Nezlenin Bitkisel Tedavisi

Nezlenin Bitkisel Tedavisi


Nezlenin bitkisel tedavisi için neler yapılmalı? Sorusuna yanıt olarak nezlenin bitkisel tedavisi hakkında faydalanacağınız bilgiler bu makalede yer almaktadır. Genellikle kolayca düzeltilebilen geçici bir durumdur. Ne var ki bazen daha ciddi problemlere işaret edebiliyor.

Nezlenin Bitkisel Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler


Nezlenin bitkisel tedavisi için şifalı pek çok bitki bilinir. Bu makalede sizlere nezlenin bitkisel tedavisi için şifalı olarak bilinen bitkiler hakkında bilgiler sunmaktayız...İşte nezle için şifalı bitkiler ;

Nezlenin Bitkisel Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler Nelerdir?


Nezlenin Bitkisel Tedavisi İçin Şifalı Bitkilerden alıç

Asabi çarpıntıları giderir. Sinir bozukluğunu geçirir. Yüksek tansiyonu düşürür. Aritmide kullanılır. Uykusuzluğu giderir. Kalbi kuvvetlendirir. Damar sertliği ve göğüs nezlesinde faydalıdır.

Nezlenin Bitkisel Tedavisi İçin Şifalı Bitkilerden deniz kadayıfı

Solunum ve hazım sistemi nezlelerini giderir. Vücudu besleyici olarak da kullanılır.

Nezlenin Bitkisel Tedavisi İçin Şifalı Bitkilerden gül

Gülden gülyağı ve gülsuyu elde edilir. Gülyağı kozmetik ve parfümeride kullanılır.Gülyağının antiseptik (mikrop öldürücü) etkisi vardır. Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir. Göz kanlanmaları ve göz nezlesinde etkilidir. Dâhilen ise hafif müshil etkilidir. Gülsuyu ve gül reçelleri halk arasında yaygın olarak kullanılır.

Nezlenin Tedavisi İçin Şifalı Bitkilerden meyankökü

Grip, nezle, anjin ve nefes darlığına faydalıdır. Öksürük ve balgam söktürür. Yüksek tansiyonu düşürür.

Nezlenin Bitkisel Tedavisi İçin Şifalı Bitkilerden okaliptus

Özellikle solunum yolu hastalıklarında kullanılır.Öksürüğü keser, boğaz ve burun iltihaplarını giderir. İdrar yollarını temizler. Hâricen deri üzerine sürülmek sûretiyle antiseptik olarak da kullanılır. Ökaliptus yaprakları doğrudan doğruya kaynatılarak kullanıldığı gibi, yağının tıpta da pekçok faydaları vardır. İlâç olarak veya kaynatma ile buğu, koku hâlinde de kullanılır. Yapraklar nefes darlığı, kabız, balgam söktürücü olarak, haşere sokmalarına, her nevî ateşlenmeye, nezle, nevralji, bronşit, romatizma, şeker, üremi gibi hastalıklarda, yağ veya ekşitilerek sirke, toz sabun, pudra ve mâcun şeklinde kullanılır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp