posalı gıdalara örnek

Posalı Gıdalar

Kepekli ekmek, baklagil ve sebze gibi posalı lifli gıdalar bağırsakIarda yıkıcı faaliyet gösteren bakterilere fırsat vermez. Kanser riskini azaltır. Haftada birkaç gün kuru bakliyat tüketilmelidir ( Mercimek, nohut, kuru fasulye gibi). Taze meyve ve sebzelerde bulunan birçok maddenin kanserin olumsuz etkilerine karşı koruyucu Etkisi olduğu bilinmektedir. Mevsiminde yenen taze sebze ve meyveler Kansere karsı koruyucudur.

Bal kabağı, kereviz sapı, Semizotu, taze narenciyeler, taze Hindistan cevizi, Brokoli, karnabahar, dut, ahududu, böğürtlen, yer Fıstığı, üzüm, enginar, havuç, sarı biber, Trabzon Hurması, taze domates, lahana, taze süt ürünleri, Doğal yoğurt, kabuklu pirinç, üzüm çekirdeği, dere Otu, biberiye, taze nane, haç hurması, limon, yulaf, Buğday, polen, ceviz, çam fıstığı, kuşburnu, sarımsak, Kırmızı soğan, taze soğan, denizlerin temiz beyaz etli Balıkları, kırmızı pancar, Çin turpu, soya fasulyesi, Baklagiller, sızma zeytinyağı, ısırgan otu ve tohumu, Yeşil çay, temiz kaynak suları, hindiba, kepek ve Kepekli ürünler, yeşil lifli yapraklı sebzeler ve kaya Şekerinin kansere karşı koruyucu etkileri vardır.

Tuz iyotlu olmalıdır. Sebze, meyve, kuru Baklagiller, sarımsak, soğan kanserden koruyucu Maddeler içerirler. Antioksidanlar ve posam gıdalar Kanser riskini azaltır. Kanserden koruyan bazı besinler; Pırasa, pazı, pancar, turp, brokoli, karnabahar, Ispanak, pancar yaprağı, şalgam ve hardal yaprağıdır.

Soğan ve sarımsakta bulunan kükürtlü bileşikler Akciğer, yemek borusu, mide ve kalın bağırsakta oluşacak Tümörlerin oluşmasını önler. Biberiye, lahana, brokoli, Salatalık, maydanoz, soya fasulyesi kansere karşı Koruyucu madde taşırlar. Atkuyruğu otu kaynar suda haşlanır elde edilen Suyu kanser hastalığı için kullanılır. Atkuyruğu Hazırlanan çayından günde 1 çay bardağından fazla İçilmemelidir.

Çayları balla tatlandırılarak içilmelidir. A avokado kanser önleyicidir. Bezelyenin prostat kanserine yakalanma riskini azalttığı belirtilmektedir. Biberiye kansere karşı koruyucu antioksidan içerir. Et yemeklerinde kullanılır. 1 çay kaşığı biberiye otu 1 bardak su içinde birkaç dakika kaynatılır. Sonra demlenir. Günde 1 bardak veya 1 fincan içilir. Yapraklarından ve çiçeklerinden çayı demlenir.

Baharat olarak et yemeklerinde kullanılabilir. Böğürtlen kansorejen maddelerin etkisini azalır. Brokoli kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatarı müthiş bir sebzedir. Brokoliyi fazla tüketenlerde bağırsak ve akciğer kanseri daha az görülür. Kadınlarda göğüs kanserini önler. Çakal eriği kansere karşı vücudu korur. Antioksidan özelliği vardır. Çilek kansere karşı iyi gelen "ellegiç" adlı maddeyi içerir. Kanser için 150 gr çörekotu yarım kg balla karıştırılır sabah akşam birer tatlı kaşığı yenir. Dere otu kansere karşı koruyucu olarak et yemeklerinde kul/anılır.

Domatesin kansere karşı koruyucu etkisi vardır. İçerdiği "Iikopen" isimli bir madde insanların kansere yakalanma riskini azaltır. Özellikle prostat ve mide kanserini önler. Domates salçası kadınlarda meme, göğüs ve rahim kanser/erini önlemede faydalıdır. Domates suyu vücudun yenilenmesini ve temizlenmesini sağlar. Ekinazya kanser tümörlerinin oluşumunu engelleyici etkisi vardır. Normal çay gibi demlenir. Sabah ve akşam birer fincan veya bardak içilebilir. Elma, sağlıklı beslenmede sanılandan daha faydalı olup, bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltıyor ve kolon kanserini önlüyor. Bu sebeple uzmanlar, her öğünden sonra elma yenmesini tavsiye ediyor. Elmada bulunan quercetin ve diğer antioksidanların hücresel hasarı önleyici etkisinin olduğu kabul edilmektedir. Elma suyu akciğer kanserine ve kalp rahatsızlıklanna faydalıdır. Fasulye: C vitamini ve beta karoten gibi kalp hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir. İçerdiği B vitamini de seks hormonlarını kuvvetlendirici etki gösterir.

Fasulye kanser riskini azaltıcı antioksidan içerir. Lifçe zengindir. Ginseng hücre yenileme özelliği vardır. Ginseng tümörlerin oluşmasını ve büyümesini engelleyici etkisi vardır. Greyfurt kansere karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Havuç kansere karşı: İçinde bulunan beta karoten, C, E vitaminIeri gibi antioksidanlar kanser riski azaltır. Hindiba kanser için: Gırtlak, yemek borusu, akciğer ve cilt kanserleri için faydalıdır. Hurma kansere karşı koruyucu etkisi vardır.

Isırgan otu ve tohumlarının kansere karşı umut olduğu söylenmektedir. Kanser oluşumunu önler. Tümörlerin büyümesini engelleyici etki gösterir.Kansere karşı günde 3-4 bardak ısırgan otu çayı tavsiye edilir. 3-4 gram ısırgan otu tohumu balla karıştırılarak yenir. 150- 200 gr ısırgan yaprağı yarım kg bana karıştırılır ve yenir. Isırgan otu prostat için kökü kaynatılıp suyu içilir, Prostat bezi üzerindeki kanserli hücrelerin artışını önler. korur. Ispanak kanser ve tüberki.i1oza karşı vücudu Kapari kanser hastalığında anti tümör etkilidir. Karnabahar içerdiği karotenoid maddesi kansere karşı faydalıdır. Kara lahananın yemeği kanser iç kullanılır.

Kayısı hücrelere dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak, kansere karşı korur. Lifli olduğu için bağırsakları korur. Kayısı betakaroten açısından zengindir. Antioksidan etki gösterir. Hücrelere ve dokulam zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak, kansere karşı koruyucu etki gösterir. Lifli olduğu için bağırsaklar için faydalıdır. Kayısı miktarı kansere karşı önemli derece de koruyucu etkisi vardır. Kekik kanser oluşumunu da anti kanserojen etkisi ile engelleyici etki gösterir. Tümör oluşumunu engeller. Kekik çayı içine sirke katılarak içilir.

Ketcn tohumu içerdiği posa nedeniyle bağırsak kanserleri için koruyucu etkisi vardır. Kolon ve prostat kanserine karşı koruyucu etkisi vardır. Yaraların kapanmasında, karaciğerin, böbreklerin ve hormonların düzenli çalışmasında etkilidir. Keten tohumu yağı prostat kanseri için kullanılır. Kiraz içerdiği "ellegic asit", vücudu kansere karşı korur. Kivi kanser oluşumunu önleyici maddeler içerir. Kuşburnu kanser riskini azaltır. Antioksidan etki gösterir. Lahana kanseri önleyici etkiye sahiptir. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Yüksek oranda C vitamin içerir.

Lahana içerdiği karoten maddesi kanserli hücrelerin çoğalmasını önler. Kırmızı lahana vücutta antioksidan özelliğe sahip A vitamin içerir. Kanseri önleyici etkiye sahiptir. 200-300 gram kara lahana, kereviz yaprağı ile yemeği yapılır ve yenir. Maydanoz yemek kansere karşı vücudu korur. Mercan köşk kanserden koruyucu etkisi nedeniyle et yemeklerinde kullanılır. Papatya anti kanserojen bir madde olan "apigenin" adlı bir madde içerir. Patates kansere karşı koruyucu etkisi vardır.

Pirinç özellikle kolon ve bağırsak kanserlerine karşı doğal bir savaşçıdır. Portakal kanser önleyici etkisi vardır. Sarımsağın kansere iyi geldiğini gösteren pek çok çalışma bulunmaktadır. Mesane, mide ve bağırsak kanseri için kullanılır. Haftada birkaç defa yenmelidir. Soğan kansere karşı önleyici etkisi var. Mide kanserine yakalanma riskini azaltır. Hücrelerin kansere yakalanma riskini azaltır. Kırmızı soğanın daha yararlı olduğu bildiriliyor. Tatlı soğanın yüksek antioksidan içerdiği için kanser riskini artıran molekülleri yok ettiği kabul edilmektedir. ' Soya fasulyesi kanser riskini azaltır. Soya ile beslenenlerde göğüs kanseri, prostat kanseri, meme kanseri ve rahim kanserine daha az rastlanmıştır. Susi, rahim, cilt ve mide kanserinde faydalıdır. Şalgam kanser için faydalıdır. Şeftali koyu renkli olanları tercih edilmelidir.

Çünkü kabuğuna renk veren beta karonten maddesi, kalp ve kansere karşı iyi gelir. Şeftali kansere karşı iyidir. Tahıllar: (Arpa, mısır, buğday, yulaf) Tahıılar, B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir. Talullar kanserojen maddelerin vücuttan atılmasını hızlandırır. Tahıllar tahıl ağırlıklı beslenme bağırsak kanserini yarı yarıya azalttığı belirtiliyor. Trabzon hurmasının anti kanserojen etkisi vardır. Turp yemek faydalıdır.Ton balığı içerdiği nikotonik asit nedeniyle kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Üzümün içindeki flavanoidlerden dolayı bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkisi vardır. Üzümde kanser koruyucu "resveratrol", damarlara faydalı "proantosiyadin" ve C vitamini vardır. Üzüm çekirdeği ekstresi bioflavonoidlerin proanthocyanidin adlı tipini içerir. Hücre zararları güçlendirir, hücreleri oksidatif zararlardan koruyucu etkiye sahiptir.

C vitamininin aktivitesini artırır. Üzüm çekirdeği ekstresi özü vücudu serbest radikallere karşı korur. Doğal olarak, şurup şeklinde veya hap şeklinde alınabilir. Kırmızı üzümü çekirdeği ile beraber yemek daha iyidir. Güçlü bir antioksidan etkiye sahiptir. Kansere karşı koruyucu etki si vardır. Sağlıklı hücreleri güçlendirerek kansere karşı koruyucu etki göstermektedir. Yeşil çay kanseri önler ve kanser tümürlerini azaltır. Yeşil çay mide, ince bağırsak, pankreas ve kalın bağırsak kanserlerine etkilidir. Yeşil çay içinde bulunan polifenoller kansere karşı koruyucu antioksidanlardır. ernenin bile kanseri Haftada 1 bardak yeşil çay ı> önlediği belirtilmektedir.

Yeşil çayda kansere karşı koruyucu epigallo ve ateşinler vardır. içerdiği antioksidanlar hücreyi korur, tümörün büyümesine engel olur. Hücre yenileyici özelliği vardır. Yeşil çaym hazırlanışı: Yarım kaşık yeşil çay 1 bardak su ile demlenir. Bundan günde 2-3 defa içilir. Kanser için günde 3-4 bardak içilmelidir. Yoğurt otu kansere faydalıdır.Yulaf kolon kanserini ve bağırsak kanserini önlüyor.

Zencefil kas hastalıklarında kullanılır. Zencefil kanser üzerinde de etkili olabileceği görüşü vardır. Zencefilde bulunan "gingenol" adlı maddenin bağırsak kanserinin yayılmasını büyük oranda yavaşlattığı tespit edildi. Zencefil kanser tedavisi sırasında meydana gelen bulantı ve kusmalarda kullanılır. Zencefile kokusunu veren gingenol adlı maddenin bağırsak kanserinin yayılmasını yavaşlattığı bildirilmektedir. Hazırlanışı: 50- 60 gr zencefil, 50-60 gr helile, yarım kg bal ile karıştırılır.

Bu karışımdan günlük birer tatlı kaşığı yenir. Zerdeçal kanser tedavisi sırasında karaciğeri korumada faydalıdır. Zeytinyağı kanser riskini azaltır. Kanser oluşumunu engelleyen yağ asitleri ve diğer bazı maddeler bu etkileri gösterir. Zeytinyağı ile beraber antioksidan olan flavanoit bileşikleri içeren meyve ve sebzenin fazla tüketilmesi kansere yakalanma riskini azaltır. Karışım: Japonya ve Avustralya da yapılan hir araştırmada, mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur. Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle günde ii, defa almalıdırlar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp