Safra Kesesi Ameliyatları

Safra Kesesi Ameliyatları hakkında genel bilgiler;

Safra kesesi ameliyatlarından sonra neler yapılmalıdır, hangi durumlarda ameliyat gerekmektedir, safra kesesi ameliyatı sonrasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir konu hakkında tüm merak ettikleriniz ve daha detaylı bilgiler bu makalemizde yer almaktadır..

Hasta ameliyat öncesi kan testlerini takiben en az 6 saat açlık sonrası ameliyata alınır. Dört adet (ikisi 1 cm. ikisi yarım cm. kesilerden ) port yerleştirilerek video kamera sistemi ile ameliyat gerçekleştirilir. Göbek çukurunun altındaki kesiden kamera karın içine gönderilerek ameliyat monitörden ( televizyon) izlenerek yapılmaktadır. Hasta ameliyattan yaklaşık altı saat sonra ayağa kalkabilir , ağızdan beslenmeye başlanır , aynı gün veya bir gün hastanede yatarak taburcu edilebilir. Laparoskopik kolesistektomi günümüzde en sık uygulanan ve safra kesesi için altın standard olarak kabul edilen bir tekniktir. minimal invaziv teknik (hastaya en az zarar veren ) olup bu tekniğin tüm avantajları (erken ayağa kalkmak, az ağrı , iyi kozmetik sonuçlar , erken beslenme , erken hastaneden çıkış, erken işe dönüş vs.) görülmektedir.

Ameliyat Kararı

Kolesistektomi endikasyonları aynıdır ve açık cerrahi uygulamaya kıyasla laparoskopik uygulamanın morbidite oranının daha düşük olması nedeniyle her hastaya uygulanabilir olarak kabul edilmemelidir. Bu uygulamanın kullanıldığı koşullar aşağıda belirtilmiştir:
Safra kesesi taşı. Safra taşlarının ultrason tetkikiyle doğrulanması ile birlikte klasik öykünün varlığı tanıya varmak için yeterlidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp