Lazer Tüy Dökücü

Lazer Tüy Dökücü : Deriye lazer atışı yapıldığında, ışık milisaniyeler içerisinde deriden emilmeksizin geçer ancak kıl kökü ve kıl gövdesi tarafından emilir ve kıl kökü içerisinde yüksek isi meydana getirerek kıl kökünün tahrip olmasına yol açar.

Lazer vücuduma hasar verir mi ?

Lazer çoğu vakit radyasyon gibi değerlendirilip sağlığa zarar vermesinden luzumsuz yere korkulmaktadır. halbuki lazer ile radyasyon arasında bir ilişki yoktur. lazerin deriye uygulanması sırasında deri altındaki doku ve organlara gelişi hoş bir etkide bulunduğuna dair bir bulgu da gözlenmemiştir. esasen, çok kuvvetli epilasyon lazerleri ile dahi, etkili dozlarda ancak kıl kökü seviyesine dek ulaşabilir.

İşlemler acı verir mi ?

Lazerlenen kıl kökü tahrip olurken, paket lastiğinin cilde çarpmasıyla oluşan acının benzeri bir his algılanır. bu kaçınılmazdır. vücudun bazı bölgeleri daha hassas olduğundan, doğal olarak bu bölgelerde his daha kuvvetli olabilir. ancak lazer soğutucu ile birlikte kullanılmakta olduğundan derinin ısınmasına bağlı bir ağrı-acı meydana gelmez.

Soğutucu, işlem sırasında lazer atisi öncesi-atış sırası ve sonrasında deriyle devamlı temas durumunda tutularak işlem bölgesini soğutur ve deri üst tabakasını lazerin ısısından korur. soğutucu sayesinde kıl kökündeki reaksiyon da nispeten az hissedilir. örneğin dudak üzerindeki ince tüyler lazerlenirken bir şey hissetmezsiniz. tedaviler sırasında gelişi hoş bir lokal anestezik ya da ağrı giderici gerekmez.

Lazerli epilasyon hangi bölgelerde uygulanır ?

lazer, tüm vücuda tatbik edilebilir. yüz, ense, boyun, kulaklar, kaslar, kol, koltukaltı, bacak, göbek, kalça, sırt, omuzlar, belde uygulandığı gibi, göğüs, meme, bikini çizgisi gibi duyarlı bölgelerde de tehlikesizce tatbik edilebilir.

İşlemler ne kadar sürer ?

Bu işlem yapılan bölgenin genişliğine göre değişir. örneğin dudak üstü 1 dakikada biterken sırt 1-2 saat sürebilir.

Kaç kez yapılır ?

Lazer kil köklerine gelişme dönemlerindeyken etki eder. dinlenme dönemindeki bir kök lazerden ötürü geçici bir müddet için baskılanabilir ancak tahrip olmaz. belli bir vakit diliminde bütün kil kökleri birden büyüme döneminde olamayacağından, tüm kökleri yok etmek için de tek bir tedavi yetmeyecektir.

İşlemler, kökler büyüme fazına girdikçe, 4-6 hafta aralıklarla ya da tüyler çıktıkça yapılır. toplam işlem sayısı vücut bölgesine göre değiştiği gibi, genetik etkenler, yaş, cinsiyet, hormonal profil gibi özelliklerinize bağlı olarak da değişiklikler gösterir. tedavi amacınızı hekiminize bildirdiğinizde size göre ideal bir tedavi şeması ayarlanacaktır.

Tedaviden sonra deride ne gibi bir değişiklik gözlenir ?

Bazı ciltlerde pembelik veya kızarıklık olabilir ve çok kısa bir müddet sonra yok olur (yaklaşık 0. 5-1 saat arası gibi). ancak kuvvetli bir soğutucu ile birlikte kullanılan lazerlerde, işlem sonrası pembelik-kızarıklık neredeyse hiç görülmez.

Tedaviden sonra yapmamam gerekenler nelerdir ?

Tedaviden sonra derhal günlük yaşantınıza dönebilirsiniz.

Tedaviden sonra losyon-krem kullanımı lazım midir ?

Deride kızarıklık meydana getiren lazer işlemlerinden sonra koruyucu olarak bir takım kremler kullanmak lazım olabilir ancak kızarıklık oluşmayan bir tedaviden sonra gelişi hoş bir koruyucu krem uygulamasına da gerek kalmaz.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp