Sistitin

Sistitin

Sistitin hakkında genel bilgi;

Sistit hastası kişi neler yapmalı, sistitte faydalı olan şifalı bitkileri nasıl hazırlamalıdır. Konu hakkında tüm merak ettikleriniz ve daha fazlası bu makalemizde yer almaktadır..

Sistit her yıl binlerce kadını etkileyen bir idrar yolu enfeksiyonudur. Sistit olan kadınlar genellikle antibiyotik kullanarak bu konuyu tek başlarına çözmek isterler ancak bu mesaneyi ileride gelişebilecek enfeksiyonlara karşı savunmasız bırakır. Sistit tekrarlayıcı olabilir. Sistit olan hastaların yüzde 20′si bu sorunla tekrar karşılaşmaktadır.

Mesane işlevi gereği enfeksiyon kapmaya ve bakteri üretimine çok elverişli bir ortamdır. İç duvarları kolaylıkla iltihaplanabilir. Bu durum sık sık idrara çıkma hissi duyulmasına neden olabilir. İdrar çıkma esnasında ağrı, yanma, zorlanma, karın ve sırtın alt kesiminde ağrı, kramp ve ateş olabilir.

Kadınlar vücut yapıları gereği erkeklere göre idrar yolu enfeksiyonlarına yakalanmaya daha yatkındır. İdrar kanalının anüse yakınlığı, vajinanın dışarıya yakın olması ve idrar kanalı ağzının mesaneye uzaklığı nedeni ile bakteri ve enfeksiyon oluşumu kolaylaşır. Bu yazi saglikal.com sitesi için hazirlanmistir.

Sistit esnasında kontrolsüz ilaç kullanımı idrar yolundaki yararlı bakterileri yol eder. Stres, kötü beslenme, gebelik, cinsel ilişkide hijyensizlik sistit riskini arttırmaktadır. Hormonal dengesizlikler duyarlılığı arttırır. bu nedenle özellikle menopoz döneminde sistit görülme sıklığı artmaktadır. Bu yazi saglikal.com sitesi için hazirlanmistir.

Mesane enfeksiyonları sırasında hastanın kendi için yapacağı en iyi şey bağışıklık sistemini güçlendirmektir. Doktora mutlaka danışılmalıdır. Zira enfeksiyonun böbreklere yayılma riski vardır. Tekrarlayan enfeksiyonlar yapısal bir anormallik sonucu olabilir. Fiziki olarak varolan sorunlar idrarın kolayca akmasını engelleyerek asidik bir ortama neden olabilir.

Sistitin en yaygın belirtileri idrara çıkarken ağrı ve yanma, sık idrara çıkma ihtiyacı, kesintili idrar yapma, karın ve alt sırtta ağrı, kramplar, mide bulantısı ve kusma ile yüksek ateştir. Bu yazi saglikal.com sitesi için hazirlanmistir.

Sistitin en yaygın nedenleri vajinal ya da bağırsaklardan geçen bakteriler, sık antibiyotik kullanımı, gıda alerjileri ve kötü beslenme, hamilelik, hijyensiz cinsel ilişki, aşırı cinsel ilişkide bulunma, diyafram, doğum kontrol hapı kullanımı, yapısal bozukluklar ve hormonal dengesizliklerdir. Bu yazi saglikal.com sitesi için hazirlanmistir.

Sistit olmamak için beslenme ile ilgili önlemler alınabilir. Öncelikle vücuda gereken tüm besinlerin alındığından emin olunmalıdır. İdrar miktarını arttırmak için su tüketimini arttırmalı ve temiz su içilmelidir. Kızılcık suyu bakterilerin mesaneye yapışmasını engeller. Karpuz, kereviz, maydanoz ve taze meyve suları içilmeli, yemeklere sarımsak eklenmelidir. Yoğurttaki faydalı bakterilerden yardım alınmalıdır.

Bağışıklığı baskılayan ve bakterileri besleyen şeker az tüketilmeli, rafine gıdalardan kaçınmalıdır. Tuzlu, baharatlı, işlenmiş gıdalar tüketilmemelidir. Bu yazi saglikal.com sitesi için hazirlanmistir.

Sıcak su banyoları sistit için rahatlatıcıdır. Suya sirke ya da sarımsak yağı eklenebilir. Bu yazi saglikal.com sitesi için hazirlanmistir.

Sistitten korunmak için her ihtiyaç hissedildiğine mesane boşaltılmalıdır. Enfeksiyon sırasında cinsel ilişki azaltılmalıdır. İlişkiden hemen önce ve sonra birer bardak su içilmesi faydalıdır. Islak giysilerle beklenmemelidir. Pamuklu iç çamaşırı kullanılmalı ve tuvalet temizliği önden arkaya doğru yapılmalıdır. Ped ve tamponların parfümlüleri kullanılmamalıdır. Regl ve menopoz döneminde hijyene daha çok dikkat edilmelidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp