Kurdeşen Hastalığı Ve Tedavisi

Kurdeşen Hastalığı Ve Tedavisi :

Kurdeşen hastalığı,bir diğer bilinen adı ile ürtiker… Alerjik deri döküntüsü olarak bilinen bu hastalık özellikle küçük çocuklarda belirgin halde görülmektedir. Hastalık kırmızı lekelerle kendini belli eder ve tatlı bir kaşıntıyla bünyeyi rahatsız etmektedir. Akut ve kronik olarak 2 farklı türü vardır, kısa süreli alerji akut, uzun süreli alerji ise kronik ürtiker olarak bilinir.Akut ürtiker‘in belli başlı nedenleri vardır,evcil hayvanlar,deniz mahsülleri,ilaçlar,arı sokması… Bu hastalığı kimi zaman vücut belirler, bazı insanlar ilaca ya da aşıya karşı narin bir yapıya sahiptir ya da arı sokması o vücut yapısı için büyük bir rahatsızlık ortaya çıkarabilir. Kronik ürtiker ise;güneş ışığı,derinin aşırı sıcağa maruz kalması ve alerjik hastalıklar tarafından tetiklenir.

Belirtileri Nelerdir? Tedavi Yöntemleri

Deri üzerinde,herhangi bir bölgede oluşması ve yayılması mümkündür. Kırmızı pullar şeklinde vücut üzerinde hızlı bir şekilde yayılır. Yüksek ısıya maruz kalındığında kaşıntı ve yayılma çok daha fazla görülür. Bazılarının üzeri kepeğimsi şekildedir ve pul pul dökülür.Kaşıntı özellikle gece yarıları ve çok sıcak alanlarda meydana gelir ve kişiyi depresyona götürecek derecede yoğundur. Kızarıklar genellikle kabarcık halinde ve küçük boyuttadır,yayılma süreleri çok hızlıdır ve kaşındıkça daha yoğun rahatsızlığa sebebiyet vermektedir. Tedavi aşamasında ilaçlar ve kremler önerilmektedir.Doktor, teşhis sonrası hastalığın derecesine bağlı olarak ilaç ve merhem kullanmanızı tavsiye edecektir. İlaçların devamlılığında hasta daha rahat bir duruma gelecektir. Uyarmak istediğim en önemli nokta ilaçlar tamamen bittikten sonra hastalık tümüyle yok olmaz çok sıcak alanlarda bulunduğunuzda ya da alerjiye sebep olan besinlerden aşırı tükettiğinizde hastalık yeniden baş gösterecektir.

Ne Gibi Önlemler Alınabilir?

Bu tarz bir hastalığa yakalanmadan önce beslenme şekliniz ne olursa olsun herhangi bir ürünü aşırı şekilde tüketmemeye gayret gösterin, özellikle yağlı besinler alerjiyi tetiklemektedir. Ek olarak cips, çikolata ve kola gibi yiyecek ve içecekler aşırı tüketildiğinde alerjiye kapılarınızı açmış bulunursunuz. Hastalığa yakalandıktan sonra ilk olarak ilaç tedavisi önerilen olacaktır ancak sizlerin de yapabileceği şeyler mümkün… Hastalık döneminde; vücudunuzu serin tutmaya özen gösterin, kaşıntı arttığında ılık bir duş sizi rahatlatacaktır, aşırı besinlerden bu dönemde de uzak durun,güneş ışığından olabildiğince kaçın çünkü sıcak vücuda olumsuz etki edecek ve kaşıntıyı arttıracaktır. Kurdeşen hastalığının bitkilerle tedavisi de mümkündür sizlere sunacağım videoda bu bilgiler mevcuttur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp