölgesini etkileyen, kıl yağ bezi biriminin en sık rastlanan hastalığıdır. Ergenlik dönemi hastalığı olarak bilinen sivilce, erişkinlerde de görülebilmektedir. Her yetişkin insanın, hayatında sivilceli olarak geçirdiği bir dönem olmuştur. Orana vurmak gerekirse yüzde doksanlık bir kısımda görülen sivilce, ergenliğe geçişin bir işareti olarak kabul edilmekte, geriye kalan yüzde onluk kısım ise hastalık olarak kabul edilen sivilcelerdir.

Sivilceler, hafif şiddetli sivilce, orta şiddetli sivilce veya şiddetli sivilce olarak kategorize edilebilir. Sivilce tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır ve mutlaka tedavi edilmesi gerekir.

Sivilceler kızlarda, erkeklere göre biraz daha erken yaşlarda görülürler. Kızlarda onbir yaşlarında, erkeklerde ise oniki yaşlarında görülmeye başlanır. Sivilcelerin maksimuma ulaştığı yaşlar ise kızlarda ondört ve erkeklerde onaltıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp