Nefes Kokusu Nasıl Geçer

Nefes Kokusu Nasıl Geçer :

İnsanların hayatında her ne kadar büyük problemler olsa da bazen ufak tefek olarak gördüğümüz problemler de vardır. Mesela bunlara örnek olarak nefes kokusu.

Nefes kokusunun ne kadar ufak tefek önemsiz birşey gibi görsek de, büyük bir problemdir ve kişilerin hayatlarını ciddi anlamda olumsuz etkiler. Kişilerde kayıplara endişelere, güven problemlerine kaygılara ve içe kapanmaya neden olabilir. Ruhsal sağlığı bozabileceği için tedavi edilmesi gereken bir sorundur.

Özellikle de insanların en çok şikayet ettikleri şey, sabahları yaşanılan nefes kokusudur. Sabah nefes kokusu nasıl giderilir diye sorarsanız, akşamdan sindirim kanallarımızda birikmiş bir takım gazların buna sebep olduğunu söyleyebiliriz. Sindirim kanallarında biriken bu gazlar, ağızda bulunan ölü bakteriler ile birleşerek kötü kokuya neden olur. Ayrıca akşamları dişlerimizi fırçalamadan uyumamalıyız.

Gün içinde sürekli olarak birşeyler yiyip içtiğimiz için artık besinler ağzımızda ve dilimizd birikerek bakteri oluşturur. Bu bakteriler de ağızda pis bir kokuya yani nefes kokusuna sebep olur. Düzenli olarak dişlerimizi fırçalar ve diş ipiyle dişlerimizi günde 1 defa temizlersek, sabah oluşması olası olan nefes kokusunu önleyebiliriz.

Pekçok kişi yaşamında en azından birkaç defa ağız kokusundan mustarip olmuştur. Tıpta Halitosiz olarak aisimlendirilen “ağız kokusu” pek çok farklı sebeplerden meydana gelebilir .Kötü kokan nefes kokusu problemi yaşayan insanlarda önemli sosyal ve psikolojik sorunlara sebep olan ağız kokusu hastalığının mevcut insanların en az yüzde ellisini etkilediği sanılıyor.

Ağız Kokusu genellikle ağızda veya dişlerde bulunan bir sorunun habercisidir . ağız veya dişlerde bir sorun bulunamadığı taktirde yapılması gereken bir doktora gidilmesi ve tıbbi bir sorun olup olmadığının araştırılmasıdır.

Ağız kokusu nun nedenleri nelerdir ?

-Ağız kuruluğu ( Xerostomia ) : ağızdan nefes alma , kullanılan bazı ilaçlar , tükürük -bezindeki bazı problemler sonucunda tükürük bezlerinin yeterli üretim yapmaması
-Dişlerin fırçalanmamış olması ( yemek artıkları , koku veren yiyecekler )
-Dişlerdeki çürükler
-Dişlerdeki iltihaplar
-Diş etindeki iltihaplar ve diş taşları
-Eskimiş ve deforme olmuş , yeterince temizlenmemiş hareketli ptotezler
-Hatalı yapılmış veya deforme olmuş olan kron-köprüler
-sigara , tütün kullanımı

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp