Nöbetler Ve Tutulmalarda Yapılması Gerekenler

Nöbetler ve Tutulmalarda Yapılması Gerekenler

Derhal tıbbi vardım sağlayın, eğer:
 
• Nöbetler beş dakikadan uzun sürüyor veya peş peşe geliyorsa
 
• Kazazedenin bilinci nöbetler arasında yerine gelmiyorsa
 
• Kazazede hamileyse
 
• Kazazede solunum zorluğu yaşıyorsa
 
• Nöbet, kazazede sudayken gelmişse
 
Tıbbi yardım için beklerken:
 
1. Kazazedeye yere uzanması için yardım edin ve çevresinde açık bir alan oluşturun. Yaralanmaya neden olabileceği için, nöbet geçiren bir kişiye aşırı kısıtlayıcı baskı uygulamayın. Ne duymuş olursanız olun, kazazedenin ağzına her hangi bir şey koymayın.
 
2. Destek olarak baş altına bir yastık koyun. Elbiseleri gevşetin ve gözlükleri çıkarın.
 
3. Solunumu takip edin. Eğer kişinin solunumu durursa, solunum-dolaşım desteği uygulamasına başlayın 
 
4. Nöbetleri takip edin. Nöbet süresini ölçün, ve birden fazlaysa, kaç tane olduğunu sayın. Bu bilgiyi geldiklerinde sağlık personeline bildirin.Nöbet veya Tutulmalar İçin Evde İlk YardımKişi nöbeti geçirdikten sonra, ona rahat bir ortam ve güven hissi sağlayın. Kendini tamamen toparlayana kadar yanında kalın. Siz aşağıdakileri yaparken ona istirahat etmeyi önerin:Masaj. Akupunktur basınç noktalarını uyarmak için birkaç dakika kulak memelerini sıkıca ovuşturun.
 
Skupunktur basma. Üst dudak ve burun arasındaki (burası kalbi uyaran akupunktur basınç noktasıdır) etli deriye yukarıya doğru basınç uygulayın.Kurtarıa İlaç. Kişinin bilinci tam anlamı ile açılana kadar içecek hiçbir şey vermeyin, sonra ya tek başına veya bir miktar su ile birkaç damla Kurtarıcı İlaçtan verin.
 
Önleme
 
Beyin için oksijen sağladığından nöbetlere yatkın olan kişilere yenen bir yosun olan klorella iyi bir gıda desteği görevi görür. 500 mg'lık kapsüllerinden günde 3 defa bir ila iki adet alın. Devamlı olarak alınabilecek diğer güçlü destekler kalsiyum, magnezyum, taurin (bir amino asit), B kompleks vitaminler ve lesitindir. Kara kohoş, kedi nanesi ve takke otu nöbet önleyici bitkilerdir.Sağlıklı beslenin ve aspartam, diğer tatlandırıcılar ve ağır metaller ile bulaşmış gıdalardan kaçının. Ender vakalarda bir nöbeti ilikleyebilecekleri için kafur ve ada çayı esans yağlarından kaçının.Gevşeme için yoga solunum tekniklerini uygulayın ve iyi vücut şekli çalışmaları ile omurganızı doğru şekilde tutun.

Beyin Nedir

Beyin (Latince'de cerebrum, Antik Yunanca'da ἐγκέφαλος (enkephalos, “baştaki”), from ἐν (en, “içinde”) + κεφαλή (kephalē, “baş”) sinir sisteminin merkezi olarak hizmet eden bir organdır. Bütün omurgalı hayvanlar ve çoğu omurgasız hayvan -bazı süngerler, knidliler, tulumlular ve derisi dikenliler gibi omurgasızlar hariç- beyne sahiptir. Baş kısmında; duyma, tatma, görme, denge, koklama gibi duyulara hizmet eden organlara yakın bir noktada bulunan beyin omurgalıların vücudundaki en karmaşık organdır. Normal bir insanda serebral korteksin (en geniş kısmı) 15-33 milyar nörondan müteşekkil olduğu tahmin edilmektedir. Her biri birkaç bin nöronla sinaps denen bağlantılar yardımıyla bağlıdır. Bu nöronlar birbirleriyle akson denen uzun protoplazmik lifler yardımıyla iletişim kurur. Aksonlar bilgiyi beynin diğer kısımlarına yahut vücudun spesifik alıcı hücrelerine taşır.

Fizyolojik olarak, beynin fonksiyonu vücudun diğer organlarının merkezi kontrolünü sağlamaktır. Hormon denen kimyasalların salgılanmasının işletimi ve kas aktivitesinin oluşumu vücudun diğer organları üzerindeki işlevlerindendir. Bu merkezi kontrol çevredeki ufak değişimlere bile gayet süratli ve koordine bir tepki vermeyi sağlar. Bazı temel tepkilerden olan refleksler, omuriliğin ve çevresel gangliyonların aracılığıyla gerçekleşebilir, fakat kompleks duyusal impulslara bağlı bilinçli yapılan komplike davranışlar ise beynin bilgileri bütünleme kabiliyetine ihtiyaç duyar.

Beyin Tümörü Nedir

Beyin tümörleri, kafatası içerisinde büyüyerek beyin üzerine baskı yaparlar. Bulundukları bölgeye ve baskı altında tuttukları beyin alanına göre belirtiler verirler. Ancak kafa içinde yer kaplayan bütün vakalarda olduğu gibi öncelikle kafa içi basıncın artmasına bağlı belirtileri gösterirler. Tümör düzensiz bir şekilde büyümeye devam eder ve genişleme, büyüme imkânı olmayan kafatası içerisinde beyin üzerine baskı yapmaya başlar.

tümör kötü huylu olduğu taktirde vücutta başka türlü hastalıklarada yol açabilir.Tümör ameliyat ile alınacagı gibi eger iyi huyluysada ışınlada alınabilir
  • Baş ağrısı
  • Epilepsi benzeri bayılmalar
  • Vücudun bazı bölgelerinde kısmi felçler
  • Şiddetli kusmalar
  • Bazı fiziksel yeteneklerimizin kaybı
  • Kişilik bozuklukları
Beyin tümörleri genellikle birincil ya da ikincil olarak sınıflandırılırlar ve bunlar (genellikle) vücudun herhangi bir yerinde başlayıp beyne metastaz yapanlar ve beyinde oluşanlardır. 9 yaş altı ve 55 yaş üstü daha sıklıkla görülen beyin kanserlerine, beyaz ırkta ve erkeklerde daha çok rastlanır.
  • Başağrısı
  • Kusma
  • Sara tarzında bayılma nöbetleri
  • İlerlemiş dönemlerde (Beyinde yerleştiği yere göre) vücudun bazı bölgelerinde felç belirtileri
  • Kişilik bozuklukları, bazı yeteneklerde (hesap yapma yazı yazma gibi) bozulma
  • Ēteşhis
Yukarıdaki belirtiler görüldüğünde kafa içi basıncın artmasından şüphelenilir

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp