KOAH (kronik obstrüktif akciğer hastalığı)

KOAH (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) :

KOAH (kronik obstrüktif akciğer hastalığı)

Bugünlerde defne joy foster‘ in ölümüyle de anılan bu hastalık kronik bronşit, kronik astım, amfizem olarakta geçiyor. Bronşların iltihaplanmasına bronşit adı verilir ve kronik bronşitte bronşlardaki mukoza tahrib olur pürülan (iltihaplı) görünümde balgam vardır öksürük, balgam çıkarma ve nefes darlığı görülür .

amfizemdede aynı şekilde öksürük balgam nefes darlığı ve üfler şekilde solunum vardır.

akciğerler broşlar, bronşioller, alveol gibi yapılarla birlikte çalışmaktadır. Amfizemde terminal bronşiollerin ilerisindeki hava boşluklarının genişlemesiyle karakterize bir durumdur .

özellikle sigara pipo içimi trekea (soluk borusu) ve bronşlarda kalıcı tahrişler meydana getirir ve bunun sonucunda kronik bronşit oluşur . yani en önemli sebep sigara kullanımıdır . demektir ki vücudun yeterince oksijen almaması tüketememesidir.

Bunlarla birlikte gelen aşırı mukus salgısı alveolleri tıkamaya başlar ve sonuçta pnömoniye neden olur (akciğer iltihabı, zatürre) bunun sürekli tekrarlanmasıyla alveoller genişlemeye başlar böylece akciğerdeki bağ dokularında bulunan liflerin artmasıyla akciğer dokusu sertleşir.bu sertleşme oksijen ve karbondioksit değişimini engellemeye başlar ve nefes darlıkları, üfleyerek nefes alıp vermeler başlar.

Önceleri eforla kendini gösteren bu nefes darlığı ,öksürük ve balgam ilerleyen zamanlarda istirahattede kişiyi rahatsız eder bronşlar iyice büzülür tıkanmaya başlar ve kişi nefesini zorlayarak alıp verir.

Koah Hastalığına Yakalanmamak İçin Neler Yapılmalıdır :

Koah‘lı hastalar kesinlikle sigara kullanmamalı sigara dumanı veya herhangi bir duman olan yerlerde uzun süre durmaktan kaçınmalıdır . fazla tozlu ortamlarda bulunmamalıdır.

Koah 3 derecede görülmektedir : hafif, orta ve ağır şiddetli koah düzeyleridir.

Bu dereceye göre hastalar kesinlikle doktora görünmelidir . tam tedavisi olmasa bile hastanın soluk alıp vermesini kolaylaştıracak ilaçları tedavi yollarını mutlaka öğrenmesi gerekir

Koah hastalığı Tedavisi İçin :

Sigaranın bırakılması, Tozlu ve dumanlı ortamlarda çalışmamak, bulunmamak ve Düzenli ilaç tedavisidir.

Diğer Yandan Koah İçin Bitkisel Tedavi :

Koah hastalığı için gereken bitkiler ölçüleri ve hazırlanılışı

25 gr zencefil, 25 gr havlıcan (kök), 25 gr zerdeçal, 25 gr öğütülmüş ardıç tohumu, 25 gr gül hatmi (hatmi gül), 25 gr ebe gömeci, 25 gr toz meyan kökü, 25 gr toz papatya, 25 gr, toz ısırgan tohumu (erkek), 25 gr toz keten tohumu, 1 kg bal ve 1 kg da keçiboynuzu pekmezi.

Not : Keçi boynuzu pekmezi ve bal şeker hastaları için önerilmez. şeker hastaları ismini vermiş olduğum bitkileri çay şeklinde kullanmaları tavsiye edilir.

Karışımın Hazırlanışı : İsimlerini vermiş olduğum bitkilerin hepsi birbirine karıştırılarak iyice harmanlanmalı büyük bir kabın içerisine 1 kg keçi boynuzu pekmezi 1 kg bal ve karıştırmış olduğumuz bitkilerin tamamı dökülür ve tahta kaşıkla iyice karıştırılır. ( tahta kaçık kullanılmasının sebebi metal kaşık balın özelliğini bozar) Bu şekilde ilacımız kullanıma hazırdır.

İlacın Kullanımı : Macun haline getirdiğimiz karışım her sabah öğle ve akşam günde 3 defa aç karnına birer tatlı kaşığı (tahta kaşık) kullanılması tavsiye edilir. şeker hastaları içinse her sabah öğle ve akşam günde 3 defa 1 su bardağı kaynamış suyun içerisine karışım olan tozdan bir tatlı kaşığı atıldıktan sonra 5 dakika demlenmesi beklenir 5 dakika sonra süzülerek yine aç karnına içilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp