Safran

Safran :

Ünlü seks ve beslenme uzmanı Michel Lenois "Türkler düğünlerde neden zerde yer?" sorusunu soruyor ve bu soruyu kendisi şöyle cevaplıyor: . "Çünkü zerdeye katılan safran damadın aşk arzularını kamçılar," İktisat doktoru Juri Semyenov ise "Dünya Nimetleri" adlı eserinde safran hakkında şunları yazar: "Eski zamanlarda safran, Avrupa'-da, hem baharat hem güzel koku, hem de ask ilacı olarak kullanılırdı.

" Romalılar ona "Bitkilerin sahi" derlerdi. Geçen yüzyıl' ortasında safran, Güney Avrupa'ya, oradan da Orta Avrupa'ya geçti. Madrit'in kuzeyinde Don Kişot'a adını vermiş olan La Mancha bölgesi özellikle safranıyla nam salmıştı.

On dördüncü ve on beşinci yüzyıllarda, safrana hile katmış olan satıcılar ya diri diri yakılmış yâda toprağa gömülerek cezalandırılmışlardı.

Safranı özellikle Müslüman ülkeler kullanırlar. Arap ve Osmanlı aşk macunlarının çoğunda safran safran bulunur.

Safran aşk arzularını kamçılayıcı gücünü içinde bol miktarda bulunan fosfordan alır. Nitekim bitkiye sarı rengi veren de işte bu bol miktardaki fosfordur.

Bu nedenle kızlar ellerini ve tırnaklarını safran ile boyarlar. Türker‘in düğünlerde yediği zerdeye, seks gücünü artırma özelliğini, safranın yanı sıra pirinç de kazandırır.

Safran aşk arzularını kamçılayıcı gücünü, içinde bol miktarda bulun fosfordan alır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp