Kolestrol Kaç Olmalı

Kolestrol Kaç Olmalı :

Kolesterol, İyi Kolesterol (HDL), Kötü Kolesterol(LDL) olmak üzere iki çeşittir. Kötü Kolesterolün (LDL) yüksek olması, İyi Kolesterolün de düşük olması, her zaman risk teşkil eder.Bu tür kişilerde, kalp krizi, felç, damar tıkanması, böbrek yetmezliği gibi hastalıkların ortaya çıkma olasılığı daha fazladır.

Kötü kolesterol yani LDL, kanda yağların damar duvarında birikmesine sebep olarak, damar sertliği denilen bir çeşit damar hastalığına yol açar. Damar sertliği nedeniyle, damar, zamanla daralarak kanın geçmesine izin vermez ve kalp krizine neden olur. Eğer damar tıkanması beyin damarlarında olursa, felç meydana gelebilir

İyi Kolesterol, yani HDL, kandan yağları toplayarak, parçalanmak üzere karaciğere götürür.HDL miktarının artması damar sertliği riskini azaltarak, damarlarımızı, dolayısıyla da, kalbimizi ve beynimizi korur.HDL nin artmasını sağlamanın en kolay yolu egzersiz yapmaktır.

Yani; Kötü Kolesterol (LDL), organlara ve damarlara kolesterol yüklerken, İyi Kolesterol (HDL) tam tersine, fazla yüklenen kolesterolü yok ediyor.

Kolesterol Yüksekliği Nasıl Belli Olur? Kolesterol Değerleri Ne Omalıdır?

Kolesterol değerleri, kan testi ile anlaşılır.

Nomal Değerler:

Total kolesterol : 200 mg/dl'nin altı,

LDL kolesterol : 130 mg/dl'nin altı,

HDL kolesterol : 40 mg/dl'nin üzerinde olması gerekir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp