Sağırlık Tedavisi Nasıldır

Sağırlık Tedavisi Nasıldır

Mum veya bir iletken işitme kaybı için önde gelen yabancı cisim çıkarılması
Bir akut ya da uzun süreli Orta kulak enfeksiyonu de işitme kaybına neden olabilir. Bunlar uygun antibiyotik ile tedavi edilmesi gerekir.
Hastalık ya da yaralanma sonra kulak davul delikli tympanoplasty adı verilen bir ameliyat ile düzeltilebilir. Bir flep doku alınır ve membran işitme geri onarıldı.

İşitme cihazları
Bunlar hem kişi daha iyi duymak için kulak girmeden ses düzeyini artırmak için aygıtlardır. Mikrofon, amplifikatör, hoparlör ve bir pil gibi parçalar bunlar.

Önceki işitme büyük ve çoğu kez görünür. Bugünlerde çok küçük ve gizli ve kulak içinde takılabilir. Sadece ses ve hacmi artan amplifikatör çekme mikrofon Yardımı çalışır.

Bunlar da arka plan gürültü ve konuşma arasında ayrım ve seçerek konuşma duymak yardımcı olabilecek.

(bte), arkasında-kulak işitme kulak içinde oturmak ve kulak gider bir iksir bugünlerde mevcuttur. Bunlar iki mikrofon genel çevredeki sesleri dinlemek için ya da bir konuşma ya da belirli bir yönden gelen ses odaklanmak için hastaya yardımcı olabilir.

Diğer türleri içinde-kulak (ITE) işitme cihazları ve tamamen in--Kanal (CIC) işitme vardır.

İşitme cihazları, söz konusu (bw) işitme cihazları ile giysi kırpılmış veya cep içinde yerleştirilen mikrofon içeren küçük bir kutu da olabilir.

Bunlar en iyi faydalar hafif orta derecede işitme kaybı ile kullanılabilir ve derin ve sensorinöral sağırlık yararsızdır.

Bazı işitme kemik iletken hataları yararlıdır. Bu yanıt mikrofona olacak ses titreşimle. Başka bir kemik bağlantılı kemik bağlantılı işitme (baha) adı verilen işitme çeşididir.

Yalnızca bir kulak işitme olan kişilerde yararlı olan cros işitme cihazı başka bir çeşittir. Yardım kötü kulak sesleri alır ve iyi kulağa iletir.

BiCROS işitme herhangi bir işitme değilsi olmak bir kulak ve kulak işitme sınırlı kişi aynı şekilde kullanılabilir. Bazı insanlar, tek kullanımlık işitme cihazları da kullanabilirsiniz.

Diğer tedaviler için zarar işitme
Bazı hastalarda, Orta kulak implantları de gerekebilir. Bunlar içinde kısa bir cerrahi işlem yardımıyla kulak eklenir. Bunlar ossicles sesleri kulak içindeki yapmak için yardımcı olur.

Koklear implant-bu bir ameliyat ile kulak içinde yerleştirilebilir iç kulak implantları vardır. Bu hastalarda sensorinöral işitme kaybı her iki kulağına kullanılabilir.

Orta derin işitme kaybı olan hastalar, bir işaret dili ya da dudak okuma öğrenmek gerekir. Bu İngiliz işaret dili (bsl) veya imzalı İngilizce ve Paget Gorman imzalı konuşma içerir.

İşitme kaybı ile başa çıkmak için yöntemleri
Hastaların işitme kaybı ile başa çıkmak için basit ipuçları benimseyebilir. Bunlar aşağıdakileri içerir:
  • Hastalar böylece hoparlörler yüksek sesle ve net ve kısa form ve fısıltıyla çare değil onların işitme engelliler hakkında kendi gerek
  • Yardımcı konuştuğunuzda hoparlör dudakları seyir
  • Konuşmaları için kolay understandability sessiz yerlerde düzenlenen
  • İşitme kaybı olan hastaların aile ve arkadaş desteği hayati işitme kaybı ile başa çıkma

Sağırlıktan Korunma Yolları

İşitme kaybının önlenmesi, riskleri azaltmak içerir. Bunlar aşağıdakileri içerir:

Kulak enfeksiyonları, böylece uzun vadede işitme kaybına yol açmayan evrelerinde tedavi gerekiyor
Hiçbir şey içinde kulak kanalına eklenmesi. Bu oyuncaklar, pamuk tomurcukları, pamuk ve doku içerir.
Yüksek sesli gürültü müzik sistemleri, çalışma ortamı işitme zarar verebilir. Bunlar kaçınılmalıdır veya özel kulak koruma dişli kabul edilmesi.
Bazı viral enfeksiyonlar işitme kaybına neden tüm çocukların kızamık, kabakulak ve kızamıkçık enfeksiyonlara karşı aşı gerekir

Sağırlık Nedenleri

YETİŞKİNLERDE SAĞIRLIK NEDENLERİ
Ototoksik ilaç kullanımı: Özellikle tümör tedavisinde kullanılan ilaçlar, idrarı artıran dirüetikler işitme kaybına neden olabiliyor.

Tümörler, damarsal sorunlar: Kafa içinde basınç artışına yol açan migren ya da damarsal sorunlar, baş ve beyin bölgesi tümörleri, işitme kaybının nedenleri arasında yer alıyor.

Yaş: 40 yaşından itibaren işitme organının yaşlanmasına bağlı olarak bu duyuda azalma görülüyor. Yaşlılık, iç kulağı ve işitme sinirini etkiliyor.

Enfeksiyonlar, metabolik hastalıklar: Sifilis (frengi), Kayalık Dağlar Humması gibi enfeksiyonların yanı sıra diyabet gibi endokrin hastalıklar da işitme kaybına yol açıyor.

Gürültü: 90 desibel gürültü olan bir yerde çalışma süresinin 8 saati geçmemesi gerekiyor.Gürültü 95 desibele ulaşırsa, bu süre 4 saate düşüyor.

ÇOCUKLARDA SAĞIRLIK NEDENLERİ
Genetik yatkınlık: Ailesinde işitme kaybı görülen çocuklarda bu sorunun ortaya çıkma riski daha yüksek oluyor.

Hamilelikte kullanılan ilaçlar: Hamilelik döneminde bilinçsiz kullanılan ilaçlar, bebekte işitme sorunlarına yol açabiliyor.

Hastalıklar: Bebeğin anne karnındayken ya da yenidoğan döneminde kızamıkçık, herpes (uçuk), toksoplazma, menenjit gibi hastalıklara yakalanması işitme kaybına neden olabiliyor.

Yenidoğan sarılığı: Yenidoğan bebeklerde bilirubin oranı yüksek ise ve yenidoğan sarılığı uzun sürmüşse, işitme kaybı görülebiliyor.

Travmalar: Çarpma, düşme gibi travmalar da çocuklarda işitme duyusunun azalmasına ya da yitirilmesine neden olabiliyor.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp