Kemik Veremi Nedir ?

Kemik Veremi Nedir ? : Kemik veremi belirtileri hakkında bilinmesi gereken herşey

Kemik veremi hakkında bilgilerin yer aldığı makalemiz aşağıda yer almaktadır.Kemik veremi hakkında bilgiye sahip olmak istiyorsanız aşağıdaki makelemize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Osteomiyelit nedir?

Bir kemik enfeksiyonudur.
Osteomiyelitin en genel nedenleri hangileridir?

a. Stafilolok, streptokok vb. mikrop (bakteri) nin neden olduğu bir enfeksiyon.
b. Kemik veremi.

Osteomiyelit ne derece yaygın bir hastalıktır?


a. Veremden gelen osteomiyelite, sütlerin pastörize olduklarından ve sığırlardan verem büyük ölçüde ortadan kaldırılmış olduğundan, günümüzde az rastlanmaktadır.
b. Antibiyotik ilaçlar geliştirilmeden önce bakterilerle gelen ve kemiklerde görülen osteomiyelite fazlasıyla rastlanmaktaydı. Bu hastalığa genellikle iltihaplanan bademciklerden ve başka enfeksiyonlardan sonra rastlanmaktaydı. Bugün çok az görülen bu durum, yalnız bazı hallerde ufak yaşta olan çocuklarda meydana gelmektedir.

Osteomiyelitin belirtileri nelerdir?

Akut safhalarda yüksek nöbet ve kemik iltihabının olduğu bölgede ağrı meydana gelmektedir. Eğer kemik deri yüzeyine yakınsa, lokalize şişkinlik, ağrı, yangı ve kızıllık meydana gelecektir. Kemikte veya kemik yapısının üzerindeki kısımda, yüzeysel veya derin apseler gelişebilecektir.

Kemikte gelişen osteomiyelit alınacak röntgen filminde görülebilir mi?

Evet, ancak hastalık akut safhasında girdikten birkaç gün ve bazen bir hafta sonra ancak görülebilir ve teşhis olunabilir.
Veremden gelen osteomiyelit nasıl tedavi edilir?
Yeni vereme karşı kullanılmakta olan ilaçların veremden gelen osteomiyelitin tedavisinde çok yararlı oldukları görülmüştür. Ancak, kemiklerde fazla hasar meydana gelmişse, ameliyat dahil, ortopedik metotlara başvurulması gerekecektir. Bu şekilde deformasyonların gelişmesi önlenecek ve zayıf kalmış olan kemik yapıları kuvvetlendirilmiş olacaktır.

Streptokok ve stafilokok gibi bakterilerden ileri gelen osteomiyelitin tedavi metotları nedir?

a. Ameliyat ve iltihaplanmış olan kemik parçalarının kazınarak alınması.
b. Bakterilerin hassas olduğu özel antibiyotik ilaçların verilmesi.
c. Kemikler tamamen iyileşinceye kadar haftalarca ve bazen aylarca sürecek yatakta istirahat.
d. Kemiklerin iyileşme durumunu tespit etmek için sık sık röntgen filmlerinin çektirilmesi.

Kemik veremi çoğunlukla nerede meydana gelir?

Bel kemiğinde Osteomiyelitin tedavisi ne ölçüde başarılı olmaktadır?a. Eğer başka organlara bulaşma fazlasıyla meydana gelmemişse günümüzde veremden gelen osteomiyelitin tedavileri çok başarılı olmaktadır.
b. Streptokok ve stafilokok gibi bakterilerden meydana gelen osteomiyelitler eğer yukarıda belirtilen metotla gerektiği yolda tatbik edildiği hallerde yaklaşık bütün vakalar tam anlamıyla tedavi edilmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp