Şeker Hastaları Neleri Yemeli, Neleri yememelidir?

Şeker Hastaları Neleri Yemeli, Neleri yememelidir? :

Şeker Hastaları Neleri Yemeli, Neleri yememelidir?

Şeker ve şekerli tatlılar, hal, reçel, pekmez, çikolata, marmelat gibi tatlılar, hamur işleri, börek, pasta, kek, gazoz, kola, meyve suları, meşrubatlar, alkollü içecekler, tereyağı, margarin gibi katı yağlar, yağlı yiyecekler, salam, sucuk, sosis, karaciğer, beyin, dalak ve işkembe gibi sakatatları yememelidir.

Yiyecekler kan şekerini düşürmez. Önemli olan insülindir. Yapay tatlandırıcılar kullanılabil ir.

Beden Kitle İndeksi (BKI): 20-25 arasında olmalı ve kilo korunmalıdır. Öğün aksatılmamalı, 3 ana öğün, 3 ara öğün ile beslenmelidir. Öğün sayısı artarsa insüline olan ihtiyaç azalır.

Şeker hastaları doktora danışmak suretiyle üzüm ve pekmez yiyebilir. Kızartmalardan kaçınmalı, başlama, ızgara ve fırında pişenleri yemelidir. Posalı besinler alınmalı, kuru baklagiller, kepekli ekmek, sebzeler ve meyveler yenmelidir. Bunlar bağırsakları da çalıştım.

Hamur işi mantı, börek, katmer ve kete gibi yiyeceklerin fazla tüketimi şeker hastalığı artırır. Sonuçta göz hastalıkları da artar. Posa karbonhidratların yavaş sindirilmesini ve kan şekerinin ani yükselmesini önler. Sıvı yağlar ve beyaz et tercih edilmelidir.

Karadut, yer olması, ayı üzümü, maydanoz, enginar yaprağı, burçak, kereviz, patates, bal, soğan, sarımsak, mersin ve tere otu yenir, süt, limon suyu, kekik, havuç suyu ve haşlanmış lahananın suyu içilir. Abdest bozan otu, ceviz yaprağı, çoban üzümü yaprağı, dut yaprağı, böğürtlen yaprağı ve üvez yaprağı çayı faydalıdır.

Ceviz, badem, fındık, şalgam, pancar, zeytin ve zeytinyağı şeker hastaları için faydalıdır. Soğan, enginar, pancar, zeytin, zeytinyağı, fındık, ceviz, badem ve şalgam şeker hastalığına iyi gelir. Abdest hozan otu şeker hastaları için faydalıdır. Kök ve gövdeleri kaynatılır. Suyu günde birkaç defa içilir, Acı bakla kabuğu soyulup yenilirse yüksek şekeri düşürür. Adaçayı faydalıdır. Adaçayı günde J -2 bardak, öğün aralarında, şekersiz içilir. 1 tatlı kaşığı yaprak 1 su bardağı kaynar su içine konur, demlenir. iki dakikadan daha fazla kaynatılmamalıdır. 10 dakika demlenir.

Süzüldükten sonra günde 2-3 bardak içilir. Şeker hastalığı için günde 1-2 bardak, öğün aralarında, şekersiz içilir. Şeker hastaları için faydalıdır. Ahlat şeker hastalarına faydalıdır. Ahududu şeker hastalarına faydalıdır. Ardıç yaprakları ve tohumları kaynatılır suyu içilirse Kan şekerini düşürür. Çiçekleri ve körpe yaprakları kaynatılır, demlenir ve tatlandırılarak içilir.200 gr, ardıç tohumu yarım litre bal ile karıştırılır. 10-15 gr ardıç tohumu kaynatılır suyu içilir. Suyundan günde 1-2 bardaktan fazlası içilmemelidir.

Armut şeker hastalarına iyi gelir. Şeker hastalarının günlük 150-200 gram kadar yiyebileceği belirtilmekte ise de doktora danışmak iyidir. Şeker hastaları fazla yememeleri gerekir. Ayrık otu çayı şeker hastaları için iyidir. Ayrık kökü kaynatılır çayı yapılır. Bundan günde 2-3 bardak içilir. Badem şeker hastalarının aç karına günde 2 adet yemesi gerekir. Biber şeker hastalığı için faydalıdır. Boyotu tohumları şeker hastalığı için kullanılır. Böğürtlen şeker hastalığına iyi gelir.

Böğürtlenin kökü kaynatılır içilirse kan şekerini düşürür. 2-3 gram böğürtlen kökü i bardak suda kaynatıldıktan sonra 20-30 dakika demlenir. Sonra suyu içilir. Böğürtlenin olgunlaşmamış meyveleri ve meyve suyu da şeker hastalarına iyi gelir. Böğürtlen yaprağı kaynatılır çayı içilir. 20-30 gr böğürtlen yaprağı yarım litre suda kaynatılır ve bu sudan günde birkaç bardak içilir. Kökü suda kaynatıldıktan sonra Ceviz şeker hastalığına iyi gelir. Kan şekerini düşürür. Çakal eriği kan şekerini düşürür. Çemen şeker hastaları kullanır.

Çilek şeker hastaları şeker eklememek şartıyla yiyebilir. Çoban üzümü kan şekerini düşürür. i çorba kaşığı kadar meyvesi ezilir ve suda kaynatılır ve içilir. Çoban üzümünün yaprakları kurutulur. çayı demlenir ve içilir, Çörek otu şeker hastalığı için kullanılır.

Çörek otu çörek 'Otu yağının kür halinde 8-10 hafta yemeklerle beraber bol su alınarak tüketilmesi tavsiye edilir. Çörek otu çocuklar günde tatlı kaşığının dörtte biri kadar, yetişkinler ise yarı m tatlı kaşığı kadar alabilir. Düşük kalarili olduğu için şişmanlığı önler, kan şekeri düzeyini ve yüksek tansiyonu olumlu bir şekilde etkiler. Elma şeker hastaları da yiyebilir. Kandaki şeker oranını düşürücü etki gösterir. Enginar şeker hastaları için faydalıdır. içerdiği krom nedeniyle kan şekerini dengede tutar. Sık , sık acıkmayı önler. Çiçekleri, yaprakları, tohumu ve kökünden oluşan karısım çay gibi demlenir. Bal ile hazırlanan karışım yemeklerden önce ve yatmadan önce yenmelidir. Yemeği yapılır.

Erik kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Fasulye şeker hastaları için kandaki şeker miktarını düşürücü etkisi vardır. Fasulye pankreasın iyi çalışmasını sağlar. Vücuttaki insülin üretimini dengede tutuyor ve şeker hastalığım önlüyor. Fasulye kabuğu çayı: Günde 2-3 bardak, aç karına. tatlandırılmadan içilir.

Fındık kan şekerini düzenleyici etki gösterir. Ginseng şeker hastahğı için kullanılır. Greyfurt şekeri düşürücü etkisi vardır. Hıyar (salatalık) kandaki şeker miktarını ayarlar. Hıyar (salatalık) kandaki şekeri düşürür. Hindiba şeker hastalığı için faydalıdır. Hindistan cevizi şeker hastalığı için faydalıdır. Hurma şeker oranını ayarlar. Isırgan otu şeker hastalığı için kullanılır. Isırgan otu çayı faydalıdır. Isırgan otu kan şekerini düşürücü etkiye sahiptir. Tohumları yoğurt ile beraber yenirse şeker hastalığı için faydalıdır. Isırgan otu çayı: Günde 2- 3 bardak, öğün aralarında, tatlandırılmadan içilir. Bir kısım bilim adamı da şeker hastalarının kullanmaması gerektiğini belirtmektedir.

Ispanak şeker hastalığı için faydalıdır. Kabak şeker hastaları için faydalıdır. Karabiber şeker hastalığına faydalıdır. Kara yemiş kan şekerini düşürücü etki gösterir.Karnabahar şeker hastalığına karşı etkilidir. Kandaki şekeri düşürücü etki gösterir. Kayısı: Protein, A,B,C vitaminleri, şeker ve madensel tuzlar içerir. Açlıktan kan şekeri düştüğünde kayısı yenirse iyi gelir. Kayısı kan şekeri düştüğünde kayısı yenmesi tavsiye edilir.

Kekik bir bardak suya bir çay kaşağı kekik 5 dakika az ateşte kaynatılır. 20 dakika demlendikten sonra, öğle akşam yemekleri arasında içilir. Kandaki şeker miktarını azaltır. Antidiyabetik özelliği ile diyabet(şeker hastalığı) önler. Şeker hastalığına iyi gelir. Kekik şeker hastalığı için faydalıdır. Kereviz kan şekerini düşürücü etki gösterir. Keten tohumu diyabet (şeker hastalığı) için faydalıdır. Keten tohumu (I yemek kaşığı) 1 litre suda, su yarım litreye düşünmeye kadar kaynatılır ve günde üç kere içilirse kandaki şeker miktarı düşer. Şeker (diyabet) ve aIzheimer hastalıklarının sinirlere verdiği hasarları azaltır, karıncalanma ve hissizleşmeyi önler.

Bir kaşık keten tohumu bir litre suda demlenir içilirse faydalıdır. Kısa Mahmut şeker hastalığı için kullanılır. Kızılcık taze meyvesi şeker hastalığına faydalıdır. Kuru fasulye şeker hastaları için yararlıdır. Fasulye kabuğunun çayı da faydalıdır. Kiniş şeker hastalığında kullanılır. Koyun otu yaprağı şeker hastalığı için faydalıdır. Kuşburnu şeker hastaları içmelidir.

Kuşkonmaz şeker hastalığında faydalıdır. Kuş üvezi şeker hastaları şekersiz olarak tüketmelidir. Lahana yenir, suyu içilirse faydalıdır. Lahana şeker miktarını düşürücü etkisi vardır. Çiğ lahana ve kuru soğan bolca tüketilmelidir. Lahana salata biçiminde, istenirse soğanla da karıştırılarak yenebilir. Ayrıca, çiğ lahana mutfak robotundan geçirilerek, öz suyu günde 1-2 bardak içilebilir. Limon otu şeker hastalığı için faydalıdır. çay gibi demlenir. Günde 1-2 bardak içilir.

Madımak şeker hastalığı için kullanılır. Maldep şeker hastaları için iyidir. Mahlep normal alındığı zaman şekeri düşürür. Marul kandaki şekeri azaltır. Maydanoz kan şekerini normal seviyede tutar. Mersin yapraklarının suyu şeker hastalarına faydalıdır. 8-10 gr mersin yaprağı yarım litre sıcak suda 5-]0 dakika kaynatılır. Bu çaydan içilir.

Meşe palumudu şeker hastaları için faydalıdır. Meyan kökü çayı içilir. Meyan bitkisindeki şekerin şeker hastalarına zarar vermediği bildirilmektedir. Muşmula yaprağı kaynatılır suyu içilirse şeker hastalığına faydalıdır. Nar şeker hastaları için nar ekşisi faydalıdır. Oğulotu şeker hastalığı için kullanılır. Okaliptns şeker hastalığı için kullanılır.Pancar şeker hastalığına iyi gelir. Patates şeker hastalığı için iyidir, kandaki şeker seviyesinin düşmesine yardımcıdır.

Papatya şeker hastaları için: çayır papatyasının çiçeklerinin suda kaynatılması ilaç elde edilen çay veya sıkılarak elde edilen çayır papatyası suyu, şeker hastalarına yararlıdır. Papatya çayı şeker hastalarına faydalıdır. Pelin yağı şeker hastaları için iyi gelir. Portakal şeker hastalığına faydalıdır Semiz otu şeker hastalığı için faydalıdır.

Şeker hastalığı için aç karına bir fincan susam yağı içilir. Soğan diyabet hastalarında şekerin düşmesine yardım eder. Kan şekerini düşürücü etki Kuru soğan şeker hastalığı için faydalıdır.

Soya fasulyesi şeker hastaları için faydalıdır. Sumak şekeri düşürücü etki gösterir. Tarçın yemekler az miktarda eklenen tarçın kandaki şeker düzeyini düşürür. Tarçın çaya katılan bir tarçın kabuğunun bile insülin değerini iyileştirdiği şeker hastalarının günde 5-6 gr çekilmiş tarçını yemeklerine karıştırmasının faydası vardır. Tarçın içinde bulunan MHCP maddesi kan şeker düzeyine etki eder. Tarçın şeker hastaları 5-6 gr tarçını günlük yemeklerine karıştırması tavsiye edilir.

Teke sakalı şekeri düşürücü etki gösterir. Tere şeker miktarını düşürür. Siyah turp rendelenir ve suyu içilir. Turunç şekeri düşürücü etki gösterir.

Kuru üzüm şeker hastaları için: Şeker hastaları doktor tavsiyesine göre şeker yerine kuru üzüm yiyebilir. Yeşil çay şeker hastalığı için: Kan şekerinin artmasını önler, insülin düzeyini ayarlar. Yulaf şeker miktarını düşürücü etkisi vardır. Yulaf kan şekerinin yavaş yükselmesini sağlar, vücudun insülin ihtiyacını azaltır.

Susam kandaki şekeri düşürür. Yaban mersini yaprakları şeker hastaları için faydalıdır. Yer elması karbonhidrat miktarı düşük olduğu için şeker hastaları için iyi bir besindir. Zeytin yaprağı kekik ile beraber kaynatılır suyu içilirse şeker hastalığına faydalıdır. 4-5 gram zeytin yaprağı 100-150 ml suda 3-5 kaynatılır ve günde birkaç fincan içilir. Zeytinyağı kan şekerinin düzenlenmesine faydası vardır. Zeytin kandaki şekerin düşmesine faydalıdır. Bitki karısım-1: Yulaf, ısırgan otu, asma yaprağı, böğürtlen yaprağı dut yaprağı kurusu demlenir ve çayı günde birkaç bardak içilir. Bitki karışımı-2: Beş parmak otu, böğürtlen yaprağı, yaban mersini ve fasulye kabuğu karışımına karanfil ilave edilerek kullanılması şeker hastalığına karşı tavsiye edilmektedir. Bitki karışımı-3: Beş parmak otu, böğürtlen yaprağı, yaban mersini ve fasulye kabuğu karışımına karanfil ilave edilerek kullanılması şeker hastalığına karşı tavsiye edilmektedir.

Yorumlar

  • Sem**** Ugu***
    7 yıl önce
    65 yaşındayım ilk olarak şekerim 271 çıktı saglık ocagında yaptırdıgım testte 10 gün sora eczanede aç karnına ölçtürdüm 22o çıktıbu arada birkaç aydır 72 kilodan 65 kiloya düştüm dahiliye dokoruna gitmedim biraz pehriz yapıp kendiliginden düşmesini bekleyim hemen ilaç kullanmayım başlarsam ilaca devam etmem gerekir diye kendim öğretmenim ve hastalıgın bilincindeyim ne yapmam gerekir
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Şeker seviyeniz normalin oldukça üstünde seyretmekte, elbette beslenmenize çok dikkat etmeniz gerekmekte, kimyasal ilaçlar kullanmak istemiyorsanız bitkisel takviyelerle şeker hastalığının tedavisinde izlediğimiz yol ile detaylar için linki inceleyebilirsiniz. Allah şifa versin. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp