Menisküste Ozon Tedavisi

Menisküste Ozon Tedavisi : Menisküs yırtıklarının başlangıç tedavisi buz uygulaması, istirahat, dizin yukarı alınması şeklinde özetlenebilir. Meniskünün sadece 1/3 dış (eklem kapsülüne yakın) bölümünde kan dolaşımı vardır. Bu bölgelerdeki yırtıklarda , menisküs kendi beslenmesi sayesinde yırtığın tamirini sağlar. Kova sapı yırtık ve dizde kilitlenme dışında menisküs yırtıkları ameliyatsız iyileşebilir.

Son zamanlarda ozon(O3) tedavisi ile menisküs yırtıklarında çok iyi sonuçlar alıyoruz. Ozon yüksek enerjili oksijendir. Diz eklemi içine uygulayabileceğimiz 3-5 enjeksiyonla hastanın menisküs yırtığı iyileşebiliyor. Özellikle egzersiz, fizik tedavi ile beraber ozon enjeksiyonu yapılırsa daha iyi sonuç alınabilir.Ozon(O3), gökyüzüne mavi rengini veren ve üç oksijen atomundan oluşan, renksiz, kendine özgü kokusu olan bir gazdır.Atmosferin stratosfer tabakasında yoğun olarak bulunur.

En yoğun bulunduğu atmosfer katmanı olan Stratosfer tabakasındaki ozon, yeryüzünün oksijen kaynağı, aynı zamanda zararlı ışınları emerek bizi koruyan şemsiye gibidir.Bazı hava olaylarında ultraviyole ışınlarının, sis ve dumanın etkisi ile oksijen basıncı artması sonucunda soluduğumuz havada ozon oluşabilmektedir. Bu nedenle ozon kirlilik ölçümünde kullanıldığından halk arasında yanlış anlama sonucu kirliliğin nedeni olarak ozon gazı kötü bir gaz olarak algılanmaktadır.

OZON TERAPİ NEDİR ?

İnsanoğlu ozonu atmosferde yoğunluğu azalmış OZON DELİĞİ ile tanırken onun tedavi edici muhteşem özelliği daha geri planda kalmıştır.

Ozon, tıpta hastalıkların tedavisinde 150 yıldan fazla zamandır uygulanmaktadır.

OZON GAZI kullanılarak yapılan iyileştirici tedavilere “ozon terapi” denilmektedir.

Tedavi yöntemleri içerisinde MUCİZE sözcüğünü hak eden belki de sadece ozon terapidir. Ozon terapi bazı hastalıklarda ana tedavi yöntemi olarak kullanılırken, bazı hastalıklarda tedaviye destek ve tamamlayıcı olarak kullanılmaktadır.Ozon göklerden gelen şifadır. Güçlü bakteri, virus ve mantarları öldürücü etkisi, bağışıklık sistemini düzenleyici etkisi (immünomodülatör etkisi), oksijenin dokulara taşınması ve salıverilmesi üzerine olan olumlu etkisi, hızlı ve etkili yara iyileştirici özellikleri sayesinde medikal ozon gazı çok geniş hastalık yelpazesinde kullanım imkanı bulmaktadır. .

Ozonun Kullanıldığı Hastalıklar


Yaşlılıkta ozon tedavisi (Alzheimer, Demans, Parkinson, Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Damar Tıkanıklığı,)
İyileşmeyen yaralar (Diabetik Ayak, Decubit Yaraları, Enfeksiyona Bağlı Yaralar, Yanık Yaraları)
Kronik hastalıklar ( Yüksek Tansiyon, Şeker Hastalığı)
Nörolojik hastalıklar (Migren, Vertigo (baş dönmesi), Epilepsi, Bunama, Spastik Çocuklar)
Cilt ve saç hastalıkları (Ürtiker, Saç Dökülmesi, Saç Yağlanması, Egzama, Sedef, Ter Kokusu)
Solunum sistemi hastalıkları (Astım, Bronşit, KOAH)
Kas, eklem ve romatizmal hastalıklar (Diz ve Eklem Kireçlenmeleri, Romatizmal Ağrılar, Menisküs Yırtıkları, Bel Fıtığı, Boyun Fıtığı)
Virüslerin yol açtığı hastalılar (Domuz Gribi, Kuş Gribi)
Mide ve barsak hastalıkları (Ülseratif Kolit, Crohn Hastalığı, H, Pylori Tedavisi)
Kadın hastalıkları (Menapoz etkilerini azaltmak, Kısırlık ve Tüp Bebek tedavilerini desteklemek)
Göz hastalıkları (Sarı Nokta Hastalığı)
Karaciğer hastalıkları (Sebebi bilinmeyen karaciğer enzim yüksekliği, Hepatit B, Hepatit C)
Kanserin önlenmesi ve tedavisi
Böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesi
Selülit tedavisi
Kronik yorgunluk sendromu
Stresle mücadelede
Detoks (toksinlerden arınma) amaçlı
Anti aging (yaşlanmaya karşı) amaçlı
Cinsel fonksiyonların düzenlenmesi
Sporcularda performans arttırıcı

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp