Kil Nedir

Kil Nedir :

Kil  Nedir

Yeryüzünün birçok zenginliğini içinde barındıran kil, tarih boyunca insanoğluna sağlık ve güzellik kazandırmış bir bileşim ürünüdür. Demir, alüminyum, magnezyum, kalsiyum, silisyum, çinko gibi doğal mineraller içerir. Kil doğada sarımtırak, kırmızımtırak ve esmer renklerde bulunur. Kile rengini veren bulunduğu çevredeki minerallerin yoğunluğudur. Kil yapısı itibariyle su ve nem çekme özelliğindedir.

Denemeyen, bu kadar yaygın olan bu maddenin içindeki emsali olmayan zenginlikleri hayal bile edemez. Evet, kilden bahsediyorum. Yıllar boyunca yağmurda ayaklarınıza yapışan kilden, ama aynı zamanda büyük bir aşkla şekil verdiğiniz, güzel nesneler yaptığınız kilden bahsediyorum. Kil, insanoğlunun kullandığı minerallerin en safı, en katkısızıdır.

Kil, her zaman suyla ilişkilendirilir. Böylece doğumun ve hayatın sembolü iki temel maddeyi meydana getirirler. Güneş, hava ve suyu içinde barındıran kil; güçlü canlandırma etkisi olan önemli elementlerden oluşur: böylece kil sayesinde gezegenimizde bulunan bu dört maddeden yararlanmış oluruz.

Kilin Faydaları Nelerdir?


Yüzeye çekme ve emme (absorb ve absorb) özellikleri sebebiyle vücudu toksik maddelerden arındırma özelliği bahşedilmiş olan kil, canlı çamur olarak adlandırılmıştır.

Kilin yer altında uzun süre sıcak su basıncına maruz kalması kristalize olmasına ve negatif elektrikle yüklenmesine sebep olur. Kristalleşen kil çok küşük parçalara ayrılır ve bu da kilin vücutta kolayca emilmesini sağlar.

Negatif yükleri sayesinde ise kil pozitif yüklü toksik maddeleri cilt yüzeyine çeker ve daha sonra bunları emerek vücuttan uzaklaştırma vazifesini yerine getirir.

Özellikle kalsiyum montmorillonit vb (kil) toksiklerden (zehirler) arındırma özelliği dışında; ağrı, açık yara, kolit, (kalın bağırsak iltihabı), ishal hemoroid, ülser, bağırsak problemleri, sivilce, siyah nokta, kansızlık ve daha bir çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmaktadır.

Kil cildin yağ salgısını kontrol altına almaktadır, kil ayrıca doğal peeling (ölü hücrelerden arındırma) etkisi yapmaktadır.
Cildin üst tabakasını nazikçe soyan kil, çatlak ve çizik görünümünü azaltır.

Kil cilde ihtiyaç duyduğu nemi ve mineralleri geri kazandırır, elastikiyeti arttırır.
Günümüzün yoğun temposuna karşı cildi korur, yıpranmasını ve gözeneklerin kapanmasını engeller.

Kil maskesi



Kil maskesi ne işe yarar Kil maskesinin faydaları Kil maskesi neye yarar

Kilin Faydaları:

Kilin içerisinde 36 çeşit mineral, vitamin vardır. Özellikle cilt temizliği için çok yararlıdır, cildi güzelleştirir. İnsan derisinin mineral özelliği ile kilin mineral özelliği aynı olduğu için cilde çok yararlıdır. Hatta saçlarda kullanıldığında saçları besler. Kilin alerjik bir etki yaratma durumu çok ender görüldüğünden temizlik amaçlı ilk tercih edilen maske kil maskesidir. Cilt tipine uygun olarak içine çeşitli doğal ürünler katılarak hazırlanabilir .

Kil maskesinin içinde ana ürün olarak fırınlanmış kil ve yosun karışımı vardır. Ek olarak destekleyici, vitamin ve nemlendirici doğal ürünler bulunur. Maskelerinizi kullanmadan en fazla bir gece saklarsanız ve gecikmeden uygulamanız özellikle tavsiye edilmekte… İçindeki ürünler doğal olduğundan ve raf ömrünü uzatmak adına herhangi bir kimyasal bulunmadığından taktir edersiniz ki bozulması muhtemeldir.

Kil Maskesinin Kullanımı :

Öncelikle yüzümüzü cildimize uygun bir temizleme ürünü ile temizleyip yıkıyoruz. Sonrasında hazırlanmış maskeyi ince bir şekilde cilde uyguluyoruz. Göz altlarına ve üstlerine sürmüyoruz. Maskeyi sürme işlemi bittikten sonra mümkünse sırt üstü uzanıyoruz yada kafamızı arkaya doğru yatırıyoruz. Çünkü cildimiz çok hassas olduğundan maskenin ağırlığı ve yer çekimi kanunu yüzünden ciltte sarkma olabilir. Ayrıca maskeyi yıkayana dek konuşmuyor ve mimik yapmıyoruz, çünkü bu tarz maskelerde çatlama olduğunda ciltte iz kalma durumu yaşanabilir. Maske tamamen kurumadan , kenarları beyazlaşmaya başladığında ve elinizi maskeye sürdüğünüzde elinize yapışmayacak halde geldiğinde duru su ile yıkıyoruz. Sonrasında ise yine cildimize uygun bir nemlendirici sürüyoruz.

Bunları unutmayın!

– Kili nereden alırsanız alın aldıktan sonra bir tepsiye koyarak muhakkak 250°C-300°C de fırınlayın.

– Yeşil kil daha yağlı olduğu için cilt için daha besleyicidir.

– Kili kesinlikle kalitesiz plastik ve sabun ile temas ettirmeyin. Sabun ile kil birleştiğinde bakteri oluşturur.

– Kili toz haline getirmek için bir cam kaseye kili koyup üzerini geçecek şekilde su koyun, kil dibe çökecektir. Suyu süzüp kili fırına verdiğinizde toz haline gelecektir.

– Hangi maskeyi yapacaksanız yapın, muhakkak cildiniz temiz olmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp