Alışveriş Sepeti
Okuduğunuz makale ile ilgili aklınıza takılan sorular için uzman kadromuz hizmetinizde.

Sorunuzu sorun, uzman kadromuz sorunuzun cevabını hemen e-posta adresinize göndersin.
Uzmana Sor
Hastalığınız ile ilgili sormak istediğiniz soruyu tıbbi ve aromatik bitkiler uzmanlarımıza buradan sorabilirsiniz.

Sorduğunuz sorunun cevabını uzmanlarımız en kısa sürede size dönerek cevaplayacaktır.
Uzmana Sor
Kokulu Yağlar
Kokulu Yağlar
Hastalığınız İle İlgili Uzmanımıza Soru Sormak İçin Tıklayın
Kokulu Yağlar :

Daha çok aromaterapide masaj şeklinde kullanılan kuvvetli kokulu preparatlardır. Bunun dışında kozmetik sahasında da geniş bir kullanılışları vardır.

Genellikle güzel kokulu çiçekler bazen de kokulu yaprak ve kabuklar kullanılır (bk. Kalafatcılar Ö.A. Parfüm Bitkileri ve Kozmetoloji, Manisa 2004).

Cam bir kap içine 1 kısım çiçek ve 4 kısım kokusuz bir yağ konur. Yağ olarak susamyağı veya jojoba yağı tercih edilir. Oda sıcaklığında ve gölgelik bir yerde üç gün bekletilir. Bir tülbentten süzülür. Elde edilen süzüntüye tekrar 1 kısım çiçek konur ve yine üç gün aynı şekilde bekletilir, tülbentten süzülür.



Jojoba Yağı: Jojoba yağı yağ asidi ve esterlerinden oluşmaktadır, doymamış yağ asitlerince zengindir.

Jojoba Yağının Faydaları: Antialerjendir. Akneleri giderir. Kırışıklıklarda etkilidir. Kuru ciltleri nemlendirir. Saç kırılmasını engeller. Sivilceli ve yıpranmış ciltlere faydalıdır. Ciltteki yanmayı ve dökülmeyi hafifletir. Sporcularda ayak kremi olarak kullanılır. Saç şekillendiricisi olarak da kullanılabilir. Saçların uzamasını ve güçlenmesini sağlar. İltihaplı egzamalarda ve Selülit tedavisinde kullanılır.

Saça parlaklık ve yumuşaklık verir. Kuru cildi nemlendirirken, yağlı ciltteki yağı dengeler. Jojoba yağı, saçı düzgünleştirir. Kepek oluşumunu önler. Cilde esneklik kazandırarak karın ve bacaktaki çatlakları önler. Antibakteriyel, anti-inflammatory (iltihap giderici) ve anti oksidantdır. Göz makyajı dahil olmak üzere yüzdeki makyajı kolaylıkla ve nazikçe temizler.

Doğum sonrası çatlakların önlenmesinde baz yağ olarak tavsiye edilmektedir.turkeyarena.net Genel cerrahi uygulamalarda, göz hastalıklarında, iç, orta ve dış kulak iltihaplanmalarına, Romatizma ağrılarında eklem iltihaplanmalarında, kireçlenmelerde, diş eti ve ağız mukozası iltihaplarında, cilt hastalıklarında koruyucu olarak kullanılmaktadır.

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır?

Sadece haricen kullanılır. Saçlara friksiyon yöntemi ile cilde masaj yapılarak kullanılabilir. Avuç içine birkaç damla damlatılır. Gerekli yerlere masaj şeklinde uygulanır.

En Çok Bu Yazılar Okunuyor
Sizin İçin En Son Bunları Yazdık
Yorumlar Konuya Yorum Yapın

Konu ile ilgili düşüncelerinizi paylaşın.

Kokulu

Yağlar