Rahim Siğilleri

Rahim Siğilleri

Rahim Siğilleri hakkında öncelikle bilinmesi gerekenler;

Rahimde siğiller neden oluşur, rahim içi siğillerinin nedenleri, riskleri ve bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir konu hakkında tüm merak ettikleriniz ve detaylı bilgiler bu makalemizde yer almaktadır.

Genital siğillerin sebebi HPV virüsüdür.Vaginada vulvada anüste peniste perine derisinde bazen lareks denen boğaz mukozasında hastalık yapabilir.Bazen geniş tabanlı bazen saplı saçak şeklinde çıkıntılar halinde görülürler.Çok sık rastlanan bir enfeksiyondur.Neredeyse her on kişiden biri HPV ile enfektedir..
virüs vücuda girdiğinde hemen enfeksion oluşmaz. bazen haftalar bazen de yıllar süren kuluçka dönemi vardır.En sık bulaşma yolu cinsel ilişkidir.Ancak cinsel ilişki dışında bulaşmasıda mümkündür.

Bu güne kadar HPV nin 78 türü bulunmuştur.Bunlardan 6-11 genital siğillerden 16-18 tipleri collum kanserlerinden sorumludur.

Genital siğil ve kanser


Genital siğil tehlikeli bir hastalık değildir. Tedavisi vardır. Ancak bazı HPV türleri genital siğilin yanısıra anogenital kanserlere de (özellikle serviks kanseri) sebep olabilir. Her genital siğil vakası kanser olacak diye bir şart yoktur, ancak kanser olma riski artmıştır. Özellikle yukarda belirttiğimiz türlerle olan enfeksiyonlarda kanser riski biraz daha artmıştır

Genital siğil teşhisi nasıl konur?


Genital siğilin teşhisi kadın doğum doktoru tarafından muayene esnasında kolayca konur .Görüntü çok tipiktir.Genellikle başka lezyonlarla karışmaz.İlave araştırma nadiren gerekir.

TEDAVİSİ:


Tedavide Koter Lazer Krio ve Kimyasal tahrip yöntemleri en çok kullanılanlarıdır.Lazer ışın enerjisi ile ,koter elektrik ısısı ile ,krio donma etkisi ile lezyonları tahrib eder. Kimyasal madde olarak TCA veya padofilin sol. kullanılır.En çok tercih edilen tedavi TCA dır. Benim de tercih ettiğim yöntemdir.5 gün ara ile lezyonların üzerine uygulanır .Tüm lezyonlar kaybolduktan sonra iki hafta araliklarla kontrol edilir. Yeni lezyonlar yok edilir.Ancak hangi yöntemi kullanırsak kullanalım yinede günün birinde hastalığın tekrarlama riski hep vardır.

DİĞER TEDAVİ YÖNTEMLERİ :


Keratolitikler immün uyarıcılar interferon ve bazı kanser ilaçları tedavide kullanılabilir.

Size en uygun tedavi yöntemini kadın doğum doktoru ile birlikte seçmelisiniz. Tedavide en uygun yöntem lezyonun görünümü, yaygınlık derecesi hekimin deneyimi ile seçilir.

Aşilar sadece HPV tip 6-11-16-18 e karşı koruyucudur. Ancak bu türlerde insanda en çok kanser riski taşıyanlardır. Ancak kişisel kanaatime göre aşı konusunda veriler henüz yetersiz ve tatmin edici olmaktan uzaktır. Bu konuda doktorlar arasında da tam bir fikir birliği yoktur.Bazıları hararetle tavsiye ederken bazılarıda gereksiz görmekte hatta tavsiye etmemektedir.Benimde kişisel kanaatim uygulamamak yönündedir. Yeni verilerle bu fikrimiz değişebilir.Ancak çok büyük umutlarla insanlara sunulan birçok şeyin faydasız hatta zararlı olduğu düşünülürse bu konuya da kuşkuyla yaklaşmak ve dikkatli olmak en iyisidir.Sağlıkta pardon kabul edilemez.

RAHİM AĞZI SİĞİLLERİ NASIL BULAŞIR?


Rahim ağzı siğilleri en çok cinsel ilişki bazende sıkı cilt yada mukoza teması ile bulaşır. Canlı dokudan canlı dokuya bulaşım oluşur.Çünkü virüs hücre içinde yaşar

Cinsel yolla bulaşan bir hastalık olduğu için cinsel ilişkilerde dikkatli olmak ve azami hijyen ve korunma kurallarına dikkat etmek gerekir.
Kremlerle tedavi yeni fakat oldukça pahalı yöntemdir.Başarı oranı oldukça yetersiz ve tedavi süresi çok uzundur.Kişisel olarak benim tercih ettiğim bir yöntem değildir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp