prostat tedavisinde brokoli kürü

Prostat Tedavisinde Brokoli: Uzmanlar, yaklaşık 1.4 milyar insanın prostat ve kronik idrar yolları enfeksiyonundan şikayet ettiğini bildirdi.

Tokat gaziosmanpaşa üniversitesi (gopü) ziraat öğretim üyesi doç. Dr. Hüseyin koç, 40-50 yaş arasındaki erkeklerin yüzde 43'ünün, 50 yaş ve yukarısındaki erkeklerin ise yaklaşık yüzde 60'ının prostat hastası olduğunu söyleyen doç. Dr. Koç, brokoli bitkisinin prostata iyi geldiğini ifade etti.

Koç, "günümüzde dünyada, üzerinde en çok araştırma yapılan bitkilerin başında brokoli gelmektedir. Brokoli, a, c, e ve karotin vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Flovonoidler, indol grubu bitkisel hormonlar, selüloz-lif, sulforafez, myrosinaz enzimi, qercetin ve kaempherol gibi bitkisel ekstraktlar ile kalsiyum ve demir gibi çeşitli mineraller de içermektedir" dedi.

Brokolinin içerdiği flovanoidlerle, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten doç. Dr. Koç, "brokoli'nin içerdiği sulforafez maddesi meme, prostat, idrar kesesi ve bağırsak kanserine karşı etkili. Selülozik-lifli yapısı, bağırsaklarda oluşan toksinlerin, ağır metallerin, safra asidi fazlasının atılmasını ve dışkının düzeyli bir şekilde çıkışını kolaylaştırarak kabızlığı önler.

Quercetin ve kaempherolden, güçlü bir antioksidanttır. Bu nedenle hücre zarına ve dna'ya zarar veren serbest radikalleri nötralize ederek zararsız hale getirir. Zira, serbest radikaller hücre dna'sını bozabilme özelliğinden dolayı kanserojendirler. Quercetin bir bitki özü olup, prostatitis (prostat) tedavisinde kullanılan bir maddedir.

Brokoli, tohumları çimlendirildiği zaman özellikle sulforafez bakımından 50 kat daha zengin hale gelir. Amerika'da çimlendirilmiş brokoli filizlerinden yapılan tabletler piyasada satılmaktadır" dedi.

Brokolinin uygulanışı

Doç. Dr. Koç, prostatın insana zararları ve buna bağlı olarak brokolinin uygulanma yöntemi hakkında da bilgi vererek şöyle konuştu:

"beslenme ve hormonal düzensizliğe bağlı olarak testosteron hormonunun prostota ulaşmaması sonucunda, prostat bezi büyüyerek idrar kanallarına baskı yapar ve belirli şikayetlerin ortaya çıkmasına neden olur. Aynı zamanda bu durum kişide cinsel isteksizlik ve iktidarsızlığın da nedenidir. Brokoli, içerdiği indol ve indol türevleri ile biyosentez mekanizmayı harekete geçirerek, testesteron hormonunun prostata ulaşmasını sağlar.

Böylece, prostatın salgılama fonksiyonunu yavaş yavaş yerine getirmesine yardımcı olur. Vücuttaki hormon dengesini ayarlamak menopoz döneminde bayanlar için östrojen hormonunun düzenli çalışmasını sağlar. Yeni başlayan bir prostat hastası, 3 haftalık bir brokoli kürü yapmalıdır. Uzun yıllar (7-8 yıl) rahatsız olan bir prostat hastası ise en az 2-3 aylık bir kür yapmalıdır.

Kür uygulayan hastalar, kür süresince kesinlikle acı biber, alkol ve kahve almazlar, hayvansal yağ ve margarin yemezler. Ancak, gün boyunca bol bol su içerler. Brokolinin yan etkisi yoktur. İlaçlarla etkileşmez."

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp