lamina diş fiyatları 2015

Lamina Diş Makale 2 :

Porselen lamina, dişlerinize çok az müdahale ile hazırlanabilir. Hatta bazı vakalarda dişinize hiç müdahale edilmeden yalnızca ölçüsü alınarak porselen diş laboratuarında lamina porselen hazırlanır. Bitmiş bir Lamine Diş 'in kalınlığı yaklaşı 0.5- 0.7 mm kalınlığındadır. Dişlerin yalnızca ön yüzeylerinde preparasyon yapıldığı için konservatif tedaviler arasında yer alır.

Estetik diş hekimliği açısından önemli bir metod olmasının sebebi, ışık geçirgenliğinin yüksek olmasıdır. Işık iletkenliği olması, yapılan protezin doğal dişler ile aynı reaksiyonu vermesini sağlar.

Estetik bir form verebilmek için hasta ağzında yapılacak işlem süresi çok kısalmıştır. Dişin küçültülmesi için zaman harcanmadığı içinde avantajlı bir yöntemdir. Diş hekiminin aldığı ölçü üzerinde, Diş laboratuarında güçlendirilmiş porselenden üretilir.

LAMİNA PORSELENLERİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Dişlere çok az bir müdahale ile yapılabilmesi en büyük avantajıdır, Bunun getirdiği çok kısa çalışma süresi, hastalar açısından rahatlatıcı olmaktadır. Ayrıca minimum müdahale edilmesi dolayısı ile dişler için daha konservatif bir tedavi olarak kabul edilir.

Diğer önemli avantajı ışık geçirgenliğinin doğal dişlere çok yakın olmasıdır. Bu sayede çok doğal bir görünüm elde edilebilir.

Diş ve diş eti birleşiminde mükemmel bir geçiş sağlanır. Metal destekli porselen köprülerde oluşabilen diş eti kenarındaki yansıma porselen laminalarda oluşmaz.

Toplam tedavi süreside kısadır. Metal provası, zirkonyum alt yapı provası, cila ( glaze ) için ayrı seans, gibi safhalar yoktur.

Lamina porselenler cilalanmış olarak prova edilir. Cilası yüksek dereceli porselen fırınlarında yapıldığı için aşınma direnci yüksektir ve sigara, çay, kahve gibi gıdalardan etkilenmez ve üzerinde diş taşı oluşumuna izin vermez.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp