Rejim Listesi

Rejim Listesi : Gençler Genel Olarak Yaşlılara, Gerektiği Zaman Çabuk Kilo Veren ve Bunun Gerçekleşebileceğini Kanıtlayan Güzel Örnekler Olarak Bakabilirler.

-Benim deneyimlerim, yaşlı insanlara, koroner kalp hastalıkları, periferal vasküler (yüzeysel damar hastalıkları), damarların genel olarak sertleşmesi, ve diğer nedenlerle zayıflamaları söylendiğinde, sıkı zayıflama rejimlerine sadık kalmakta pek güçlük çekmediklerini göstermiştir. Zaten yaşamlarının daha erken safhalarında kilo vermişlerse, çoğunun bu ileri yaşlarda ciddi hastalıklardan şikayetçi olmaması gerekir.

-Bu insanlar bunun kendilerini kurtarmak için son fırsat olduğunu bilirler. içlerindeki yaşlanma arzusu güçlüdür. Bu da onlara güçlü bir dürtü sağlar. 20-30 yıl sonra olabilecekleri düşünmek zorunda değillerdir. Sorun ve mücadele imkanı hemen yanı başlarındadır. Genellikle de gerekli olan rejimi hemen uygulamaya başlarlar. Rejime tabi oldukları zaman da bunu bozdukları pek olmaz.

-Amerikan Kalp Cemiyeti‘nin beslenme komitesi tarafından şişmanlığın, 25 yaşından sonra her yıl yemek tüketimini %1 oranında azaltmak yoluyla önlenebileceği tavsiye edilmiştir. Genellikle olduğu gibi insan yaşlandıkça şişmanlayacağı yerde sağlıklı ve uzun ömürlü olmak için bunun tersini yapmalıdır. Yaşlılar daha az hareket ettiklerinden ötürü, fazla kiloları taşımak kalbe zarar verecektir.

-Hemen hemen her insanın 16-20 yaşları arasındaki kilolarında kalmaları gerekir. Tabi o zamanki kilolları normal ise. Fizyolojik olarak o yıllardan sonra vücudun normal enerji kullanma metabolizması sabit kalır. Sağlığı ve yaşamı sürdürmek için, gereken enerji miktarı azalır. Oysa insanlar yaşlandıkça ve zenginleştikçe daha fazla yemek yer, daha az dolaşırlar. Alından gıdaların artması ve enerji sarfiyatının azalmasıyla, çoğu zaman kalorileri, artı tarafa yığan bir dengesizlik gelişir. Günde haftada hatta ayda meydana gelebilecek fark küçük olabilir ama zaman geçtikçe yarım kilo, bir kilo derken iki buçuk kilo olur. Yıllar sonra kilo artışı 20-25 kiloyu bulur. Şişmanlığın nedeni bu sinsi yağ birikimidir.

-Ne yazıkki aynı insanlar aynı şekilde tedrici olarak kilo veremezler. Fazla yağlar yüzünden yakın tehlikeyle karşı karşıya olan yaşlı kadınlar ve erkekler, kendileri için yararlı olsa bile, tedrici olarak zayıflamayı beklemek gibi birşeyi göze alamazlar. Doktor kontrolünde yapılacak sıkı rejim teknikleri, diğerlerini olduğu gibi yaşlıları da istenildiği şekilde çabucak zayıflatır.

Mineraller,

istediğiniz yeri zayıflatma yönteminin temeli olan enerji veren bir beslenme zorunluluğudur. Dokularınızın temel yapısını oluşturan mineraller, yeniden hücre oluşumunda ve metabolizmada önemli rol oynarlar. Mineraller, taze ve doğal tüm ürünlerde (meyve, sebze, et, yumurta ve balık gibi) bulunur. Bu yüzden de yiyecekleri çeşitlendirmek büyük önem taşımaktadır.

En önemli mineraller şunlardır:

Sodyüm Klorür

Mutfak tuzu veya deniz tuzudur. Genelde pişmiş yemeklere ya da yardımcı yemeklere katarız. Ekmek, peynir gibi birçok besin ürünlerinde tuz vardır. En doğal sodyum içeren yiyecekler şunlardır: Deniz ürünleri, yumurta akı, kereviz.

Yiyeceklerinize az miktarda tuz koymanızı öneriyoruz. Çünkü sodyum fazlalığı eksikliğinden daha tehlikelidir. Ancak tamamen kaldırılması şişmanlıkta bile uygun görülmemektedir.

Kalsiyum

Kalsiyumu daha çok süt ürünlerinde buluruz. Önerdiğimiz besinler; macun kıvamında az yağlı peynirler, keçi peynirleri, taze tereyağı, margarin, yeşil sebzeler, kuru sebzeler, kuru meyveler, yumurta, balık ve kabuklu deniz ürünleri. Aşırıya kaçmamak koşuluyla kalsiyum, iskeletimiz ve kemiklerimiz için gereklidir.

D vitamini, kalsiyum tutulması için gereklidir. C vitamini ve sindirimi kolaylaştırır. Kalsiyum, kaslarımızın kasılıp gevşemesi, sinir ve dolaşım sistemimizin iyi çalışması için de gereklidir.

Fosfor

Fosforu iki biçimde almaktayız. Birincisi potasyum fosfurdur ve bitkilerde bulunur. Tam tahıllarda, baklagillerde, ceviz, fındık, badem ve bira mayasında bulunur. İkincisi ise kalsiyum ve magnezyum fosfurdur. Süt ve peynirde, yumurta sarısında, kümes hayvanlarında, ette ve çikolatada bulunur. Kas kasılmaları için fosfor bileşikleri gereklidir.

Demir

Kırmızı et, dana karaciğeri, sakatat, kümes hayvanları, av hayvanları, yeşil sebzeler, meyveler, kuru sebzeler, kakao, çikolata, kırmızı şarap ve deniz ürünleri ile yumurtalarda bulunur. Hergün vücudumuzdan demir atarız. Özellikle gereksinimleri daha fazla olan kadınlar için (regl dönemlerinde) bu kayıpların yerine konması çok gereklidir. Demir dokularımızın iyi oksijenlenmesini sağlar, demir eksikliği yorgunluğa, enerji ve canlılık yitimine, strese karşı dayanıksızlığa, anemiye neden olur. İçinde C vitamini bulunan yeşil sebzeler demirin tutulmasına yardımcıdırlar. Buna karşın çay, kahve ve sigara gibi uyarıcılar sindirimi güçleştirirler.

Potasyum

Potasyum bulunan yiyecekler et, kumes hayvanları, balıklar, yumurtanın sarısı, kabuklular, sebzeler meyveler, süt ve peynirlerdir. Sodyumla birlikte potasyum, sinir tellerimize, kasların kasılmasına, böylece de bizim yaptığımız jimnastiğe çok faydalıdır. Kramplar ve burkulmalar potasyum eksikliğinin belirtisi olabilir. Proteince zengin, karbonhidratça zayıf bir rejim, idrar söktürücü ilaçlar, aşırı uyarıcı içeceklerin alınması terleme yoluyla susuz kalmaya yol açar ve potasyum kaybına yardımcı olur.

Magnezyum

Magnezyum mısır, çavdar ekmeği, tahıllar, arpa ezmeleri, kakao, çikolata, badem, yerfıstığı, fındık, taze soğan, incir, hurma, mercimek ve bezelyede bulunur. Magnezyum, metabolik olarak kalsiyum ve fosfora bağlıdır. B6 ve D vitaminlerinin tutulmasına yardım eder. Magnezyum eksikliği yorgunluğa, kas gücü eksikliğine, kramplara, baş dönmelerine ve spazm belirtilerine neden olabilir.

İyot

İyot, yengeç, istakoz, karides, deniz yosunları, şalgam, pırasa, yeşil fasulye, turp, soğan ve sarmısakta bulunur. İyot tiroid bezinin iyi çalışması için çok gereklidir. Bu bez zayıflamanın temel koşuludur ve enerjilerin dolaşımını engelleyen romatizma, akciğer ve bağırsak sorunlarını engeller.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp