Kıl Dönmesinin Tedavileri

Kıl Dönmesinin Tedavileri

'' Kıl dönmesinin tedavileri nasıl yapılır? ameliyatsız çözümü var mıdır?''

Kıl dönmesinin tedavileri nelerdir? Kıl dönmesinin tedavilerinden etkili yöntem hangisidir merak ettiklerinizi bu yazıda okuyabilirsiniz...

Kıl dönmesi daha çok 15-25 yaş gurubunda görülen bir hastalıktır Üretkenlik yaşı olması sebebiyle bu gurup hastaların zaman kaybı önemlidir.
Okula veya dersaneye giden yada aktif olarak çalışan birinin 15-30 gün evde yatması ciddi bir sorun olmaktadır.Bu durumu çözmeye çalışan çağdaş tedavi kurumları, değişik tedavi seçenekleri uygulayabilmektedir.

Bunların en yaygın bilineni gümüş (gümüş nitrat - nitrat de argant ) tedavisi ve fenol ( phenol - kristalize formik asit - kristalize fenol ) tedavisidir.

Bu tedavi yöntemleri ilk uygulandığı dönemlerde giriş deliği alınmadığı için daha sık tekrarlamaktaydı ve bu konuda statükocu doktorların eleştirisini almaktaydı.

Son zamanlarda uygulayıcı sayısının artışıyla birlikte uygulamaya yenilikler eklenmektedir.Hasta sayısının fazlalığı sayesinde değişik yöntemlerin en etkilisi kliniğimizde uygulanmaktadır.

Klinik olarak geliştirdiğimiz yöntemin farkları şu şekilde özetlenebilir;Klasik ameliyatlarda asıl hastalıklı alan olan sinüsü çıkarmak için cilt 12-25 cm kesilir oluşan açıklık ya açık bırakılır yada çeşitli şekillerde dikilir.Uyguladığımız yöntemdeyse aynı sinüsü cildi 1-1,5 cm kestiğimiz delikten çıkarıp oluşan 1 cm - 1.5 cm açıklığı gizli dikişlerle kapatıyoruz.

Bu sayede hasta tedaviden 10 dakika sonra arabasını sürerek işine dönebiliyor.Cilt altında kıl kırıntısı veya başka yabancı cisim kalma ihtimali varsa oluşan boşluk kristalize fenolle yıkanır.

Yöntemin üstünlükleri şu şekilde sıralanabilir



İş gücü kaybı yoktur.Klasik ameliyat sonrası 15 gün yüz üstü toplam 1-2 ay istirahat önerilirken bu yöntemde kişi aynı gün işine dönebilir*Ağrı olmaz.
Açık ameliyatta gerginlik sebebiyle ciddi ağrı olurken bu yöntemde ağrı kesici almayı gerektirmeyecek düzeyde ağrı olabilir.

Yara bakımı pansuman gerekmez.Kapalı ameliyatta 15 gün pansuman (açık ameliyatta 2-5 ay) ve yara bakımı gerekirken yöntemimizle tedavi ettiğimiz kişiler 48 saat sonra normal banyolarını yaparlar.*Tekrar ihtimali düşüktür.Klasik ameliyatlarda % 5 - 40 arasında değişen tekrar ihtimali yöntemimizin ilk uygulamasında % 10 civarıdır,aynı kolaylıkla uyguladığımız 2.seans sonrası toplam tekrar oranı % 2-3 civarına düşmektedir.

Narkoz ve narkoz riski yok.1-2 cm lik alanın lokal anestezi ile uyuşturulması yeterli olmaktadır.
İltihap riski;

yaralama alanı küçük olduğu için normal ameliyata oranla çok daha düşüktür.
Yara izi:

Arka planda kaldığı için önemsenmeyebilir ama bayanlarda Z plasti (flap yöntemlerinin tümü) ameliyatlarından sonra her bir bacağı 8-14 cm uzunluğunda Z harfi şeklinde büyük bir iz kalır.




SENDE YORUM YAP!

Whatsapp