Nasır Nasıl Tedavi Edilir

Nasır Nasıl Tedavi Edilir : Ellerimizde ve ayaklarımızda oluşan nasırların altında yatan farklı sebepler vardır. Sebebi her ne olursa olsun nasırların mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Çünkü tedavi edilmediği takdirde giderek büyür ve hayatımızı ciddi şekilde zorlaştırabilir.Özellikle ayaklardaki nasır kökleşirse, yürürken, sosyal yaşamda, iş hayatında zorluklar meydana getirebilir. Ayrıca zaman içerisinde enfekte olabilir. Eğer bir damar hastalığı veya şeker durumu mevcutsa enfeksiyon riski çok önemlidir.Nasır tedavisini gözünüzde büyütmeyin! Nasır genel olarak ilaçlarla tedavi edilir. Doktorların önerdiği değişik asitler içeren solüsyon ve flasterler kullanılır. Ama durum daha ciddi olduğunda cerrahi yöntemler uygulanıyor.

Ayak nasırları nasıl tedavi edilir?

Ayakta çıkan nasırlar daha çok ayak yapısından veya ayakkabıdan kaynaklanır. Eğer ayakta kemik çıkıntıları varsa bir ortopedistten yardım alınabilir. Ayrıca sivri ayakkabılar, dar ayakkabılar ve topuklu ayakkabılar da nasıra yol açabilmektedir. Dolayısıyla daha rahat ve yumuşak, düz ve yuvarlak burunlu ayakkabılar tercih etmek gerekir.Bu tip alınabilecek önlemler dışında nasırı sık sık törpülemek, ılık su banyoları yapmak, eczanelerde reçetesiz olarak satılan nasır solüsyonları veya plasterlerinden faydalanmak da doğru olacaktır. Çok derinleşmeden bu önlemlerle ayak nasırlarınızı tedavi edebilirsiniz.Bir de parmak aralarında parmakların birbirleri üzerine binmesi sonucu ortaya çıkan nasırlar vardır. Bunlar da yine ilaçlarla gerileyebilir veya cerrahi yöntemlerle çok basit bir şekilde çıkarılabilir.

Evde uygulanabilecek yöntemler?

Nasırların neden olduğu ağrı ve rahatsızlıktan kurtulmak ve nasırları yok etmeye çalışmak için uygulanabilecek adımlar şunlardır:

*Badem yağı, E vitamini ya da lanolin içeren bir kremi nasirin üzerine yedirin. Böylece nasirin yumuşamasını ve eğer şanslıysanız küçülmesini sağlayabilirsiniz.

*Ayakkabı giydiğiniz zaman ağrılı bölgenin korunması için üzerine normal yara bandı veya plaster takın. Bant veya plasteri 1 günden daha uzun bir süre nasirin üzerinde tutmayın ve çıkartırken nasirin etrafındaki cilde zarar vermemek için dikkat edin.

* Nasırlı bölgeyi yumuşatmak için ilik suda bir süre tutun. Daha sonra fazla sert olmayan bir ponza tası veya benzeri yumuşak bir aletle nasirli bölgeyi hafifçe temizlemeye çalısın. Böylece nasirin oluşturduğu sertliği -ölü hücreleri- temizlemiş, bölgeyi rahatlatmış olacaksınız.

*Giydiğiniz ayakkabıları ayak ve özellikle parmak bölgenize baskı yapmayacak sekil ve yumuşaklıkta seçin. Ayakkabılarınıza gerekli bakim ve tamiri yaptırın veya eskiyerek seklini kaybetmiş olanları giymeyin. Yürürken ayağınızın maruz kaldığı sürekli sokun emilmesi için ayakkabıların iyi durumda olması şarttır.

Özellikle ayakkabı topuklarının yıpranması, vücut yükünün %25‘ini çekmekte olan ayak tabanınızla kemiğinize aşırı ve yanlış yük binmesine neden olur. Ayakkabınızın topuğu özellikle belli bir yöne doğru aşınıyorsa mutlaka bir ortopediste bas vurun.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp