ödem atma nedir

Ödem

Ödem, vücuttaki belirli bölgelerde yüksek miktarda sıvı bi rikmesi olarak adlandırılabilir. Kalp hastalıkları ve bazı kadınlarda regl öncesi ve sonrası gibi durumlarda görülebilir. Diğer durumlar arasında böbreklerin düzenli çalışmaması gibi örnekler yer alabilir. Eski zamanlarda vücuttaki bu aşırı su birikmesini hafifletmek için çok çeşitli bitkiyle ve suyla yapılan tedavi yöntem lerinden faydalanılmıştır.

Su: Avrupa' nın en önemli tedavi sırlarından biri, idrar çıkarmayı artırmak için kullanılan ve içine soruları özel sıcak su banyo larıdır.

Tarif: Banyo küvetini orta sıcaklıkta bir miktar suyla doldurun. Birkaç dakika sıcak suyun içinde oturun. Bu şekilde hazırlanan sıcak su banyoları, banyo sonrasında idrar çıkarmayı da destekler.

Bitki: Karpuz, Hawaii'nin hem en önemli meyvelerinden biri hem de tedavi yöntemlerinin başlıca malzemesidir. Tüm faydala rının yanı sıra vücutta biriken sıvıyı atmak için hafif bir temizle yici olarak da kullanılır.

Tarif: Gün içinde 10 dakikalık aralarla kırmızı karpuz dilimleri tüketin.

Bitki: 1. yüzyılın Yunan hekimlerinden Dioscorides "idrara an cak damla damla çıkabilenler" için rezene çayı önermiştir.

Tarif: Poşet rezene çayı satın alın ya da birkaç rezene yaprağını sıcak suda dernleyin. Süzün ve suyunu için.

Eller: Ödem için uygulanan eski Çin basınç noktaları, dizin iç tarafının ortasında yer alır.

Tarif: Dizinizin iç tarafına birkaç kez hafifçe bastırın .

Bitki: Çilek marketlere taşınmadan yüzyıllar önce İngiliz şifacılar, çileğin idrar çıkarmayı artırabildiğini keşfettiler.

Tarif: Marketlerden satın alabileceğiniz çilekler de yabani çilek ler kadar etkilidir. Yarım ya da 1 kilo çilek satın alıp gün boyunca tüketin.

Bitki: Transilvanya'nın Kont Drakula'yla meşhur olmadığı günlerde kasabalı şifacıların, idrar tutulması için yaban turpu ve bira karışırndan elde edilen gizli bir silahı vardı. Yaban turpu, tüm idrar sorunları için önerilen bir bitkidir. Bazı durumlarda rendelenmiş turpun gün içinde birkaç kaşık tüketilmesi önerilir.

Tarif: Temiz bir yaban turpunu 1 bardak bira ile kaynatın. Birkaç dakika soğumaya bırakın, daha sonra sıvıyı sıcakken için. Günde 1 bardak içebilirsiniz.

Bitki: Eski İngiliz ilaç kitapları, ardıç özünü n özellikle kalp hastalıklarından kaynaklanan idrar tutulması durumlarında böb rekler üzerinde etkili olduğundan bahsederler. Tarif: Önerilen ölçü günde 1 çay kaşığı ve bardak suyla tüketilmesidir. Ayrıca eczanelerden özel yağını da satın almanız mümkündür. Paketin arkasındaki talimatları uygulayabilirsiniz.

Bitki: Kuşkonmaz yemeyi seven herkes böbrekleri ne kadar çalıştırdığını da bilir. Eski Romalılar, bu bilgiye sahip oldukları için kuşkonmazı idrar çıkarılmasını desteklemek için kullandılar. On lar da Avrupalılar gibi özellikle kalp hastalıklarından kaynaklanan rahatsızlıklarda kuşkonmazın etkisinden yararlandılar. Fransızlar ise bu gibi durumlar için kuşkonmaz ve şekerden elde edilen bir şurubu önerirler.

Tarif: Botanik ürünler satan bir mağazadan kuşkonmaz ruhu satın alın. Ya da kendi karışımınızı hazırlamak için temiz kuşkon maz saplarını bir miktar votkanın içine batırın. 1 hafta ila 10 gün arasında karanlık bir yerde bekletin. Daha sonra kuşkonmazları çıkarın. Elde ettiğiniz karışımdan 10 damlayı günde 3 kez 1 ye mek kaşığı kadar tüketin.

Bitki: Bal kabağı, sakız kabağı ve kavun tohumları uzun yıllar dır vücuttaki sıvının atılması için kullanılan bir Amerikan yön temidir.

Tarif: Bir avuç tohumu yarım saat boyunca kaynatın ve süzün. Elde ettiğiniz sıvıdan her gün 1 bardak tüketin.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp