Sistit Tedavii

Sistit Tedavii :

Tedavi uzun sürelidir. Teşhis için yapılan sistoskopi esnasında mesanenin genişletilmesi işlemi yapıldığı takdirde hastaların %30-40'ının yakınmaları geçici bir süreyle azalır.

Ağızdan alınacak ilaçlar, idrar kesesine belirli aralıklarla ilaç enjeksiyonu ilk uygulanan tedavi şekilleridir. İleri vakalarda ise mesanenin tamamen alınması yerine yapay mesane yapılması olabilir.

Mesanede ne gibi durumlar sistite neden olabilmektedir?

İdrar yollarında taş.
İdrar yollarında tümör.
Mesanenin sinirsel çalışma bozuklukları
Mesaneden böbreğe idrar kaçaği olması
İdrar yapmayı zorlastıran hastalıklar;
Büyümüş olan bir prostat,
Kadınlarda mesane sarkması (sistosel
İdrar yollarında darlık vb.
Kabızlık
Menopoz
Hormon miktarı düşük doğum kontrol hapları
Vajinadaki enfeksiyonlar

Tekrarlayan idrar yolları iltihabı olan kişilerde tedavi mümkün mü?


Evet, en önemli nokta hastanın şikayetleri başladığında idrar kültürü yapılmadan antibiyotik kullanma alışkanlığından vazgeçmesi gerekir. Ayrıca kişinin hijyenine dikkat etmesi varsa kabızlığın giderilmesi, işeme bozukluğu şikayeti mevcut ise tedavi edilmesi önemlidir.

Bilinçli tedavi yapılmasına rağmen enfeksiyonun tekrarlaması halinde ilk aşamada uzun süreli baskılayıcı idrar yolları antiseptikleri, gerekirse hormonal ilaç tedavisi kullanılması önerilir. Daha dirençli hastalarda ise vücut savunmasını güçlendirirecek aşı tedavisi çalışmaları devam etmektedir. Aşı tedavisinin ilk sonuçlarına göre hastalarda iltihap tekrarlama olasılığı yaklaşık %67 azaltılabilmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp