Rahim Ameliyatları

Rahim Ameliyatları hakkında öncelikle bilinmesi gerekenler;

Rahim ameliyatı neden yapılır, neden rahim alınır, rahim ameliyatını gerektiren durumlar nelerdir, rahim alındıktan sonra dikkat edilmesi ve yapılması gerekenler hakkında tüm merak ettikleriniz ve detaylı bilgiler bu makalemizde yer almaktadır..

Jinekolojik cerrahide genellikle ameliyat nedeni kesin olarak bellidir ve hastalar ameliyat için psikolojik olarak hazırdırlar. Eğer durum bu şekilde değilse hastanın, ailesinin ve hekimin arasında iyi bir iletişim kurulması şarttır. Stress, cerrahiye hazırlanan hasta için genellikle iletişim kurulmasını zorlaştırıcı bir rol oynar. Korkuya neden olabilecek pek çok faktör vardır: Ölüm ve yaralanma, fizyolojik stress, aileden ayrı kalmanın getirdiği korku ve hasta olmanın getirdiği zorunlu bağımlılık hissi, terk edilme ve cezalandırılma ile ilgili çocukluk çağı korkularının tekrar canlanması doğaldır. Cerrahiyi en iyi tolere edebilecek hasta tipi entelektüel olarak sağlam, stresle iyi mücadele edebilen, bir miktar endişesi olan, cerrahinin risklerini anlayabilen, sağlıklı olmak için çabalayan ve depresyonu olmayan kişilerdir.

Rahim ameliyatlarıBir kadın için üreme sistemi, rahim, yumurtalıklar ve vagen deneyimlerinden kaynaklanan bir görüşle anatomik bütünlüğünü, fizyolojik ve psikolojik benliğini nasıl tanımladığı konusunda önemli bir rol oynar. Pek çok kadın için adet görme kadınlığın bir delilidir. Ayrıca en iyi eğitimli olanlar bile kendi vücudu ve organları konusunda yeterli bilgiye sahip değildir ve bir tedirginlik hisseder. Bir kadının rahiminin cerrahi olarak alınımını kabullenmesi yaşına, kişiliğine, sorunları ele alış tarzına, hastalığın adına, çocuk sayısına ve isteğine, insan ilişkilerine, bu ameliyatı geçirmiş olan arkadaşlarının ve akrabalarının deneyimlerine ve sağlık personeli özellikle de hekimi ile kurduğu diyaloğa bağlıdır. Genellikle bu tip ameliyat öncesi kadınlar: Çocuk sahibi olamayacakları, adetten kesilecekleri, cinsel fonksiyonlarının ve eşlerinin kendilerine olan yaklaşımlarının değişeceği, kuvvetten düşecekleri, yaşlanacakları ve ağrı hissedecekleri gibi korkular taşıdıklarını ifade ederler. Bazı hastalar cezalandırıldıkları hissine kapılırlar nadiren bazı kadınlar ise çocuk korkusu olmayacağından cinsel yaşamlarının düzeleceği ve fiziksel olarak daha cazip olacaklarını düşünürler.

Kadınlığı ile ilgili pozitif düşünceleri olan, kayıpları tolere edebilen ve bir miktar endişe hisseden hastalar cerrahi stresi en iyi tolere edebilen gruptur. Endişesi olmayan, olaya ilgisiz gibi görünen ya da aşırı endişeli olan gruplarda daha fazla sorun görülebilir. Var olan problemler şayet cerrahi operasyonla düzelecek ise daha kaliteli bir hayat için buna değer.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp