Sinüzit Boşaltma

Aşağıdaki makalede hangi durumlarda sinüzit boşaltma işemi uygulandığı hakkında bilgiler ve bu sinüzit boşaltma işleminin nekadar faydalı olduğu hakkında bilgiler yer alıyor.

KRONİK SİNÜZİT

Akut sinüzit tedavi edilmediğinde veya sık ataklar olduğunda, sinüslerin iç yüzeyini kaplayan deride değişiklikler meydana gelir ve sinüzit kronikleşir. Akut sinüzitteki belirti ve şikayetler daha hafif olarak yıllarca devam edebilir.

Kronik sinüzitte önemli olan konulardan birisi ostiomeatal bölge adı verilen yerlerin olaya karışmasıdır. Bu bölge çeşitli özelliklerinden dolayı çok kolay hastalığa yaklanır ve çok güç tedavi olur. Kronik sinüzitlerde bu nedenle bu bölgenin iyi bir şekilde araştırılması gerekir. Bunun için koronal bilgisayarlı tomografi ve endoskopi gerekebilir.

İlaçlarla tedavi mümkün olmaz ise cerrahi olarak sinüslerin boşaltılması ve daha sonra gelişecek akut sinüzitlerde tedavi geciktirilmemeli ve aksatılmamalıdır.

Sinüsleri kalın iğneyle boşaltma işlemi faydalı mı?

Biz bu işleme ponksiyon diyoruz. Sinüzitin tedavisi antibiyotiklerle yapılıyor. Ancak antibiyotiğe cevap vermeyen çok ağrılı bloke olmuş sinüzitlerde sinüs boşaltma işlemine başvurabiliriz. Böylece sinüs boşaltılarak ciddi bir apseleşmenin önüne geçilir.

Yüz ve alın sinüslerine bu işlem yapılabilir. Sinüsün boşaltıldığı deliğe altı gün kadar ince lastik bir tüp konulur. Bu, içeride tekrar bir birikim olmasını engeller.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp